Skocz do zawartości

Mleko BEBILON | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Iwona napisał(a):
Blue moja Majka nie chce jeść kaszek ,ani mleka zagęszczanego kleikiem, dlatego nie przybiera dużo, a słoiczki zwłaszcza z mięskiem są dla niej bardziej pożywne niż mieszanka mlekozastępcza, która zwłaszcza,ze pije już dwójkę jest mniej kaloryczna od jedynki

Poważnie 2 jest mniej kaloryczna? to może chociaż bardziej tłusta? chodzi o energię? będę musiała sobie skład porównać 🙂

No moja też już nie chce jeść kaszek właśnie z 2 mieś. to codziennie jadła kaszkę po 2-3 razy dziennie, a kleik do każdego mleka to dlatego tak przytyła powiedzmy trochę, a teraz znowu od kilku tyg,. nie chce ich pić, dzisiaj nie chciała pić mleka to stw a co mi szkodzi i dałam jej normalną kaszkę błyskawiczną z glutenem po 4mieś. Nestle całą butlę i wypiła 120ml 😉 także jestem w szoku, że wzięła, no, ale fakt faktem kaszki długi czas nie piła to powiedzmy była dla niej nowość.. Ja już teraz też tylko i wyłącznie kupuję słoiczki z mięsem.

• Mamusie
Nadia jest na Nutramigenie - po ostatniej wizycie u lekarza mamy pomalutku przechodzić na Bebilon - mąż cały czwartek szukał Bebilonu 1 HA - trudno go znaleźć - brak w aptekach 😞 - wreszcie kupiliśmy - a cena KOSMICZNA 40zł (podaje jej od piątku B.- ale już niestety pojawiły się negatywne skutki - nie wiem czy przejdziemy całkiem na B.), więc też jestem ciekawa czy można go kupić gdzieś taniej (o ile w ogóle Mała będzie go piła)

• Mamusie
Jejku, ale macie dziewczyny problem z tym mleczkiem, współczuję. 😞

U nas też na początku był Bebilon Pepti, potem zwykły. Z przechodzeniem z 1 na 2 - wszystko jest opisane na opakowaniu, jak mieszać proporcje obu mleczek by przejść. Trwa to jakiś tydzień, jeśli dobrze pamiętam. 😉

Co do smaku... jak dla mnie 1 subtelnie różniła się od 2. (Sama próbowałam, hi, hi. 😉) Zaś 3 już wyraźniej się różni od 2. Wydaje się, hm, bardziej śmierdząca? 🤔

Ale mój łasuch ani przy 1, 2, ani 3 nie miał problemu z akceptacją. Zresztą no właśnie - on bardzo lubi jeść i pić. 🤔 😉 Ale mimo to też nie pije tyle ile wskazane jest w jego wieku na opakowaniu - wg. tego to brakuje nam jednej porcji butli mleka. 😉 Ale kiedy już tyle je wciągu dnia to nie widzę sensu rozpijać go mleczkiem. Choć dalej uważam, że to ważny składnik diety,

• Mamusie
Sathi napisał(a):

U nas też na początku był Bebilon Pepti, potem zwykły. Z przechodzeniem z 1 na 2 - wszystko jest opisane na opakowaniu, jak mieszać proporcje obu mleczek by przejść. Trwa to jakiś tydzień, jeśli dobrze pamiętam. 😉

Co do smaku... jak dla mnie 1 subtelnie różniła się od 2. (Sama próbowałam, hi, hi. 😉) Zaś 3 już wyraźniej się różni od 2. Wydaje się, hm, bardziej śmierdząca? 🤔

Ale mój łasuch ani przy 1, 2, ani 3 nie miał problemu z akceptacją. Zresztą no właśnie - on bardzo lubi jeść i pić. 🤔 😉 Ale mimo to też nie pije tyle ile wskazane jest w jego wieku na opakowaniu - wg. tego to brakuje nam jednej porcji butli mleka. 😉 Ale kiedy już tyle je wciągu dnia to nie widzę sensu rozpijać go mleczkiem. Choć dalej uważam, że to ważny składnik diety,

Sathi napisz jak to było z tym przechodzeniem na zwykły ,bo my też pijemy pepti a teraz mamy zacząć HA a potem jeśli zaakceptuje to mamy przejść na normalne mleko...tylko,że ja się obawiam,że nie przyswoi tego mleka i znow dostanie jakichś krost....

• Mamusie
Iwona napisał(a):
Sathi napisał(a):

Sathi napisz jak to było z tym przechodzeniem na zwykły ,bo my też pijemy pepti a teraz mamy zacząć HA a potem jeśli zaakceptuje to mamy przejść na normalne mleko...tylko,że ja się obawiam,że nie przyswoi tego mleka i znow dostanie jakichś krost....

My przechodziliśmy z Pepti na zwykły, kiedy mały pił Bebilon Pepti 2. Staram się sobie przypomnieć... chyba też mieszaliśmy, podobnie jak przy zmianie z 1 na 2.
Czyli z dnia na dzień dawaliśmy jedną miarkę zwykłego Bebilonu 2 więcej i jedną miarkę Bebilonu Pepti 2 mniej... aż na końcu już został sam Bebilon 2. 😉

Mały miał skazę białkową i dlatego na początku pił Pepti. Jednak przejście na zwykły odbyło się bez najmniejszego problemu. 🙂

Ale akurat HA nie piliśmy nigdy. 🤨

• Mamusie
Moja Maja też "niby" ma skazę....dlatego pije pepti a teraz mamy eksperymentować z HA i jak nic się nie będzie działo to przejść na zwykły...więc skoro Twój Synek dobrze to zniósł to może u nas będzie podobnie 😉 🙂 oby tak było....bo chciałabym zacząć jej dawać jogurciki ,gdyż za tym mlekiem kompletnie nie przepada.... 😞

• Mamusie
Hm a jak nie wyjdzie z HA to nie będziesz próbować mimo to przejść na zwykłe?

Szczerze, różne zdania czytałam o tym HA, a nam pediatra-alergolog nic o nim słowem nie wspominała. 🤨

Ja mojemu daję jogurciki, ale właśnie nie często, niestety. On bardzo je lubi, ale widzę, że jak pewne składniki przedobrzę to zaraz reaguje... 🤢

Hej dziewczyny 🙂 u mojej z mlekiem jak zwykle nic się nie zmieniło, dzisiaj wypiła tylko 400ml 🙂 i jeden raz z kaszką z glutenem, bo jak na razie podeszła jej do gustu, ale jest tak leniwa, że muszę jej pod koniec sama wlewać do buzi 😮 zgniatam delikatnie smoczek i leci a ona sobie połyka i leży z otwartą paszczą ciekawe co z tego leniucha wyrośnie, albo jak nie chce się jej ssać to z całej siły dmucha w smoczek i wtedy mleko lub kaszka wylatuje pod ciśnieniem cwaniara. Przeszłam jednak już na 2 🙂 czytałam, że w sumie można to zrobić wcześniej jeśli dziecko np. gorzej przybiera na wadze, 2 tyg. różnicy to mało, nic się jej od tego nie stanie, bo żadnych bóli brzuszka nie ma i kupki ma normalne. Od wczoraj dostaje. To mleko ma więcej kalorii niż 1, więc może coś się ruszy 🙂