Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
🙂)) kari 4h przsypiała jak miała 1,5 roku, to była jej jedyna drzemka w ciagu dnia..
Macio mi tez nie spi, jak 1,5h w ciągu dnia przespi to dobrze...tzn ze 3 x po 1,5 jak jest etraz w wózku

własnie Iza - czyje to zalecenia????
ja mam chwilę relaxu, dzieciaki spia, prasowanie czeka, ale wsuwam owoce z jogurtem i zapijam radlerkiem 🙂

anka- nie stresuj sie a roboty na serio masz duzo...podziwiam, u nas była catering a ciasta podział: tort z cukierni, 1 ciasto ja, jedno moja mama jedno tesciowa a w sumie ciasta w ogolne nie poszły....

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Chodzi o to,ze Bu nie chce w ogole sie podpierac na lokciach i rece chowa do tylu, glowe kladzie na podlodze i tak sobie lezy. Czasem robi foczke ale tez szybko sie zniecheca bo sie meczy. Zalecenie dostalam od pielegniarki srodowiskowej, ktora na codzien zajmuje sie dziecmi. Nic mi nie wspominala o tym,ze cos jest nie tak z Kuby rozwojem. mamy tylko cwiczyc na brzuszku a na reszte przyjdzie czas. zreszta mnie bardziej interesowala kwestia spania bo to mnie wykancza.

• Mamusie
od KARINKI

nie moge do was pisac na forum bo cos mi sie na forum wlaczylo, chyba od nadawcy internetu i nie moge tego wylaczyc ani zaakceptowac..i bez zlikwidowania tej wtyczki ktora mi sie pojawia nie moge pisac na forum i lipa ale czytam was na bierzaco...wiec napisz pls na forum laseczkom o co chodzi. u nas okey..korzystamy z pogody..siedzimy prawie caly czas na dworze..lub specerujemy...Powroce na forum pewnie po 10 maja jak dotre do Niemiec. ah powodzonka Anuli w mega chrzcinach oj to bedzie impra 🙂 no i buziaki dla reszty maluszkow 🙂

• Mamusie
hejka, od wczoraj nie moglam sie zalogowac. dopiero otworzylam strone przez explorera i sie udalo.
Piekna pogoda, wiekszosc czasu spedzamy na polku, widzialam zdj na fb, Kuba sliczny zwlaszcza na takim jednym zdj w niebieskim pajacu, on juz tak siedz? ja sie boje Tymka sadzac, nawet z podparciem jeszcze tego nie robilam. U nas bez zmian, T nawet grzeczny, cos czesto mi sie w nocy budzi. W robocie mam znow jazdy, ale takie na maksa, ale juz nie bede pisac szczegolo, bo to nawet smieszne nie jest.
Tez czytalam o tym spaniu i ja to zrozumialam tak, ze w ciagu calego dnia dziecko spi 4h, a nie jednym ciagiem, no i u nas sie to zgadza, kilka drzemek po pol h, w sumie to bym chyba wolala 3 ale po 1,5 h.

• Mamusie
no co ty goska 🙂
wszystkie kręcimy

ja wcz miałąm awarię na łączu i nei miałam neta do 22 a jak juz wreszcie siadłam to była awaria strony.

u nas ok, pogoda sie nieco zwaliła. Kari była wcz w przedszkolu, my na spacerku, potem mi dzieciaki o 17 posły a ja na basen wykoczyłam. wieczorem szaleli do 20.30,
dzis rano siłownia a teraz robię generalne porządki w sypialni, mam polowę ciuchów moich w którcyh nie chodzę...

• Mamusie
Czesc Dziewczyny.
W koncu sie wyspalam. Moje dziecko zalapalo spiocha i wstalo dopiero o 10 🤪 a w nocy byly tylko dwie pobudki 😁.
Pogoda u nas piekna wiec zaraz wyruszamy spacerowac a potem moze znowu jakiegos grilla zrobimy bo az szkoda tracictaka pogode na siedzenie w domu.

