Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej 🙂
my jestesmy u mamy i tam nie mam internetu, a teraz jestesmy w zlobku:P Maryla wlasnie ma drzemke. zaliczyla juz upadek (zazdrosny chlopczyk ja popchnal). napisze wam haslo zlobkowe bo mi sie bardzo podoba 😉

DZIECKO CHCE BYĆ DOBRE.
JEŚLI NIE UMIE-NAUCZ
JEŚLI NIE WIE-WYTŁUMACZ
JEŚLI NIE MOŻE - POMÓŻ.

• Mamusie
hej dziewuszki... dlugo sie nie odzywalam... u nas zmiany od jutra zaczynam nowa prace, vanesska bedzie zajmowala sie kolezanka-opiekunka a jak wracam na caly etat... w czerwcu przyjezdza do nas na wakajce marcina matka z magda a na dluzej do pomocy babcia jego... nie wiem jak to bedie ale mam nadzieje ze wytrwam.. trzymta sie 😜

• Mamusie
Dzień doberek
|Ja też się witam po przerwie 😉
Kurde Zuzia wracaj do zdrówka mam nadzieję,że już lepiej :* Maja na pesel czekałam ok. 2 tygodnie ,a dowodu w końcu małemu nie wyrobiłam.
Monia,a Twoje plecy jak?
Nusia hasełko fajne ,fajne 🙂Kiedy wracasz z PL?
Gosia,a co to za praca?Powodzenia życze :-) i powodzenia z teściową 😁
Kaya super tancerka 😉 mój mały jak tańczy to ugina tak w kolanach nóżki i głową kiwa jak hehe
EMINEM w swoim teledysku 🤪 😁
Tak chciałam ,żebyś już chodził ,ale to jest masakra!!! On jest wszędzie!!! haha
Pogoda mnie dobija, w kratke non stoop! Ja chce juz lato! 😉
Pozdrowienia dziewczyny :*:*

• Mamusie
My sie szykujemy na 'Babies stay and play' mam nadzieje ze sie nam spodoba i bedziemy regularnie chodzic. Problem jest tylko taki ze te zajecia sa o 9.30 albo 10 a moje dziecko lubi sobie pospac, musze ja isc zbudzic bo znow nam sie nie uda wyjsc na czas.
Poza tym wracam do pracy, 1 raz ide juz w tym miesiacu a pozniej kilka dni w miesiacu i zobacze jak to bedzie. Wczoraj zalapalam dola jak popatrzylam w kalendarz jak pogodzic opieke nad dzieckiem i pelen etat moj i meza. NIE WYKONALNE i zaczynaja sie schody.

• Mamusie
gosiaa21 napisał(a):
Kasia my nie mamy wyjscia musze pracowac... robie od 16stej wiec pol dnia i tak spedzam z Vanesska opiekunka jest z nia jakies 4,5h . gorzej bedzie jak bede miec ranna zmiane, ale musimy dac jakos raade 🙂

no tak, jestes z mala i tak sporo czasu 🙂

• Mamusie
Doberek 🙂Witam moje panie!Ja ostatnio malo wchodze,bo i tez malo czasu mam dla siebie 😜 Zaraz bede miala gosci na caly weekend 🙂 Moja ukochana przyjaciolka z kolezanka przyjezdzaja,ale sie ciesze 😁 😁 Bede miala w nich wsparcie wieczorem w szpitalu 🙂
Sylwiu brawa dla Milana.Mowilam ci,ze jeszcze zatesknisz za lezacym malenstwem hihi 😁
Goska powodzenia w pracy:*
Mia moze jakas znajoma opiekunke zatrudnijcie na kilka godzin? Napewno znajdziecie jakies rozwiazanie 🙂I bawcie sie dobrze na playgrupie.
Dobra uciekam salatke dokanczac,bo dziewczyny juz jada i za jakies 2h powinny byc,a tu zabkujaca maruda u boku i masa roboty 😁 😁 Czyli u mnie standard hihi

• Mamusie
Playgrupa byla super, musze Nusie namowic nastepnym razem bo sa tam tylko maluchy 4-18mies, dla malych mnostwo zabawek a dla wiekszych plastelina, zabawa w gotowanie, pelno spagetti w garach, piasek, piana, farbki do malowania raczkami i wiele, wiele wiecej. Iza sie cieszyla do dzieci a i ja moglam porozmawiac i zaciagnac porady u innych mam. Super

