Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Rosi przepiękny ten domek! 🤪 ja też sie rozmarzyłam.. 🙂 może też wygram kiedyś w totka? 😁 trzymam kciuki żebyście dostali kredyt 🙂

Kasiala Kornelka robi kupę raz na tydz i zawsze jej sie wylewa z pampka ale wczoraj to zrobila meeeeeeeega kupsko! w życiu czegoś takiego nie widziałam, wylewało jej sie dołem nogawkami i górą kołnierzykiem 🤪 🤪 😁 😁 😁 nie wiedziałam jak sie za nią zabrać i po prostu.. wrzuciłam ją do umywali i myłam pod bieżącą wodą 😁

Rosi ja tak robię ze dokarmiam Kornelke koło 22-23 na śpiocha i śpi mi ładnie do 6 pózniej cyc i spimy do 9 🙂 tzn ja spie a ona guga ale chyba ostatecznie tez zasypia 🙂

Ania Rosi a jak podajcie to żelazo - łyzeczką czy odciągacie i z mleczkiem?

Ania ja na gardło też biorę tantum verde i piję dużo herbaty z miodem i cytryna, a po prenalenie mam traumę bo pilam litrami w ciąży jak miałam anginę i zbierało mnie na wymioty bo nienawidzę czosnku i nigdy więcej nie tknę tego syropu ani nawet na niego nie popatrzę 😉 😁

• Mamusie
hej, my już po pierwszym spacerku wpadłyśmy z zzakupami i na jedzonko i ruszamy zaraz dalej.
Ilka ja też oczywiście gratuluję mieszkania bo chyba zapomniałam napisać ☺️

Dzięki dziewczyny ja też się w tym projekcie zakochałam od razu! I Zojeczka będzie miała swój pokój 🙂

W DDtvn Omena właśnie powiedziała, że dziś ostatni ładny dzień, u nas 20st ale pochmurno. Trzeba korzystać.

Monkado ja też strzykawką, wszystkie leki tak podaje. O właśnie muszę iść małej krew pobrać i zkontrolować żelazo. A z tym dokarmianiem chyba też spróbuje.

dziewczyny ten mój dzieć zwariował, ona mi siada 🤪 i jest bardzo niezadowolona jak jej nie pomagam i nie daje usiąść 😮

• Mamusie
Rosi to Zojeczka super silna 🙂
a moja mała to nawet nie próbuje się obracac 😞 chyba za mało jednak na pleckach leży i nie cwiczy
a może macie propozycję jakiś innych cwiczeń?
U nas jeszcze ciepło ale wieje że głowę urywa
no i przez to moje przeziębienie to odpuszczam dzisiaj
za to wczoraj byłyśmy prawie 5 godzin, tylko że teraz gardło mnie boli 🙂

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas katar poszedł w siną dal.. 😉 Za to tak mnie dzisiaj głowa boli że ledwo żyję 😞 😞 Wczoraj nie zaglądałam bo była dziewczyna kuzyna z małym Sebusiem 🙂 Wybaczcie ale nic więcej z siebie nie wyduszę ☺️

Buziaki dla Jasia nr2 i Filipka z okazji wczorajszych 2mcy 🙂 😘 😘

• Mamusie
A ja oficjalnie mogę powiedziec że jestem przeziębiona 😞
katar poszedł mi na całego, mam tylko nadzieję że nie będzie później tak jak zawsze kaszel u mnie
ugotowała gar rosołu i popijam sobie gorący 😁
żebym tylko Kamilki nie zaraziła 😞 może jakoś się uchroni 😞
Jakieś propozycje macie może na moje leczenie? 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Ja dziś późno, bo przjechał do nas na chwilkę mój brat i tak nam zleciało. Dzięki Dziewczynki, jutro zaczynam nas poakować 🤪 Cieszę się normalnie jakbym do swojego się wprowadzała... Rano tak sobie pomyslałam, że szkoda mi trochę tego mieszkania bo 3 lata tu siedzieliśmy, ale zaraz potem jak zeszłam z Jasiem na dół i nie mogłam wyciągnąć wózka z auta, bo jakiś frajer stanął tak blisko naszego to odechcialo mi się sentymentów. Klęłam jak szewc pod nosem i zaczęłam liczyć godziny do wyprowadzki 😁

Rosi piękny domek...hmmm aż się rozmarzyłam o takim ☺️

Ania moze mleko z miodem?? Tylko nie wiem czy przy karmieniu można 🤨 A może płucz gardło wodą z solą?

