Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wanilka ja generalnie jem juz bardzo duzo, nawet miesko smazone, unikam cebuli, czosnku i czekolady. Wczoraj zrobilam placki ziemniaczane na obiad, ale mala dzis ma biegunke, wiec to pewnie one jej zaszkodzily 🤨 Ale juz nalesniki jak jadlam, to nic jej nie bylo... Jak zjadlam buraczki z cebulka to mala brzuszek bolal i mialam nocke z glowy. No ale to trzeba samemu poprobowac, bo kazde dziecko inaczej reaguje...

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Wanilka ja generalnie jem juz bardzo duzo, nawet miesko smazone, unikam cebuli, czosnku i czekolady. Wczoraj zrobilam placki ziemniaczane na obiad, ale mala dzis ma biegunke, wiec to pewnie one jej zaszkodzily 🤨 Ale juz nalesniki jak jadlam, to nic jej nie bylo... Jak zjadlam buraczki z cebulka to mala brzuszek bolal i mialam nocke z glowy. No ale to trzeba samemu poprobowac, bo kazde dziecko inaczej reaguje...

No własnie ja wczoraj zjadlam 3 małe placuszki ziemniaczane u tesciowej i dzis mały też cos tak więcej kupki popuszczał takiej rzadkiej więc cos w tym musi być! hmm no tzreba popróbować tak sie boje żeby mu coś nie zaszkodziło bo jak on płacze to sie aż purporowy robi 😞

• Mamusie
wanilka ja jem wszystko. dzis schab z ziemniakami i buraczkami. jem też np makaron z sosem pomidorowym, albo z miesem mielonym ryż z piersią z kurczaka i z sosem słodko kwaśnym. naleśniki z serem. smażone też jem i jest ok. kawę też piję, czasami 2 jak ciężki dzień 🙂 nie ma co popadać w skrajności, przeciez większość rzeczy można i trzeba jeść żeby dziecko "próbowało" różnych smaków. a dla Ciebie lepiej zjeść coś ciepłego niż kanapki. Pomału trzeba wprowadzać i obserwować dziecko 😉 a też nie zawsze humory dziecka zależą od jedzenia 😉

po plackach to ja się źle czuję, a co dopiero takie cycowe maluchy 🙂 Placki są ciężkostrawne, oczywiście, każdy robi inaczej, ale z reguły jest w nich cebula, której karmiące mamy na początku powinny unikać, bo powoduje wzdęcia. Ogółem należy być ostrożną z nabiałem i nie jeść go, jeśli widzimy,że po zjedzeniu maluch cierpi, wszelkimi wzdymającymi potrawami, nie jeść orzechów bo okrutne biegunki po nich dzieci miewają...
Dietkę trzeba sobie rozszerzać stopniowo i obserwować reakcję na każdy nowy składnik 🙂
Bo jedne dzieci zniosą nawet schabowego z kapustą, a inne będą strasznie cierpiały.

• Mamusie
astraaa ja do większości potraw daję cebulę i czosnek bo lubie, w ciąży też dużo jadłam i Małemu nic nie jest. tak samo orzechy, migadły, pistacje i nabiał- mleko sery, jogurty, serki uwielbiam i nie wyobrażam sobie ich nie jeść 🙂 trzeba próbować nowych smaków dla dobra dziecka i naszego 🙂
każde dziecko jest inne, wyjątkowe 😉

• Mamusie
Hej dziewczwny dawno sie nie odzywalam i az glupio jest mi pisac po takim czasie czytalam was ale nie pisalam. Ja ostatnio jakies zalamanie przechodzilam ciagle chodze zmeczona i nie wyspana do tego od ciaglego schylania wysiada mi kregoslup jak sie poloze to nie wstane 😞.
Bylam z mala we wtorek na szczepieniu i spontanicznie wybralam szczepionke skojarzona 5w1 u mnie to koszt 110 badz 130 bo jest dwoch producentow a ta 6w1 to koszt 190 zl 🤢 przy pierwszym zastrzyku nie plakala ale jak miala 2 ten na zoltaczke to biedna czerwona sie zrobila i tak plakala ze patrzec nie moglam M ja trzymal
do tego mojej mala wyszlo skupisko krostek porobily sie czerwone place i pediatra kazala mi isc do dermatologa wiec jutro idziemy prywatnie bo na fundusz to tyle sie czeka ze szok pediatrze to wyglada na AZS ale mam nadzieje ze to nie to i ze da sie wyleczyc
🤢

edith napisał(a):
astraaa ja do większości potraw daję cebulę i czosnek bo lubie, w ciąży też dużo jadłam i Małemu nic nie jest. tak samo orzechy, migadły, pistacje i nabiał- mleko sery, jogurty, serki uwielbiam i nie wyobrażam sobie ich nie jeść 🙂 trzeba próbować nowych smaków dla dobra dziecka i naszego 🙂
każde dziecko jest inne, wyjątkowe 😉

