Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Tosia napisał(a):
A na Malediwach po 31 stopni i 27 w nocy 🤪
Jedziemy? http://www.malediwy24.pl/wakacje-na-malediwach/1149 🙂

Tosia nie dobijaj mnie 😞
My za tydzień mieliśmy lecieć na Teneyfę, ja już się pakowałam w myślach ale za mała byśmy musieli dopłacić aż 1600zl i odpuściliśmy a ja jeszcze nie mogę przeżyć 😞

• Mamusie
Tosia napisał(a):
To takie maluszki nie mają darmo? 😠 Szok. Myślałam, że dzieci do 4 lat za darmo...

No ja też dlatego byłam taka pewna, że polecimy a tu masz, zdziercy 😠

Chyba fajną stronkę znalazłam http://www.mamaebaby.eu

Myślę cały czas czy wychodzić dziś na spacer czy nie 🥴 u nas jest -2 ale przecież będzie jeszcze zimniej nie? 🤔

My dziś wychodzimy, pogoda podobna. 🙂
Chociaż park po mału wyludniony u nas. Matki wożą dzieci zasłonięte kocem aż po budę, i zastanawiam się po co tym dzieciakom spacery? 😁 😁 😁

• Mamusie
Też takie widziałam 🙂 Ale zawsze coś tam trafi chyba. Ja się zastanawiam przez te katar, ale kaszlu nie ma, gorączki też nie a ten katar ma tylko nad ranem do ok 10-11 jak ściągne rano to już później nic nie leci tylko słychać czasem, że coś tam trochę chrumka w nosku.
Jak się obudzi to ją przewietrzę

Ja bym wyszła, my chodziliśmy przy katarku 🙂
U mnie największy hardcore to chodzenie po Auchan z gondolą, a w niej dzieć + kombinezon + czapka, szaliczek+ gruby kocyk + przykrycie na wózek.
😠

• Mamusie
Tosia napisał(a):
Ja bym wyszła, my chodziliśmy przy katarku 🙂
U mnie największy hardcore to chodzenie po Auchan z gondolą, a w niej dzieć + kombinezon + czapka, szaliczek+ gruby kocyk + przykrycie na wózek.
😠

😲

Ja w marketach od razu ściągam kocyk i rozpinam lekko kombinezon, bo jak się spoci i wyjdziemy to masakra będzie.

• Mamusie
Hej
U nas też nie ma śniegu 😞 a szkoda bo już nie mogę się doczekać białego krajobrazu za oknem 🙂 z jednej strony okien mam las iglasty i jak jest śnieg to pięknie te drzewka wyglądają 🙂
Franko dzisiaj chyba się lepiej czuje, temperatury dziś jeszcze nie dostał, choć przez całe dwie doby utrzymywała się na wysokości 39-40 stopni. Najtrudniej to mu antybiotyk wypchnąć w gardło 🤢
Staś wczoraj wrócił, ale się za nim stęskniłam 🙃 🙃 🙃 na razie odpukać zdrowy, choć kupy 5 dzień nie robi 😞

Czytam o tych Waszych teściowych i mi się ręka w pięść zaciska 😮 Moja póki co mówi "Kto tam? Mama jest?" gdy Staś się do mnie śmieje.
Tosia nie mam pojęcia skąd Twoja babcia bierze te teksty.... dziwna ta kobita...sorry...
Monika u nas podobnie wygląda rozmowa czy dyskusja na temat sporów, ja gadam gadam aż mi w ustach zasycha a mężydło nic się nie odezwie, a jak zapytam no co nic nie mówisz? to mi odpowiada no a co mam ci powiedzieć? no masz rację! 😮 😮 😮 ale przepraszam sam z siebie to mi nigdy nie powie 😞
Kinia bardzo fajny pomysł z tym przebraniem za Mikołaja 🤪 Dzieciaki będą wniebowzięte,szczególnie Nikoś 🙂 Prezenty fajne i praktyczne 🙂 Ja w dalszym ciągu nie wiem co kupić Francolowi... Dla Stasia kupiliśmy to:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=hlwP5xM_7eo&feature=fvwp
Kasia nie martw się na zapas, jeszcze nic nie wiadomo, trzymam kciuki oby diagnoza u siostry się nie potwierdziła 🙂

Niestety z przedszkolem Franka musieliśmy teraz odpuścić, pójdzie dopiero od połowy miesiąca jak się wykuruje. Mikołajki i paczki w przedszkolu go ominą ale za to w sobotę firma męża organizuje zabawę choinkową dla dzieci, będzie mikołaj i paczki,zabawy,przedstawienie i jakieś inne pierdoły 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂

Rosi ja bym wyszła na spacer zresztą ja zamierzam spacerować z Kajką do temp -7 stopni wczraj u Nas było 0 i byłam z nią około półtora godz na spacerku trzeba hartować te nasze pociechy bo póxniej wyjdziesz i od razu choroba będzie łapać...

Toska niema słów do Twojej babci weź jej palnij w dekiel to może na drugi rok ze śniegiem spadnie z mądrzejszymi słowami...

Moja teściowa jeszcze nigdy mi nie odwróciła kajki ode mnie ale ja z nią mieszkam wiec w sumie ona ma z nią często kontakt 🙂

My teraz uczymy się nowej metody usypiania z książki język niemowląt Tracy Hogg i Melindy Balu zobaczymy jak Nam pójdzie...

• Mamusie
witam 🙂
u nas brak śniegu i 0 stopni
ja dla dzieci jeszcze nie mam prezentu ale moi chłopcy są na etapie bajki Tomek i przyjaciele więc chcą niebieski pociąg a Emi nie wiem 🤪
moja teściowa jest po operacji nogi i do nas nie przychodzi i my nie jeździmy więc luz

• Mamusie
Rosi 1600zł dopłaty za 0,5 roczne dziecko???? 😲 makabra jakaś 🤪
fajna ta stronka 🙂

Kasiala powodzenia z usypianiem 🙂 też czytałam tą książkę ale nie próbowałam usypiania takiego jak tam opisują, po prostu Mała zasypia w wózku w dzień a w łóżeczku na noc więc nie jest źle 🙂

a teraz- ZIMOWO!

[IMG]http://i47.tinypic.com/jqp36e.jpg[/IMG]

• Mamusie
Monkado ale śliczne dwie dziewczynki 🙂 brawo 🙂 my też zaraz idziemy na zewnatrz bo spacrkiem tego nie nazwę bo chcę zakończyc umowe z cyfrą 🙂

Rosi właśnie miałam pisać a skad ta informacja ze 1600zł dopłacić za dziecko jak dzieci do roku czasu latają za darmo bo przecież na kolanach rodzica są przypięci specjalnymi pasami? Moja siostra jak w tym roku ze szwagrem polecieli na wyspy Greckie (na brzuszku pisała ze szwagier wygrał wycieczkę 2 osobową) to za sam przelot ich córki musieli zapłącić 1500zł a pobyt za darmo masakra co!!!