• Mamusie
U nas tez awaria netu u G na kompie 🙂 ale przynajmniej pozytek taki ze nie siedzi godzinami 🙂 Dzis juz dzwonił do mnie z pracy czy naprawiłam 🙂 bo ja domowy specjalista od informatyki jestem 🙂 Mój G z techniką sobie nie radzi 🙂
Elmirka to macie sukces ze spaniem 🙂 moze wkoncu bedziesz sie regularnie wysypiała - Kuba sie łaskawy dla Ciebie zrobił 🙂
Zazdroszcze grillowej pogody - u nas kolejny dzien po znakiem szare ciemne chmury 🙂 Ale ciepło. Własnie wróciłam z Olką z miasta. Musiałam kupic zaproszenia na chrzciny, zrobic jakies małe zakupy do domu i wkoncu obmyc samochód na myjni bo wygladał tak strasznie ze az mi wstyd było nim jezdzic 🙂 A teraz piekna moja strzała czysciutka 🙂 Az miło 🙂 Pod tym wzgledem to ja jestem pedantka - w przeciwienstwie do mojego mezusia bo jemu brudny i rozklekotany samochód nie przeszkadza. Po dwóch latach jego samochód wyglada jak wrak 🙂 A mój mimo ze leciwy trzyma sie ciagle ładnie.
Zmykam sprzatnąć niespodzianke jaka córcia mi zrobiła w gatki 🙂 Miłęgo dnia

• Mamusie
Dziewczyny-zyje i ledwo widze na oczy ledwo przebieram nogami ale wszystko przygotowane jutro przed kosciolem tylko poprzyprawiac sataltki powystawiac i finito 😉 pomalowalam paznokcie ide zaraz sie kapac i jutro MALY WIELKI DZIEN-odezwe sie pewnie w poniedzialek-a w poniedzialek w dodatku szczepienie ale pewnie nie bedzie bo cos mi lenka furkocze noskiem nad ranem i ma tone smarkow 😉

• Mamusie
Ania powodzenia jutro 🙂 Niech Lenka sie pieknie spisze w kościółku 🙂 I udanego przyjęcia. Daj znac jak wszystko wypadło - choc nie mam watpliwosci ze z Twoimi przygotowaniami i determinacja wszystko bedzie cacy 🙂
My dzis zapraszalismy siostry G na chrzciny i dopiero wrócilismy. Jutro zapraszamy jego brata z rodziną. Dzis tez dogadałam z kucharką ze przyjdzie i ugotuje nam na 20 osob. Choc to i tak nie po mojej mysli ale G sie uparł ze w domu lepiej i taniej. Ale znajac zycie i tak bede miała zapieprz... Ale dobre i to ze kucharka sie zgodziła a i tak cudem bo ma wesela teraz na głowie. Wolałabym w lokalu gdzies - zapłacic i miec z bani. Zero załatwiania, zakupów, sprzatania. Przyjsc na gotowe i wyjsc po wszystkim a tak znów bedzie nerwówka... bo niestety u tesciowej na dole bedzie wszystko bo my nie mamy tak duzego stołu u siebie na tyle osob. Moze jakos przezyje...

• Mamusie
hej mamusie 🙂
dawno do was nie pisałam ale cały czas was czytam w biegu..
u nas wszystko w jak najlepszym porządku, Maciuś rosnie jak na drożdżach w piątek skończył pół roczku...jej jak to zleciało szybko...my to od kiedy jest taka piękna pogoda jesteśmy cały czas na dworze jak macuś wstaje o 6.30 jem śniadanie maciuś o 7 przed 10 je kaszkę a o 10 jesteśmy już na dworzu tak do 14 po 14 je obiadek ja też i z powrotem na dwór i tak do 19 w międzyczasie zje deserek i spacerujemy tak ze jesteśmy już opaleni maciuś ma ładnie trochę policzki przyrumienione a ja nos i czoło to mam normalnie raka hehe tka czerwona jestem 🙂 jak nie spacery to działka i tak w kółko, wczoraj posialiśmy trawę zrobiłam sobie kwietnik zasadziłam kwiatki kilka przekopałam w inne miejsce zasiałam słonecznik i tak czas zleciał wczoraj że szok jeszcze z rana pojechałam z mamą na zakupy bo na majówkę wyjeżdża na wycieczkę i musiała zrobić kilka zakupów dla siebie i tak zleciało od 10 do 14, Bartek świetnie sobie poradził z Maciusiem cały czas byli na dworze tak więc jestem bardzo zadowolona że mogę sobie wyjść z domu i nie ma problemu że sobie z nim nie poradzi...dzisiaj w planach Kościół na 12.30 a później to nie wiem pewnie pojedziemy na kawkę do teściów i jutro znowu poniedziałek a w sobotę za tydzień idziemy na zabawę z pracy mojego Bartka tak więc Maciuś będzie pod opieką cioci( mojej siostry) pierwszy raz go nie wykąpię bo impreza zaczyna się o 17 najpierw obiad później jakiś kabaret a po kabarecie zabawa do białego rana...pewnie będę wisieć więcej czasu na telefonie czy wszystko ok z Małym ale ja już taka jestem 🙂
Aniu wszystkiego naj dla Lenki z okazji chrzcin 🙂podziwiam Ciebie za te przygotowania ja narobiłam się na chrzciny i było o wiele za dużo jedzenia a ty to już pobiłaś rekord!
ciesze się kochane że wszystko u was dobrze
zmykam bo mały płacze
miłego dnia
pa