No pewnie,że tak 🙂 ciesz się,że mały jest taki fajny i na wszytsko tak dobrze Ci reaguje, bo u nas w wątku marcowym do tej pory nieraz mamy karmiące mają przeboje. Zazdroszczę Wam tego cycowania 🙂
Dziewczyny nie bójcie się aż tak czekolady, bo białą jem od 1 miesiąca Jacha i zero protestu Nawet kfc przeszło

Bo to ciemna czekolada uczula (kakao) 🙂

Astra kakao też piję 🤪
Moja szkoła mówi, że czekolady każde potęgują pierdziochy, ale dajemy radę 🙂
I cole, sprite'y wszystko przeszło 😁
Chociaż grzybów nie polecam, ja patrząc na to, że Jaś był łaskawy dla mnie zjadłam ostatnio zasraną zupę grzybową, skończyło się wyciem 2 dniowym 🙂 Tak więc od grzybów sio 😁

ło matko, Tosia 🙂 jeśli on gazowane przeżył to superowo 🙂 niektóre dzieciaczki takie są właśnie.
co prawda, mam znajomą, która ma miesięczne dziecię, karmi piersią, a na moich oczach pod biedronką wypiła red bulla.
Ja oczy takie -> 😮
a ona,że małej nic nie jest
No, ale to już jest kretynizm skrajny.

Tosia napisał(a):
U mnie znajoma jeszcze bardziej hardcore'owa piła red bulla w ciąży 😁
Co ja zrobię w święta, jezor mi w tyłek normalnie wejdzie.... 😮

w swięta to mlosy będzie miał pewnie koło 5 miesięcy, więc spoko 🙂

Nie, z tymi red bullami to masakra, to jest trucizna okropna, a jeszcze będąc w ciąży czy karmiąc pić to świadomie to już masakiera jest!! 😁

Trzeba wyczuć Maluszka, jeden będzie miał żołądek nie do zdarcia, a inny połowy produktów nie będzie tolerował 🙃
Ja po trochu zaczęłam wprowadzać po skończonym miesiącu.
Jeśli się boicie smażonego to ja najpierw lekko podsmażałam na patelni grillowej, mięcho nie jest takie tłuste 🙂

Astra! Kiedy ja bym się nażarła kapuchy z grochem 🤪

Tosia to sobie ugotuj trochę przed świętami i zobacz jak zareaguje 😁
kakao, czekoladę, gazowane znosi to może kapustę z grochem tez polubi i wypierdzi od razu 🤪
Astra! Kiedy ja bym się nażarła kapuchy z grochem

Jebłam 😁 😁 😁

ło, zleci.
Ja dopiero chodziłam i stękałam, że kiedy ja w końcu urodzę, a tu jedno zaraz będzie miało 5 lat, a drugie 8 miechów.Ciesz się,że młody ma 3 miesiące, bo niedługo Ci się zacznie. Moja przed skonczeniem 7 miesięcy już stała, teraz się chodzeniowy hardcore zaczyna 🤢 🙃 😁
Zaraz nas Wrześniówki opitolą

Alez jakby co to ja na marcówki też zapraszam 😜
cóż tu zrobić, jak jest niedziela i posucha na forum taka,że nie ma z kim pogadać 😜

• Mamusie
Fajnie dziewuszki że tak wpadacie do nas 🙂
Ja jem wszystko, nawet smażoną kiełbaskę z cebulką raz na jakiś czas, kalafiory, brokuły, fasolkę i Małej zupełnie nic nie jest. Częściej są wrzaski że z cycka leci jak ona chce tylko sie popieścić a nie jeść 😜
Luśka wariuje - dopiero mi pediatra mówiła ze ona głowy nie może utrzymać a ona jak jest na półleżąco to tak się ciągnie że prawie siada O.o

Mi się odechciało wciskania tego dydola 😁 Ja jestem jego smoczkiem, a jednocześnie jestem uziemiona, bo co chwilę chciałby się cycolić. 🙂
I średnio mogę liczyć na czyjąś pomoc, bo Jasior zaraz podkówki robi jak jest u kogoś innego 😁 😁 😁 😁 😁