Skocz do zawartości

Dziwne imiona dla dzieci... | Forum dla mam

Kasiula_m

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Mamusie
W Belgii panuje moda na Enzo lub Manon( czyt. Maną ) (imie żeńskie.. masakra)pilnowałam dziewczynki, która tak się nazywa i powiem szczerze, że jak jej mama mi powiedziała jej imie to nie potrafiłam powtórzyć... dopiero jak zobaczyłam na lodówce napisane to zapamiętałam... a i Hugo... :/

• Mamusie
Kasiula napisał(a):
wyczytałam na internecie ,że rodzice dali swoim dzieciom na imię . Żywia,Jarzyna,Barabasz...wiem,ze ludzie lubią udziwnienia ale to????JAK BYŚCIE NIE NAZWAŁY SWOJEGO DZIECKA??
JAKIE DZIWNE IMIONA SŁYSZAŁYŚCIE???

Jarzyna? Znalam chlopaka kory mial taka ksywke hahaa :P Ale na imie mial po normalnemu 😉

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Bożydar bym nie dała bo mi się kojarzy ze skeczem Moralnego Niepokoju... "Bożo wporzo". 😁 😉

Hugo widziałam, że ludzie dają. Hm, kwestia gustu. Mnie za bardzo kojarzy się z pewnym telewizyjnym trolem. 😉

Choć na imię Witold też ludzie różnie reagują. Ale jak słyszą "Wić", "Witek", to szybko się przyzwyczajają. 🙂

• Mamusie
Sathi napisał(a):
Bożydar bym nie dała bo mi się kojarzy ze skeczem Moralnego Niepokoju... "Bożo wporzo". 😁 😉

Hugo widziałam, że ludzie dają. Hm, kwestia gustu. Mnie za bardzo kojarzy się z pewnym telewizyjnym trolem. 😉

Choć na imię Witold też ludzie różnie reagują. Ale jak słyszą "Wić", "Witek", to szybko się przyzwyczajają. 🙂

Bozo -wporzo i trol 😁 Sathi, Ty jestes udana 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Mnie sie osobiscie nie podoba imie Denis - z czyms mi sie niestety kojarzy 😜 i nie wyobrazam sobie tak syna nazwac 🙂

Mam to samo skojarzenie 😉

Co nie? 😜
A nawet jakby mi sie nie kojarzylo, to kojarzylo by sie innym, wiec po co dziecko krzywdzic 😉

• Mamusie
My chcieliśmy dać naszemu synkowi (który okazał się być córeczką) Wadim 😜 ludzie bardzo dziwnie reagowali 😜
Na Judytę zresztą też dziwnie ludzie reaguję ale raczej pozytywnie 😉
widziałam kiedyś w tv faceta o imieniu Bonaventura... masakra 😜
a Denis też mi się nie podoba i tak samo się kojarzy 😜

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
My chcieliśmy dać naszemu synkowi (który okazał się być córeczką) Wadim 😜 ludzie bardzo dziwnie reagowali 😜
Na Judytę zresztą też dziwnie ludzie reaguję ale raczej pozytywnie 😉

Przecież Judyta nie jest jakimś wybitnie rzadkim imieniem. 🤔 A na pewno jest ciekawe. 🙂
Wadim też mi się podoba. 😜 Mój młodszy brat ma kolegę o tym imieniu. 🙂

• 3 tygodnie później...
Mnie nie podoba się jak tata jest np. Michał i syn junior Michał 😜 Strasznie mylące i wydaje mi się ze syn już na zawsze zostanie Michałkiem a nie Michałem.

Jak już jakiegoś imienia nie ma w słowniku, encyklopedii to jest dziwne a raczej wymyślne imię, co nie oznacza ze brzydkie 🙂

• Mamusie
Ja nie moge sie przekonac do imienia Jagoda, Melchior, Baltazar, ARIEL ( u mnie na osiedlu na takiego chlopaka o tym imieniu wołają dzieci Persil) 🥴
Benimin z Denisem mam to samo skojarzenie co Wy ☺️ ☺️ 😜 😜 😜 Jesica, Angelika nigdy nie wiadomo jak sie pisze czy Andzelika czy Angelika eh
oj lista mysle byla by dlugo :P
ale kazdy ma prawo wyboru 🙂