Skocz do zawartości

Lipcówko-Sierpniówki 2012 :) | Forum dla mam

czarnylok_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hejka!
Magdaluke ja jestem 😉
Ale dziś pochmurny dzień więc nawet na spacer nie ma jak iść a tym bardziej że w środę idziemy na szczepienie (mieliśmy iść jutro ale dzwoniłam do przychodni i okazało się że jutro kogoś tam nie ma i mam przyjść w środę) i nie chcę żeby coś Antoś złapał. Mam nadzieję że jutro będzie ładniejsza pogoda gdyż chciałąm podjechać wreszcie złożyć wniosek o becikowe bo jeszcze do tej pory tego nie załatwiłam 😮
Magdaluke a jak tam postępy z Waszym remontem, dziś już robotnicy przyszli czy znowu ich nie ma i nadal tak funkcjonujecie wsród taśm?
Nirmala super że wyniki Michasi są dobre i jest zdrowiutka.
Bisia dobrze zrobiłaś że poszłaś do gina, przynajmniej jesteś spokojna i wszystko jest ok.
No i muszę kończyć bo mój brzdąc się obudził.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Magdaluke ale super, że macie takie miejsca typowo dla maluchów, w mojej okolicy niestety nic takiego nie ma 😞 a z autem teściów to faktycznie niezłe przeczucie miała teściowa!!

Gaja a u mnie pogoda była względna, pospacerowaliśmy nawet 2 godzinki 🙂

a ja się wkurzyłam na męża, bo miał wrócić o 14 do domu, mieliśmy załatwić sprawy urzędowe, iść do księdza z chrztem i na pizzę a jego do tej pory nie ma i niewiadomo kiedy będzie :/ szlag mnie kiedyś trafi, ale mu nawyrzucałam wulgaryzmów w sms ze złości :P

• Mamusie
A niech to napisałam posta i mi go wcieło 😠 😠, a teraz nie mam czasu już pisać kolejnego.
Napiszę tylko na szybko do Agadki - jak będziesz następnym razem w Polsce to daj znać i może uda nam się spotkać. Na priv wyślę Ci mój nr tel. A do jakiej miejscowości na ślasku Ty przyjeżdżasz?

• Mamusie
Grr..napisalam posta i mi wcielo! 😞
Ja mam urtrudnienie z forum, bo nie dzialanmi na necie w domu i musze sie przelaczac..i nigdy nie mam czasu:/ Dzis z Hela same..ale niespodziewanie o 16 wpadla tesciowa i milo czas uplynal 🙂 A i 1,5h na spacerze bylam z sasiadka z bloku..fajnie!
Madzia - padlam jak czytalam o Waszej wyprawie 🙂 A to muzeum super!
Gajeczko - a ogolnie Antos jak?/*

• Mamusie
Hejka 🙂
Ale tu cichutko w weekendy.
Strzauko nie zazdroszcze przygody z autem, dobrze że akurat nie był głodny 🙂 Ja zawsze w dłuższe podróże zabieram ze sobą termos z wodą co prawda nigdy się nie przydał ale czuje się bezpieczniej 🙂
Magdaluke- Fajnie że macie takie miejsca. I strasznie was podziwiam że macie chęci się wybierać całą rodziną gdzieś bo czasem dla mnie do biedronki pójście z małą to straszna wyprawa a co dopiero z dwójką dzieci.
Suuperbabo- wcześniej się pytałaś czemu tak szybko chcę dawać inne produkty, ja nie mam przekonania do tego mleka modyfikowanego dla mnie to jest jednak woda. A rozmawiałam o tym z lekarką to powiedziała mi że u dzieci karmionych butelką można zaczynać od 3 miesiąca ale zaznaczyła że nie każde dziecko jest na to gotowe. Moja kaszkę mleczno-ryżową toleruje teraz zastanawiam się nad marchewką 🙂 ale chyba nie mam tyle odwagi. Uważam że nawet więcej witamin dostanie w tych marchewkach niż w tym mleku.
Mam strasznie zły internet więc tylko jak mi działa poprawnie to wchodzę na mamusie a muszę Wam powiedzieć że śliczne macie dzieciaczki 🙂 Ucałujcie od Cioci Ani wszystkie 🙂

