Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Moje śpi, idę do Lidla........
Chłopak mojej koleżanki dzisiaj kupił mi wielką czekoladę z orzechami za to, że dałam im kilka rzeczy po Jaśku. Ja............ chyba mi jęzor w dupsko wejdzie 🤪

• Mamusie
oj zladl by takije czekoladki 😁

a my dzis super dzien Oli w dobrym humorku, od 20 pospal do 3 potem o 5.20 pobudka i po 6 zanasl i wstalismy ok 7.30 z tymze ja mialam zamkniete iczy a on sobie gugl obok mnie i w koncu czuje jego oddech na sobie hehe otwieram oczy i ptrzana mnie piekne oczeta niebieskie 😁

ok 12.30 spacerek, potem spal do 15 i po 15 pojadl pojechalismy do fryzjera.powrot o 17.3 troszke zjadl ale nie duzo 😞 i potem marudzil ale dalam mu dopieo po kapieli o 19 szkoda mi go bylo ale musialam przytrzymac zeby nie wymiotowal w kapieli cos mi nie chce w dzien jesc czesto moziwe ze po3 godz nie jest glodny ?? dziwen bo cyca ciagnie czasami tylko 5 min 😮 hmm...

i teraz spi babelek moj kochany.czsami ssobie mysle cobym robila gdyby nie on ,jakie moje zycie byloby nudne!

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Za Nami przemiły dzień, była moja Babcia z Dziadkiem 🙂 Prawnuki wybawione, ja troszkę odsapnęłam i też troszkę poczułam się przy Babci jak dziecko.. "Kiniu no zjedzże jeszcze trochę, co tak podziubdziałaś" 😁 😁

Tosia kurier-dziad niesamowity dupek!!! 😠 😠

Ania przykro mi się zrobiło jak przeczytałam tą sytuację z Twoim M.. Bidulko 😞 😘
A co do szatki i świecy to u mnie tak jak u Karoli, chrzestna kupuje szatkę a chrzestny świecę.
Śpiąca Kamilka cudowna!! 😘 Czasami ciężko rozpoznać po dziecku czy to chłopczyk czy dziewczynka a Kamilka od razu widać że dziewczynka 🙂 🙂

Monkado miałam bobodent żel przy Nikosiu i Jemu nie pomagał 🤢 Oczywiście trzymam kciuki żeby u Was było inaczej w razie potrzeby 🙂

Agatka współczuję nocy 😘

Monikas co do ząbków to niby wszystko jest możliwe ale pierwsze trójki to raczej mało prawdopodobne.. może to jednak dwójki? A ma takie rozpulchnione dziąsełka??

• Mamusie
Kinia jak mu wsadzilam palca to z przodu plasko gora i dol a na dole po prawej i lewej str takie jakby napuchniete takie goreczkima i jak ma smoczka to go gryziepo prawej i lewej str az jak wyciaga slychac takie pstryk bo przygryza i wydziera sobiez buzki 🙂 i gryzaczki tez na boczki pcha, ja sie kurcze nie znam ale wszedzie dziaselka plaskie tylko po tyhc bokach takie goreczki ma
jak myslisz??

• Mamusie
ja kupilam kierownice fisher price (pisalam kiedys) w carefour jest promocja jest po 80 zl a normalnie ponad 100zl. Oli choc jeszce za maly to wpatruje sie w nia jak diabli hehe tam sie kierunki swieca babka spiewa po polsku i angielsku, moim zdaniem troche za malo slowek po angielsku ale poniewaz zabawka jest od 6 -36 mies topewnie dlatego ale ja go i tak sama bede uczyc 😁

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂

nie odzywałam się bo nie miałam za bardzo kiedy. Mój M pomaga bratu przy remoncie mieszkania, a moja szwagierka przyjechała do nas bo nie ma tam gdzie spać a jest w 9 miesiącu ciąży i tak siedzimy i biadolimy 😁 Ja sobie swój poród przypominałam i ciążę, upiekłyśmy ciasto (sezamowca - pychaaa 😁 ) i narzekamy na kogo??? tak tak, na naszą wspaniałą teściową 😠 No ogólnie jest fajnie.
Wczoraj byliśmy z Jasiem na kontroli bioderek i wszystko jest bardzo dobrze.

Kinia rzeczywiscie tak jest ze dzieci są częso mylone, mnie dużo ludzi jak gdzieś zaczepi (np w sklepie w kolejce itp) to pyta, czy to chłopiec czy dziewczynka? 😉

• Mamusie
Monikas skoro tylko tam ma inne dziąsło to całkiem możliwe że ząbki się pchają i tak sobie teraz myślę że może to jednak trójki.. Nikosiowi bardzo długo szły trójki więc może Oliemu zaczynają już powoli wychodzić a i tak któraś jedynka albo dwójka wyjdzie wcześniej.. Pewnie niedługo się okaże 😉

Kierownicę pokazywałaś ostatnio i też mi się spodobała ale szukam też innych opcji żeby mieć z czego wybierać 😜

• Mamusie
Monikas28 napisał(a):
my to w sumie robimy sobie prezenty na swieta nigdy 2x w grudniu czyli mikolaj i gwiazdka tylko raz wiec ten prezent obejmje i mikolaja i gwiazdke 🙂

Monika my też, tylko my ustaliliśmy że dajemy sobie na gwiazdkę. Ale Jasiowi pewnie kupię jakiś drobiazg, bo nie wytrzymam 😁

• Mamusie
a topewnie ,mi sie jeszce podoba ksiazeczka edukacyjna z fisher price,tez mu kupie ale w innym terminie pewnie w stcyczniu bo teraz bedzie duzo wydatkow a pewnie wam nie moilam ze mojego szef dzis wezwal i ma byc an kazde zawolanie jako i=kierowca( czyli jak wroci do domu i zadzw to majechac z towarem) i co z 2200 obcina mu na 1800zl 🤪 🤪 😠 😠 co za palant!!! oszcednosci to poco wogle mu dwal 2200?! nie wspomne o tym ze na paliwo pewnei nie urobi jak tak bedzie mial jezdzic, co za idioci!!! i to sa nasze jedyne pieniadze a na domiar tego wszystkiego powiem wam ze to jest byly maz mojej ciotki (jego szef) czyli ojciec mojej kuzynki bliskiej i wez tu sie odezwij kuzynka zalatwila mu przyjecie i teraz czlowiek sie gryiepo jezyku a gosc robi co chce!! jak by to byl obcy to bymsama pojechala i spytala czy wyzywi mi dziecko i zaprosi na wigilie skoro wie jak upitolic bez powodu 400zl?!!
ja chyba padne z nerwow!

• Mamusie
a mnie tez czasem pytaja jak jest opatulony bardzo czy chlopiec czy dziewczynka ale dzis u ryzjera taki starszy pan pyta ile ma ja mowie ze za tydz skoncy 4 mies a on chlopiec czy dziewczynka?
noto sie zdziwilam bo byl w jeansach i bluzie takiej chlopiencej typowo 😁 ale wybaczam panu wolal zapytac jak gafe szcelic, a jakis kumaty bo mowi o slini sie to pewniezabki beda to juz po malu sie zacznie a dzeici czasem sie slina juz od 2 mies 🙂 no nie wie skad on taki rozeznany ale spoko 🙂