Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja musze kupic sobie jakies kozaczki na zime ale to pewnie dopier opo porodzie bo faktycznie tez zauwazylam ze na wieczor nogi mam lekko popuchniete a palce u nog wygladaja jak parowki wiec musze sie przeturlac w tych butkach co mam na szczescie zadne nie sa wiazane bo bym sie chyba zaplakala zanim bym zawiazala juz i tak przy zakladaniu skarpetek mam problem

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mi puchna dopiero jakies 2 tyg. I nogi i ręce. Ale za to mocno jak na mnie bo nigdy nie miałam z tym problemu. Całe lato w takie upały miałam nóżki jak ta lala zero obrzęku a teraz szok... Jak zdejmuje skarpetki to mam banki a nie stopy... coraz gorzej ze mną 🙂 wczoraj z kolezanka rozmawiałam to juz sie smiałam ze tylko na wózek inwalidzki juz sie nadaje..

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Mi puchna dopiero jakies 2 tyg. I nogi i ręce. Ale za to mocno jak na mnie bo nigdy nie miałam z tym problemu. Całe lato w takie upały miałam nóżki jak ta lala zero obrzęku a teraz szok... Jak zdejmuje skarpetki to mam banki a nie stopy... coraz gorzej ze mną 🙂 wczoraj z kolezanka rozmawiałam to juz sie smiałam ze tylko na wózek inwalidzki juz sie nadaje..

Wszystkie juz sie tylko nadajemy do rozsypki 😉 jak ja sie ciesze ze koncowka ciazy jest jesienia bo w lipcu czy sierpniu przy upalach chyba bym sie zaplakala

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
mi tak puchna nogi ze mam wrazenie ze zaraz mi wybuchna tak bola:/

mierzylyscie sobie obwod brzuszka??

Mierzylam no to pochwal sie pierwsza ile masz w pasie 😉

Ja tez mierzyłam z ciekawości 🙂 Wstyd sie przyznawać 🙂 ale przez miesiac chyba tylko 2 cm sie zwiekszył, ale biorac pod uwage jaka klucha tam siedzi w środku to juz mnie nic nie dziwi z tym obwodem 🙂

• Mamusie
Elmirka napisał(a):
A moje dziecie znow mnie terroryzuje. Wystawia swoje szanowne 4 literki w jednym miejscu az mnie juz skora boli i wypycha te swoje stopki z prawej strony ze za chwile to bedzie mozna paluszki policzyc 🥴 😁

Moj mezus wczoraj tak mala rozbawil ze az sie wkurzylam i powiedzialam dosc bo on ja gilgotal po stopce a ta buch kopniak i juz mialam dosc bo i tak mnie boli zebro po prawej stronie to oni sobie zabawe znalezli 😉

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):

125cm ☺️

112 cm czyli brakuje mi jeszcze 6cm i beda mogla nosic spodnie mego taty 😉
U mnie 120 ale to dopiero 36 - 37 tydz.

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):

125cm ☺️

U mnie 120 ale to dopiero 36 - 37 tydz.

ja mam nadzieje ze wiekszy juz nie bedzie bo przy pierwszej ciazy w 40 TC mialam ok 150 cm ☺️ ☺️

• Mamusie
ho ho, aleście nagryzmoliły
ide sie zmierzyc, bom ciekawa 🙂

ja wa tylko pwoeim ze nie wiem co jest, ale z karla byłam bardziej jaka opuchnięta, moze to dlatego ze teraz chlopczyk, nei wiem, ale do kosciola smigałam jeszcze w neidziele w szpilkach, czego bym nigdy nie zrobiła pod koniec 1 ciązy

dobra, idę mierzyc

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Przejrzalam terminy i mam 11-16-18-20-21 wiec w dobrych porywach zostaly mi 2 tygodnie w najgorszych 3-bo mam nadzieje ze sie nie przeterminuje 😉

ja chce juz 😁 😁

Ja aby do 1.11 wytrzymac tak jak lekarz kazal ale jakby bylo juz to wcale bym nie narzekala przeciez dziecko juz jest rozwiniete i nic nie szkodzi tydzien w to czy w to to chyba bardziej medyczna sprawa juz ze a donoszona a niedonoszona gwiazdeczka w 36tc urodzila i co Maciej zdrowy chlop 3400g

• Mamusie
Ja po wczorajszej wizycie mam sie szykowac na przyszly tydz do rozpakowania i oby tak sie stalo. Moj P juz sie z pracodawca zgaduje odnosnie przenosin blizej domu bo w tej chwili dojazd do pracy zajmuje mu 1.5 godz a jak mu powiedzialam ze maly juz za tydz moze byc z nami to prawie skakac zaczal z radosci. Wariat juz sie tez nie moze doczekac 😁

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Przejrzalam terminy i mam 11-16-18-20-21 wiec w dobrych porywach zostaly mi 2 tygodnie w najgorszych 3-bo mam nadzieje ze sie nie przeterminuje 😉

ja chce juz 😁 😁

Ja aby do 1.11 wytrzymac tak jak lekarz kazal ale jakby bylo juz to wcale bym nie narzekala przeciez dziecko juz jest rozwiniete i nic nie szkodzi tydzien w to czy w to to chyba bardziej medyczna sprawa juz ze a donoszona a niedonoszona gwiazdeczka w 36tc urodzila i co Maciej zdrowy chlop 3400g

ale teraz mamy 21 wiek wiec medycyna rozwinela sie juz na tyle zeby bylo dobrze zreszta mowia ze 36 tydzien to ciaza donoszona 🙂