Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nie pal nie pal 😁

tzn glowke trzyma ladnie tylko jak lezy na palsko albo czasem nawetna prosto jak go trzymam tak slychac jakby chrapal i lekarka w przychodni mi wmowila ze ma wydzieline w nosku a dupa ja g o meczylam a on wtedy nic nie mial i jak bylam prywatnie to ta mi powiedziala czy slysze jak on charcz y ja mowie tak a co to? a ona ze to zwiotczenie miesnia krtani i ze to nie grozne ale jesli samo ustapi wiec mam go podciagac za rece jak lezy do pozycji siedzacej i lozeczko ma pod glowa przechylone
jest nieco wyzej stoi na klockach i w wozku tez wyzej i ogolnie taka pochyla pozycja jest najlepsza dla niego a i kazala mi nie uzywac poduszki do spania bo za wczesnie

• Mamusie
no to sie usmialam...komedia tu na calego 😁 😁 😁 😁moja tesciowa dopiero przyjedzie to zobaczyma co to za ziolko 🤢 🤢
dobrej nocki zycze
Monika u nas tez straszna cuemieniucha i ja biore troche wody z oliwka wcieram przykrywam mu glowke pielucha i üp 10 min wyczesuje grzebykiem delikatnie...naprawde super schodzi

• Mamusie
Monika super fotki 🙂 Oli przeuroczy!!! 🙂
my nie mamy ciemieniuchy, mieliśmy na głowie suchą skórę, ale zaczełam myć szamponem emolium i masować główkę pod czas mycia ii po 3 dniach zeszło a skóra zrobiła sie taka fajna nawilżona 🙂
Tosia wózek fajny 🙂
No ja dziś podliczyłam nasze wydatki za październik i uwierzyć nie mogę że tyle kaski nam poszło...:/ No cóż sie żyje sie wydaje:p
dobranoc Mamuśki.

• Mamusie
Jeszcze nie śpię, a Kamilka śpi 😁
ale znowu naskrobałyście 🙂 Monia Oli śliczny a do kogo podobny? myślę że taki wymieszany 🙂
Tosia super ten wózeczek, tak się chwilę zastanawiałam, ale na nasze spacerowe wertepy nie nadaje się niestety.
Mnie się wydaje że Kamilka ma ciemieniuchę ale lekarka mówi że nie, a po kąpieli jak wyczesuję jej włoski to też jakby łupież miała takie coś schodzi.
Przysłali mi wycenę ustalonego wczoraj menu i wyszło 115 zł, na razie szukamy dalej jak nic nie znajdę to bierzemy to 😞 chociaż liczyłam że będzie taniej, ale u nas to chyba nierealne.
No to teraz zmykam spac
😘 😘 😘

• Mamusie
Tosia super ten wózek 🙂

Monika mnie też sie wydaje że Oli taki wymieszany jest 🙂

kasa u nas też topnieje nie wiem na co 😮
ciemieniucha na razie nas omija ale ja Małej od urodzenia po każdej kąpieli czeszę "włoski" (czytaj główkę 😁 ) taką mięciutką szczotką i to pewnie dlatego 🙂

a i powiem Wam że nie wiem jak to robicie że tak mało jecie.. ja po pierwsze nie dałabym rady bo jestem non stop głodna a po drugie jak np teraz od dwóch dni lecę na sucharkach przez to zatrucie to widzę że Kornelka sie nie najada bo jakoś mniej treściwe to mleko mam i tak dziś płakała strasznie dosłownie pół dnia a przebrana i nakarmiona była i zachodzę w głowę co jej jest a w końcu wymyśliłam z tym mlekiem i dałam jej sztucznego, jadła aż sie uszy trzęsły prawie na jednym wdechu taka głodna (a jadła raptem 1,5godz wcześniej) po czym... zgon, odleciała 😁 😁 tylko że efekt będzie taki że w nocy obudzą mnie wybuchające cyce 😮

dobra uciekam, dobranoc 😘

• Mamusie
Ania, strasznie drogo tam mają, ja robie chrzciny tez w chacie góralskiej - knajpie i nas policzyła 58 zł od osoby plus soki i kawy, herbaty i tort. a bedziemy mieli zupe, drugie danie i zimną płytę i sałatki..
monkado mi sie wogóle jeśc nie chce, tylko cały czas mnie suszy, ja teraz waże 47 kilo.. mniej niż przed ciążą, ale niestety brzuszek wypukły:/ bo nie chce mi sie cwiczyć.. ale przed powrotem do pracy musze sie wziąść za siebie.