• Mamusie
4nula mieliśmy cały zestaw, i termos, i mleczko, ale byłby problem bo już w samej ZG jadł i butla brudna i sama gorąca woda (tak to mam zimną w butli i gorąca w termosie i raz dwa robię odpowiednią temperaturę) ale na upartego dałoby radę 🙂

a lekarka Ci mówiła, ze juz od 3go wprowadzac? Ja dałam marchewke jak miał równo 3m-ce i 3 tygodnie, a kleikiem zagęszczałam nocne mleko tydzien wczesniej 🙂

• Mamusie
4nula no my też jak w dłuższą trasę to i mleczko, i herbatka, i zapas wrzątku a także zimnej wody, żeby raz dwa przygotować mleczko 😉

ja zaczęłam od dodania 1,5 miarki kleiku do mleka na noc, a teraz obkupiłam się słoiczkami a niedługo już może zwykłą kaszkę smakową podamy, a nie tylko zagęszczanie 😉

a ten słoiczek to dałam mu najpierw dwie łyżeczki, następnego dnia 4 łyżeczki, a że nic mu nie było to dokończył słoiczek i dziś już mu zamierzam podać cały na obiadek (zaraz, jak tylko się obudzi, bo od 11 śpi)

• Mamusie
Ja podaje kaszkę mleczno - ryżową o smakową i mała jest wniebowzięta 🙂
Tak się zapatrzałam na zdjęcia Waszych bąbli że aż młodej pustą butelkę trzymałam w buzi ☺️
A dzieciaczki są słodkie , jak tak na nie patrzę to bym chciała jeszcze 🙂 🤪

• Mamusie
Aniu - a jaka to kaszka? Jakies firmy i jak se ja daje? Rozumiem, ze taka dla dzieci od4 mz i bezglutenowa?
Strzauko - ale super pomysl z tym termosem..bo zawsze sie zastanawialam jak mam rozrabiac mleko na wyjsciu, jak moze stac max 2h..czy msm latac po kanjpach po wrzatek..s ti takie madre rozwiazanie 🙂

A mnie laski cos blizna zaczela bolec z jecnej strony i sie troche martwie 😞 My dzis u mamy...Hela duzo dzis spi!

• Mamusie
Strzauka niefajna historia z autem. A juz w naprawie? Bo moze cos nie doczytalam.
Babeczko dobrze mialas dzisiaj jak Hela tak spala 🙂 A mnie blizna czesto jeszcze kluje a czasami pobolewa gdzies tam w srodku, pod skora.
Dobrze Wam kobietki z tymi kaszkami, dzieciaczki nasycone na noc. No ale u Was juz niedlugo 4 miesiace, no moze Lenka nie tak szybko, ale jakby nie spojrzec od Misiuli mojej starsze. My jeszcze troche musimy poczekac do nowosci smakowych, tozto dopiero w piatek 3 miechy konczymy 😉
A w czwartek szzczspienie, juz mam pietra :/ Ostatnio bylo niezle, bez goraczki, bez placzu, przespala 2 dni. Mam nadzieje, ze teraz tez bedzie dobrze... No i oprocz 6w1 dostanie jeszcze rota a nie wiem czy to ma jakies "efekty uboczne".

• Mamusie
Nirmala no jeszcze auto nie odstawione, bo oczywiście małżon nie ma czasu... Wczoraj wrócił po 18, dziś o 17, a do 17 serwisy, więc musi wcześniej wyjść z pracy żeby je odstawić :/

Damian po drugiej dawce 6w1 był ok, trzecią mamy w grudniu 🙂 a na rota nie szczepiłam to nie wiem...

