Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
witam sie 🙂
z Ulcia juz chyba lepiej, marchewka puściła juz i corka wraca do siebie 🙂
snilo mi sie dzis, ze urodzilam bliźniaki, obudzilam sie oblana potem 😁 😁 😁

to chyba przez tą dziewczynę co jest w ciąży z trojaczkami na fb. Dlatego Ci się takie pierdoły śnią 😉

A mnie wczoraj tak bolał brzuch jak rok temu na początku ciąży, takie dziwne skurcze jakby macicy (a dni płodnych teraz nie mam) 😮 Jak mojemu o tym powiedziałam, to chodził i mnie po brzuch głaskał i mi gadał do brzucha jak to przy Zuzi robił jak była jeszcze w brzuszku 😲 Zapytała czy o czymś nie wiem i czy mam przerwać dietę....?? A on mi na to "może Bóg da drugiego bobaska" 🤪

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam Mamuśki 🙂
My dzis spacer odpuszczamy:/ narazie Asia ok godzinę śpi przy uchylonym oknie 😁
Aniu, to Ty się może narazie wstrzymaj ze sprzedażą reszty ubranek 😜 Fajnie tak mieć dwie dzidzie 😉 tyyyle roboty hehe A może to Karolka wyśniła przyszłość Tobie a nie sobie 😉 hehe takie trojaczki teraz to by było ciekawie 😁 😁 😁
Nacudja może Igorkowi pomogą te spacerki 🙂 i da mamusi trochę wytchnienia 🙂

• Mamusie
no wlasnie, moze ze mnie jest wrozka? 🙂 Ania chcialabys? 😉

Ja postanowilam od dzis mocno ograniczac slodycze, chodze caly dzien glodna, bo tylko sniadanie zjadlam, jabluszko i na obiad marchewke i dwie pałki z kurczaka pieczone w rekawie...i teraz mam ochote na jakis slodki deser 🤪 ale bede twarda, moze chociaz kilka dni wytrzymam 😜

• Mamusie
Igorek łacznie ze spacerem i potem po nim spał ponad 3 godziny 🤪 Już dawno nie było takiego spokoju 😉 Widocznie spacerów nam trzeba 😁
W Lidlu jest fajny przyrząd do ćwiczeń mięśni brzucha i niedrogi. Chętnie bym go kupiła, ale podejrzewam, że wydane pieniądze też mnie nie zmobilizują 😞 Zapewne szukałabym miejsca w domu na kolejny grat do kurzenia się.
Karolka co do słodyczy, to ja robiłam dziś pożegnanie z nimi. Od jutra zaczyna się wielki post i ja mam wielkie postanowienie 😁 40 dni to może wytrzymam bez cukru 😁

• Mamusie
super, ze Igorek dal Tobie troche odsapnąć 🙂
a Uli nie wiem co sie dzieje po kapieli zasnela jak zwykle a po godz oudzila sie z wielkim rykiem, doslownie histeria jakas, wystraszylismy sie nie na zarty 😮 jakja uspokoilam to odechcialo jej sie juz spac i teraz lezy miedzy nami na kanapie i zaciesza 😁 w koncu sama padne...

ja dzis nie tknelam slodkiego, ledwo zipie, no ale tez pomyslalam wlasnie, ze to moze byc moje postanowienie postne 😉

• Mamusie
Nacudja ja Wam właśnie na początku zeszłego tygodnia pisałam, że od tego czwartku jest ten przyrząd bo brzuszków i kupuję go 😁 Mam nadzieję, że mnie to zmobilizuje do regularnych ćwiczeń 😆 Jest tani bo w sklepach sportowych kosztuje od ok 130zł wzwyż (ciekawe jak się będzie miała cena do jakości ale lidlowskie rzeczy z reguły są dobre)

• Mamusie
podziwiam Was- mi by sie nie chcialo w domu cwiczyc, wyjsc z domu na silownie to tak, ale w domu w zyciu bym sie nie zmobilizowala zwlaszcza slyszac dziecko obok 🙂 zreszta moj brzuszek juz dawno sam wrocil do ksztaltow z przed ciazy 🙂 ale chetnie bym sie poruszala- chociaz jakies lyzwy albo zimowa wycieczka w gory w zaspach... eh rozmarzylam sie 😉

• Mamusie
Danusia jakbys nie byla zadowolona ze swojego ciala to i bys sie zmobilizowala... nie kazdy ma takie szczescie co Ty 😜 ja robie brzuszki na karimacie, zawsze wieczorkiem jak mala juz spi 🙂 dodatkowo Ula sluzy mi jako ciezarki i robie jej podnoszenia przez co cwicze rece i ona ma tez radoche 😁 no i tancze z nia na rekach, co tez jest niezlym cwiczeniem 😆

• Mamusie
Hello 😁
Zuzik zasnęła wczoraj po 17 i obudziła się tylko na jedzonko przed 20, później po 23 dałam Jej na śpioch mleczko i dziś o 5:20 słyszę jak gada w kołysce i śmieje się do.... no właśnie do czego... karuzeli, sufitu, ściany 😮 W pewnym momencie zaczęła się tak chichrać, że ja już sama nie wytrzymałam ze śmiechu bo te dźwięki przypominały skrzeczenie papugi 😁 Więc my mamy dzisiaj długi dzień 🙂 Ale za to mam do mnie dziś przyjeżdża o 10 i zostaje do jutra 😁 A mój jedzie z moim młodszym bratem uczyć go na desce jeździć 🙂
Miłego dzionka Wam życzę 😘 😘 😘

• Mamusie
hejka 🙂 nam Ulka w koncu padla wczoraj przed 22, w nocy byl juz spokoj, bo tylko o 3 obudzila sie na cyca, pozniej juz o 8 🙂
DZwonili do mnie przed chwila z przychodzni, ze mamy dzis przyjsc na szczepienie na 17.20 🤢 nie jestem na to przygotowana psychicznie 😮 mialysmy isc dopiero jutro...

• Mamusie
Cześć,
U nas noc jak zwykle bardzo dobrze 🙂 W dzień mam sporo roboty i dlatego rzadko zaglądam, teraz mój M później wraca z pracy i ja cały dzień praktycznie sama z mała... a ona taka marudna 😞 Dziewczyny co można u takich maluszków stosować na ból brzuszka? Asia zawsze codziennie robiła kupkę a teraz już 3 dni nic... Dałam jej espumisan ale to bardziej na wzdęcia i nie wiem jak mogę jej jeszcze pomóc 😞 masuję jej brzuszko co przynosi trochę ulgę, ale tak to ciągle pręży nóżki i stęka i płacze... może Wy mi jakoś pomożecie ....