Ale głodomorek z tej Kornelki, no ale niedługo wzbogacisz diete i wróci do normy 🙂 bo ile mozna na sucharkach 🤔 teraz już na prawde ide spac:p

😞
Od 5 30 nie śpimy, miał zapchany nosek nad ranem, ściągnęłam Fridą, a tem zielone giluny 😞
Taki katar oznacza poważniejszą infekcję? 😞
Jeszcze dziś nie ma opcji na pójście do lekarza 😞 Chociaż Jasior pogodny, jakby nie był chory, temperatury też nie ma 🥴
OSZALEJĘ 😞

• Mamusie
Tosia dont panic 😁 moj tez taki mial i sciagaj ile sie da, i jak jest jakas apteka czynna to wode morska kuo ja mam unimar hyper tonic 18% dobra jest jakies 30zl i wiem ze mozna nasivin dla dzieci jeszce kupic i ja robie inhalacje inhalatoerkiem i jesttroszke lepiej a takie dzieci zadko maja goraczke. po swiecoie idz do lekarza sprawdzic zeby mu na oskrzela nie poszlo.

a co do kasy dziewczyny my i nasza budowa - masakra juz jestesmy bez kasy do 10 zostalo 130 zl na koncie 😞 i teraz robimy podbitke i tyle bo juz nie ma funduszy a za 2000zl meza niby siemieszka z mama ale i tak jest kiepsko wyzyc ja nie wiem jak to mozliwe rachunki na pol placimy zakupy niby tez a i tak ciagle malo ale tak przypeleta sie choroba na sama apteke stracilismy jakies300zl w sumie masakra, bo on przeziebiony ja tez maly tez i ja jeszce mam infekcje tam 😞 i ciagle cos wczoraj nastepne 40 zl poszlo na mnie na 2 rzeczy.
kupic jedzenie mieso - az szkoda gaadac kiedy my sie do tego domu wprowadzimy to ja nie mam pojecia 😞 a mialo byc tak pieknie uciekam bo Oli wzywa

• Mamusie
hej dzieweczki 🙂

Tosia ściągaj często żeby na oskrzela nie poszło, zakrapiej i podawaj vit C, oby Jaś szybko wyzdrował 😘

Morskooka 47? 🤪 ja po mojej "diecie" waże 48 a ostatnio dostało mi sie od lekarza że to za mało jak na matkę karmiącą i coś w tym chyba jest bo jak ja dobrze nie zjem to i Kornelka jakaś niedożywiona chodzi 😜 😁
i brzuch też mam wystający bo ćwiczyć mi sie nie chce ale jak zapiszę sie na fita to już nie będzie zmiłuj 🙂

uciekam bo Mała marudzi, miłego dnia i pogodnego 🙂

• Mamusie
ilka napisał(a):
Tosia napisał(a):
Nieeeeee
Ona jest chillout 24/7.

Idą idą misie, śmieją im się pysie.
BIEDNY Jaś 😞

A ja czytam co Ty tak śpiewasz w pierwszym momencie 😁 😁
A u nas jest : Kociu kociu łapci, pojedziemy do babci, babcia da nam mączki na jutro na pączki" - a mnie kurwica łapie.
Oj biedne te dzieci 😁

a u mnie jest
"kocim kocim łapci pojedziem do babci a od babci do taty jest tam piesek kudłaty 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Hej kobitki
tak się bałam tej nocki że będą 4 pobudki a tu tylko dwie, czyli usnęła po 21 i wstała o 2.20 i 6, a później o 9, posiedziała z tatą o 10 pojadła i znowu śpi 🤪
tatuś pojechał na groby a mamusia się nudzi 😁 u nas rozpadało się na dobre a mąż nie wziął parasola, a przed wyjazdem tak ustawił piec że teraz siedzę w koszulce na ramiączkach i się pocę 🙂
Znalazłam małej na allegro oczywiście sukieneczkę mikołajkę i jej kupię 😁 ale będzie słodko wyglądac 😁 co my byśmy zrobiły bez tego allegro
Miłego i spokojnego dzionka życzę 😘

• Mamusie
hej witam sie deszczowym porankiem 😞szkoda ze nie mozemy isc na spacer i moj dziec nie pospi a co sie z tym wiaze baruda bedzie straszny,wczoraj mielismy problemy z zasnieciem i tak oto filip znowu spal u mnie w lozku....jesten nie konsekwentna i on to juz wie ale nie moge patrzec kiedy on tak placze 😞
co do kaski to odczuwa sie jej brak zwlaszcza kiedy nie dostaje juz wyplaty i korzystac musze ze swoich oszczednosci tak jak wczoraj naprzyklad.molego weekendu
Tosia ja tez sciagan frida a moj sie zawsze smieje zebym dziecku troche mozgu zostaila 😁to tak na poprawe humoru mam nadzieje ze katarek szybko przejdzie
Ahia strasznie drogo tam u was 😲 😲 😲