Domi powodzenia w załatwianiu chrztu życzę 🙂 A jak się nie uda (tfu tfu) to przyjedź do wawy, u nas w jedną niedziele w miesiącu ksiądz bez problemu chrzci dzieci par nie będących małżeństwem.

no i zapomniałam co miałam jeszcze napisać... 🤨

• Mamusie
Hejka... Ostatnia? 😁

Kajcia przed chwilką dopiero wstała 🤪 a ja nastawiłam sobie pralkę zrobiłam śniadanko dla siebei i malża

Kurde takie ciepło na polku a wietrzysko że łeb chce urwać no dziecko mi porwie jak wyjdę z nią na spacer... ale za to szybciutko pranie schnie 😁

• Mamusie
Domi daj znać czy Ci sie udało pozołatwiać 🙂

Ojej Ania zupelnie nie wiem jak to sie stało że jeszcze znajomymi nie jesteśmy.. 🤔 zaproszenie przyjęte, dziękuję 🙂
co do przeziębienia to nie wiem czy powinnam doradzać bo u nas skończyło sie na przeziębieniu wszystkich czlonków rodziny, na szczęście powoli z tego wychodzimy 🙂 ja stosowałam tantum verde no i herbatę z miodem, trochę sie tego miodu bałam ale wiem że stawia mnie na nogi jak nic innego więc zaryzykowałam i jest ok 🙂 a i może zaopatrz sie tak na wszelki wypadek w maść majerankową i czopki paracetamolowe dla Kamilki gdyby, odpukać, dostała katarku i gorączki.. Rosół już masz to chyba jeszcze tylko leżenie w łożku pod kołderką 🙂

Kinia oklask dla Was za zwalczenie kataru 🙂

• Mamusie
czarnylok napisał(a):
hey mamusie.

Mam pytanie do mam kroliczkow. Skąd pewność że to akurat ząbki idą a np coś ich boli?
Sto latek dla solenizantow 😘

Ja zauważyłam u Jasia na dole takie dwie białe plamki, które wyglądają mi na wyżynające się ząbki 🙂

• Mamusie
Rosi piękny dom ☺️
Ilka a jak Jaś jakoś bardziej się ślini itp? Bo mój od tygodnia jest niespokojny wieczorami, jak leży na brzuszku to ssie całą piastke a jak siedzi w lezaczku to muszę Mu ślinianek zakładać tak mu silna cienie 😮 A na dole też ma wie uwupyklone jasne plamki: A nie chciałabym były to ząbki bo czytałam że im wcześniej się wyzynaja tym są słabsze potem 😞

Hej kochane 😘
Nie mam nawet jak popisać. Jasiek nienawidzi spacerów, za jakie grzechy....... Wyjście to dla nas wyprawa 😠 rano pomyslałam, że może da radę i pojeździ w foteliku, caly spacer trwał 20 minut, później wymęczyłam go w domu i o 13 wyszliśmy (uwaga!) na 1,5 godziny! 🙂 Marzy mi się dziecko śpiące w wózku, mój jak się przebudzi i czuje gdzie jest to ryk (nawet płaczem tego nazwać nie można). Wstyd łazić gdzieś dalej, bo trzeba biec do domu, pomyślą że dziecko uprowadziłam-biegnie z wózkiem, a dziecko ryczy. 😠 😠
Przed wyjściem trzeba chociaż trochę się ogarnąć, to muszę zjeść śniadanie, ubrać się, znieść wózek, przycycolić, ze 2 razy przebrać i na koniec go uśpić obładowana resztą rzeczy np.torbą do wózka, parasolką, kurtką, kocykiem. 😠 😠 😠 😠 Zacznę go chyba usypiać i wystawiać na balkon, oszczędzę sąsiadom uszu 😠
Rosi, ale domek...... 🤪 Cudowny! Rozumiem, że w planach jest parapetówka? 😁
Ania, ja już kupiłam Prenalen i ''czekam'' aż zachoruję 🙂
Mojemu to z buzi wiszą takie długie śliny, zawsze jestem ja zalana, a jego body do wymiany pare razy dziennie, piąstki też pakuje i poluje na nie jak na cycusia 🙂 Ale nie wydaje mi się, że to zęby 🤨

Coś miałam napisać, ale znowu zapomniałam...
Idę wywiesić pranie 😜

• Mamusie
my też dzisiaj kożystaliśmy ze słoneczka 🙂 byłam u mojej siostry na wsi i z córcią i chłopakami spacerowaliśmy i wdychaliśmy wiejskiego powietrza, i z moimi smykami skakałam na trampolinie aż mnie łydki bolały 🤪 i mąż dał nam truskawki bo dostał od jakiegoś pana. będę miała dla chłopaków jak wstaną bo zasneli mi po drodze jak wracaliśmy i ja się na dwie skusiłam ☺️ i będę musiała obserwować małą bo truskawki uczulają