Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas dziś noc inna niż zawsze... Asia zjadła na śpiocha ok 23 i o 24 obudziła się z płaczem, dałam jej cycka i znów zasnęła, później pobudka z krzykiem o 4.35 znów na jedzenie 😮 nie poznaję mojej córki, przecież ona nigdy w nocy tak nie jadła... Może to przez to że podczas tej choroby odstawiłam wszystkie stałe pokarmy i dawałam tylko cycka... Dziś wróciłam do rytuału kaszki i obiadku, mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie jak zwykle bo zwariuje ... 🤨 😠
Anecia ja też robię chrziny w niedzielę, u nas w Łomży tort kosztuje ok 30 - 50 zł za kilogram, ale mi robi znajoma teściowej i bierze jeszcze mniej 🙂 dla mnie ważniejszy jest smak niż wygląd i nie nalegam na jakieś dziwne przygwizdy 🙂 Ja mam profil na FB 🙂
Ewela masz się z tym syneczkiem... Kaszę próbuj do skutku, jak mi Asia będzie tak cudować w nocy to też wieczorem bedę jej dawać 🙂 Asia moja też była grzeczna jak Alan ale zmieniło się to nie odwracalnie 🙂 owszem poleży grzecznie ale jak jest ktoś w zasięgu wzroku 🙂 dziś myłam okno to ubrałam ją, wsadziłam do wózka i patrzyła jak ja się gimnastykuję 🙂 wszystko jak robię to z nią, albo jak ona śpi hehe 🙂
U mnie jest tak że mała to leniuszek, z brzucha na plecy i owszem się przekręci ale z pleców na brzuch to nie umie albo nie chce umieć, nawet na boki ma ciężką dupkę i nie chce się przewracać 😞 Na początku kwietnia idę z nią do por. rehabilitacyjnej sprawdzić czy wszystko jest z nią ok 🙂
Karola tort śliczny ale faktycznie drogi, u mnie bedzie 14 osób w tym 2 dzieci. a chrzciny robię w domu :p
Nacudja wielki buziak dla Igorka od cioci i od Asi 😉 😘 😘 😘
Tort ze zdjęcia super !!!
Ja dziś Asi dałam ziemniak + szpinak z Hippa i doczytałam że jest w składzie mleko 😮 mam nadzieję że nic jej nie będzie :p Ja w sumie ciągle jem produkty mleczne i ona pije cyca więc jest ok 🙂 Dostała też pierwszy raz kaszkę morelową i jakoś kiepsko jej pochodziła... Malinową ładniej zajadała 🙂 Teraz śpi i później na deserek śliweczka 🙂

• Mamusie
To widzę,ze chyba mnie nie ominie. Najwidoczniej moj jest na etapie bycia grzecznym,ale jak czytam wasze wpisy,to niebawem sie to zmieni :/ moj mial na obiad dziś warzywa z jagniecina i kasza jaglniana,i muszę powiedziec ze chyba mu smakowaLo,w końcu nie bylo płaczu,tylko sie poprostu zaJadal. Wchłonął cala dzisiejsza porcję. Tylko Niewiem czy powinnam mu dzielić słoik na 3 części czy moze juz po połowie,i kiedy wkońcu powinnam mu zastąpić jedno karmienie,takim obiadkiem??? Moze podpowiecie,bo wy kobietki jesteście bardziej w tym temacie 😉 a u nas na deser tez dziś suszona śliweczka 😉

• Mamusie
Ajablonka Asia chętnie zjadła ten szpinak z ziemniakiem? Igorek bardzo marudził i pluł, no ale nie miał wyjścia i trochę musiał zjeść. A jaka zielona kupa po tym 😁

Tort ze zdjęcia faktycznie fajny. Ale dla mnie też ważniejszy jest smak i chyba nie warto aż tyle płacić za coś co w kilka minut zniknie 🙂

My chrzciny planujemy dopiero na czerwiec jak będzie ciepło. Raczej w restauracji, bo nie mam jak pomieścić u siebie tylu osób. Także po świętach chyba czas najwyższy zacząć się rozglądać i zająć tematem 🙂

Dziękujemy ciociom za buziaki 🙂

• Mamusie
Ewelka ja już Asi daję pół słoiczka od jakiegoś czasu, później daję popić soczkiem i jej to wystarcza jako jeden posiłek, nie dokarmiam cycem 🙂 dodaje czasem do obiadku 2-3 chrupki kukurydziane 🙂
Nacudja zjadła dość ładnie, chociaż ten z bobovity lepiej jadła. Ale więcje- już nie kupię :p teraz zacznę znów z ta marchewką po trochu, najwyżej będziemy cisnąć kupkę 😉

• Mamusie
ojej dziewczyny wy tak piszecie o tych chrzcinach, a ja juz zapomnialalm ze one u mnie byly ;p widze ze tylko ja tak wczesnie je zrobilam... My chrzciny mielismy w pierwszy dzien swiat Bozego Narodzneia czyli w niespelna dwa miesiace Julii. Myslalam ze tak sie wlasnie robi a tu prosze, 5-6 miesiac...
u nas tort byl bardzo skromniutki, takie tam zwykle ciasto...
zapraszam rowniez do mnie na fb 😁

• Mamusie
hehe Nacudja a moja ani dyni ani banana 😁 😜

my mielismy chrzcic Ule pod koniec pazdziernika, ale chrzestny nas wystawil i wyjechal sobie za granice do pracy 😮 ale w sumie moze lepiej ze tak wyszlo, bo wtedy nie bralibysmy slubu od razu, a tak mamy dwie imprezy za jednym zamachem "odbębnione" 😜

• Mamusie
My mieliśmy chrzcić wcześniej ,ale czekaliśmy na chrzestnego... A w ostateczności i tak chrzestny na te święta nie dojechał i nie dojedzie więc zmieniliśmy :p Cieszyłam się że będzie cieplej a tu klops... śnieg dalej leży 😞
Karolka śliczne zdjęcie, i Aniu u Ciebie była zmiana foteczki 🙂 bardzo śliczne dziewczynki 🙂 na wiosnę to i ja może nową wynajdę 🙂
PITa to ja jeszcze nawet nie zaniosłam 😮 mam wypełniony ale nie mam kiedy iść. Po świętach się wybiorę, a muszę iść osobiście i dane tam pozmieniać bo po ślubie jeszcze nie byłam 😮

• Mamusie
My mieliśmy chrzcić wcześniej ,ale czekaliśmy na chrzestnego... A w ostateczności i tak chrzestny na te święta nie dojechał i nie dojedzie więc zmieniliśmy :p Cieszyłam się że będzie cieplej a tu klops... śnieg dalej leży 😞
Karolka śliczne zdjęcie, i Aniu u Ciebie była zmiana foteczki 🙂 bardzo śliczne dziewczynki 🙂 na wiosnę to i ja może nową wynajdę 🙂
PITa to ja jeszcze nawet nie zaniosłam 😮 mam wypełniony ale nie mam kiedy iść. Po świętach się wybiorę, a muszę iść osobiście i dane tam pozmieniać bo po ślubie jeszcze nie byłam 😮

• Mamusie
My wysłaliśmy PITa w tym samym dniu co moi rodzice /oboje przez internet/ i rodzice dostali zwrot w piątek a my dzisiaj a w niedzielę minęły 2 tygodniu od złożenia. Czyli przez internet to szybciutko przychodzi 😁

ajablonka mnie nastraszyli po ślubie, że w US trzeba do miesiąca zmienić wszystkie dane i leciałam tam jak głupia kilka dnie przed upływem tego czasu... 🤔