• Mamusie
hej
ja wymuskałam pie knego posta ale mi sie komp zresetował i nici...

marta - myśle ze prawie kazda mama wisi na telefonie jak dziecko zostawia na noc.. normalna sytuacja. ja w dod wracam co 3h napoić mojego syna, ale nie mam z tym problemu. mysle ze jak sie uda to do konca sierpnia ko potrzymam na cycusiu (pczywiscie z butlą też) a moze nawet do roku zycia.

ania - powodzenia dzis!!! i jutro relacja!

u nas dzis spacerowa neidziela w planie. moze z kawką u moich rodziców. od rana szykuję obiadek neidzielny, dzis bitki, a dla mnie indyczek gotowany
na 11 kosciół

jak tam wam weekend mija laseczki?
baiser - jak panienski????

• Mamusie
Hejka Mamusie!
Ja znow nie moge sie zalogowac na forum, juz w dwoch przegladarkach, dzis sie loguje z trzeciej, ale pewnie jutro nawet z tej trzeciej nie bede mogla.
Anula powodzenia na chrzcinach, oby wszystko wypadlo tak jak zaplanowaliscie i Lenka byla grzeczna.
U nas wszystko ok, wczoraj bylismy wszyscy na meczu, jedna polowe K jezdzil z T w wozku, pozniej maly zaczal marudzic i bylo juz dosc chlodno, wiec moja mama bawila sie z nim w samochodzie, przy takich wyjazdach doceniam moc cyca, zero butelek, pierdzielenia sie itp.
T wlasnie wstal i gada po swojemu, ostatnio nauczyl sie nowej rzeczy, najpierw tak smiesznie glimie buzia, zbiera sline, a potem pluje i to na odleglosc 🤪 ostatnio mnie oplul 🙂 jak juz zacznie to normalnie cala buzie ma zapluta.
Mamy problem z manna, wybitnie mu nie smakuje, od jakiegos czasu daje mu lyzeczka, a raczej probuje, bo od razu wypluwa wszystko bokiem i ma odruch wymiotny, nawet popijanie mleczkiem juz nie skutkuje, chyba jednak wroce do manny w butli.

• Mamusie
Dzien Dobry mamusie.
Nocka z jedna pobudka na karmienie o 3 a potem 2x wstawanie bo Bu sie krecil wiec musialam go przekladac raz na plecki a raz na brzuszek. Problam byl tylko z zasypianiem ale kolejny raz udalo sie bez cycusia, zajelo nam to troche i nie obylo sie bez placzu ale w koncu o 23 K spal 🙂. Dzisiaj w planach wycieczka na zlot hondy a potem pewnie znowu bedziemy spacerowac bo pogoda cudowna.
A tak pozatym to 4 maja przylatuje do polski, w koncu kupilismy bilety 🤪.