• Mamusie
Hejka 😉
Suuperbaba ogólnie Antoś fajnie się chowa, kolki jeszcze całkiem nie przeszły ale jest już lepiej. Dziś byłam z nim na szczepieniu i po ukłuciu nawet szybko go uspokoiłam ale potem przy ubieraniu strasznie płakał a potem w drodze do domu usnął. Waży już 6,5kg - mój klocuszek 🙂, ale nie wiem ile ma cm bo go nie zmierzyli. Pytałam o to przekręcanie głowki głownie w prawo to lekarka powiedziała że to może być jakiś przykurcz i żebym pilnowała aby odwracał głowę w lewo i jak kładę to coś podkładać pod prawą stronę aby nie mógł się w nią odwrócić a jak przez miesiąc nie przejdzie to wtedy na kolejnej wizycie da mi skierowanie na rehabilitacje.

Strzułka współczuję przygody z autem, ale dobrze że Damianek spał i miał kto po Was przyjechać.

Magdaluke ale Wy macie fajnie z tymi wyprawami 🙂

Widzę że już urozmaicacie jadłospis swoich pociech, ja nadal karmie Antosia tylko cycyem i czytałam że przy takim karmieniu wprowadza się inne produkty dopiero od 6 miesiąca więc mamy jeszcze trochę czasu.

Babeczko mnie blizna po cc też boli z jednej strony i mam takie zgrubienie pod skórą.

• Mamusie
mala mi znow przez sen popiskuje 😞 i pewnie zaraz sie obudzi...

Strzauka i nam auto zdechlo! tzn tez cos ze skrzynia, ostatnio wymienilismy akumulator to teraz skrzynia 😞 i pewnie potrwa bo automat i wiadomo specow u nas jak na lekarstwo 😞 i oczywiscie pewnie zabulimy... a ja tak lubie te nasza jetke 😜

Gaja ja tez tylko cycem i tez sie nie bede spieszyla z nowosciami 😉

• Mamusie
No i forum powoli umiera... 😞
Narobilo Wam sie z tymi autami kobietki.
Gaja Antos juz duzy chlopak 😁 My dzisiaj na szczepienie to bedzie wazenie.
My tez tylko na piersi ale w 5. miesiacu sprobuje juz z marchewa bo do tych zalecen nie trzeba sie az tak stosowac jak nie ma sie alergika, tylko 🤢 oczywiscie nic na sile. Zobacze czy Michasi inny smaczek podpasuje to przynajmniej bede miala do czego dodawac te pol lyzeczki kaszki manny 😉

• Mamusie
Gaju Michasia wazy 6140g. Po zastrzyku plakala slabiej i krocej niz ostatnii ale ogolnie wizyta jej sie nie spodobala. Dzisiaj nie byla ani marudna ani jakos szczegolnie spiaca a po poprzednim przespala nam 2 dni. Tylko szczepienia na rota nie chcieli jej podac bo ma 13 tyg a pierwsza dawke trzeba podac do 12 tyg jak sie okazalo :/
A Ty nie wchodzisz na fb? Bo zadnych wpisow nie widze...

• Mamusie
Mnie tutaj coś ostatnio długo nie było 🥴
Gaja nie martw się z becikowym nie jesteś sama bo ja też wczoraj dopiero wczoraj wszystko załatwiałam.
My w końcu już w Warszawie jednak taki miesiąc z rodzicami to już masakra 😜 ostatnio ważył się Kamil z "małym" i wyszło już coś koło 7,5 😮 27 szczepienie więc będę wszystko dokładnie wiedziała i koniecznie muszą go zmierzyć bo mi to jakoś nieudolnie wychodzi 🙃

Dziewczyny jesteście na urlopie macierzyńskim czy zasiłku macierzyńskim? 🤔 bo ja się wczoraj dowiedziałam, że jestem na zasiłku i nic nawet na raty wziąć nie mogę .. (z zaświadczeniem o zarobkach też już dzisiaj próbowałam ale mam tylko umowę do maja 😠 ) a miałam sobie na urodziny telewizor fundnąć i dupa 😞 i zaproponowała mi raty na 5 miesięcy i 800 zł miesięcznie .. jaaaasne