• Mamusie
U nas wkoncu tez słonce wyszło 🙂 Bylismy juz w odwiedzinach u brata G zapraszalismy ich na chrzciny. Ja z Ola byłam w kosciele - mała cudaczka na poczatku sie troche denerwowała i popłakiwała, ale jak juz zasneła do "na amen" 🙂 dopiero w domu sie ockneła. Mam obawy jak bedzie sie zachowywała na chrzcinach 🙂
Emirka to widze ze konsekwentnie trzymacie sie zasad z zasypianiem 🙂 Dobrze Bubu wkoncu nauczy sie nowych zasad.
Thali u nas z pluciem było to samo jakis czas temu - nauczyła sie i pluła na wszystko i wszystkich - teraz juz troche jej przeszło 🙂
U nas kaszka ładnie wchodzi łyzeczką ale ja to mysle ze moja Olka to ona wszystko zje byle jesć 🙂 Jej nawet ziemniaki ze szpinakiem smakowały mimo ze ja jak posmakowałam to za zadne skarby bym tego jesc nie chciała 🙂 a ona wybredna widocznie nie jest 🙂

• Mamusie
My juz w domku. Naogladalismy sie samochodow choc ja fanka motoryzacji nie jestem ale zawsze to jakas odskocznia od codziennosci. Kuba byl grzeczny usmiechal sie do wszystkich i rozgladal na wszystkie strony z zaciekawieniem az padl z nadmiaru wrazen, a odkad zmienilismy fotelik i nie musimy zakladac kurtek krepujacych ruchy K zaczal chetniej jezdzic w samochodzie wczesniej byl ryk jakby go ze skory obdzierali, wiec w samochodzie tez ladnie spal. 🙂

• Mamusie
hello
my jakies 30min na nogach, Kari jeszcze spi
szykuje się piękny dzien więc będziemy spacerowac 🙂
musze M jakąs wiatrówkę kupic bo na razie ma kurteczkę jedną ale z polarem w srodku.
miłęgo dnia i zgłasać sie!!!

Kamila mi pisałą na FB ze sie nie potrafi zalogowac....cos sie rąbie...

• Mamusie
U nas dziala jak narazie. Choc na dole strony jakies info sie wyswietla cały czas o polityce prywatnosci. I nie mozna tego zaakceptowac 🙂
Edytka super że Kari nareszczcie zdrowa 🙂 No i że Kubuś grzeczniutki był na zlocie 🙂
U nas cos pozmieniały sie godziny nocne... Ola jak z zegarkiem w reku budzi sie juz przez kilka nocy o 2.30. i poźniej to juz bardziej takie czuwanie i cycanie co jakis czas. Dzis i tak wyjatkowo długo mi spała bo do 7.30 🙂 Zwykle o 6 juz jest jak skowronek i gada. Słoneczko od samgo rana swieci wiec pewnie bedziemy spacerowac 🙂 Później moze jak G wróci z pracy wczesniej to wyskocze kupic sobie jakas marynarke na niedziele. no i musze zaczac brac sie za sprzatanie 🙂 Ale nie przewiduje szalenstwa pod tymw zgledem 🙂 W sumie nie mam zamiaru przejmowac sie jak nie bedzie idealnego wysprzatanego domu 🙂 I tak nikt nie zwraca na to uwagi i nie zaglada we wszystkie kąty 🙂 Musze jedynie ogarnąć nasza góre bo moja rodzinka bedzie nocowac w sobote wiec wszytskie pokoje bede w uzyciu 🙂

• Mamusie
Edytko ja sie melduje 🙂. Cos mi sie wydaje ze znowu beda czekaly nas przenosiny albo w koncu zdecydujemy sie na priva.
Ja to nie moge tutaj chwalic mojego dziecka bo jak pochwale to wszystko szlag trafia.
Mielismy ooooogromne problemy z zasypianiem no i w zwiazku z tym budzil mi sie tez dosyc czesto w nocy 😞 ale obudzil sie radosny jak skowronek
A co do nowych umiejetnosci to K ostatnio nauczyl sie rzucac rzeczami 😁. Lezy na swoim fotelu i rzuca wszystkim co tylko mu wpadnie w lapki 😁 i cieszy sie jak glupek 🤪 Jesli chodzi o plucie to K robi to nieswiadomie.
A ja sie wczoraj zalamalam bo podliczylismy koszty wyjazdu do polski i wyszlo nam jakies 1000 funtow + paliwo do samochodu na miejscu 😠