Czesc babolki, jutro mamy chrzest i Polska, dluga droga nas czeka , az mi sie nie chce i pewnie i tak wszystkiego nie pozalatwiam...jest u nas siostra ze szwagrem.
Zuzia chora na antybiotyku, Michal tez i siostra tez.Tylko nam sie udalo uniknac mi i szwagrowi. Masakra jakas. Pogoda niefajna. Atmosfera miedzy mna i Michalem tradycyjna. Nie mam sily na nic i jeszcze musimy dzis zaczac sie pakowac ..
Nusia bardzo fajne haslo rzeczywiscie 🙂 Zuzia juz tyyyle sie rozwinela,ze sama nie nadazam, papuguje, raczkuje wszedobylska jest, spiewa,tanczy pcha wozek pchacz i wola tate jak chce zeby przyszedl itd itp. juz nie bede wypisywac bo pomyslicie ,ze sie chwale hehe 😁
A tak poza tym to zaczela w koncu pic soki!!!! rozcienczam jej z woda i uwielbia, znow przesypia nocki. A rano staje w lozeczku i na nas patrzy i czeka heh.
To tyle podczas pobytu w Polsce nie wiem czy uda mi sie zajrzec. Oby... Buziaki!

• Mamusie
Dzien dobry
Zdroweczka dla Zuzialka ! Biedna antybiotyki musi brać 🤢 a Ty mamuśka baw się w Polsce,baw :*
No ja już powoli zaczynam myśleć jaką impreze synowi zrobić na roczek 😉
Była u mnie koleżanka w czwartek z synkiem hehe ale się wstydził jeden i drugi,ale później już biegali 😉 Tylko Milan bidulkowi wszystko zabierał 😉
Mia w poniedziałek sie wybieram właśnie do takiej bawialni z koleżanką 🙂Na pewno mały będzie miał frajdę 😉
A wczoraj byłam u siebie w pracy po p60 hehe też się wszystkie na małego rzuciły,a na jedną supervisorke zaczął od razu płakać ,ale to pewnie przez to ,że taka rozgadana,głośno się smiała itd 😉
Dobra spadam :P

Maja wypoczywajcie w Pl 🙂
na mnie czeka sterta prasowania i jeszcze wieksza sterta prania 😜 Monia masz nr tel do chinczyka? mialam do Ciebie pojechac z MAryla ale ona w wozku nie wysiedzi tyle, wozek sie zrobil be. i tak sie zastanawiam czy moglabym tego wlosa poczta do niego wyslac

• Mamusie
Bry 🙂Ja nie zagladalam do was,bo nie mialam jak.Dziewczyny pojechaly wczoraj wieczorem,a my sobie american pie najnowsze obejrzelismy...zajebiste 😁 😁 😁 Moje malenstwo chyba est chore.Od wczoraj ma temperature,noc byla masakryczna,bo miala dreszcze i nie moglam jej temparatury zbic,a od rana maruda i 37 stopni....ehhh
Maja bawcie sie dobrze w Polsce
Nusia tu masz linka do tego chinczyka:
http://www.allinlondon.co.uk/directory/1182/114549.php

• Mamusie
A co do mojej wizyty w piatek,to wg tego lekarza obedzie sie bez operacji..dostane zastrzyk w kregoslup,taki blokujacy receptory i mam chodzic na rehabilitacje..super,tylko powiem wam,ze nie koniecznie jestem z tej wizyty zadowolona i zastanawiam sie,czy jeszcze gdzies nie isc na konsultacje,bo pan doktor-rodowity Anglik byl troche bardzo rasistowski i nie podszedl do mojego przypadku powaznie i beszczelnie rzucil tekst,ze skoro jestem Polka,to czemu sie w Polsce nie lecze i co chwile do mnie dziwnie podbijal...czulam sie troche jak smiec...w sumie wg niego dyskiem nie mam sie przejmowac i tym,ze prawej stopy nie czuje,torbiela tez i wymyslil,ze boli mnie od wypustek na kregoslupie...powiedzial,ze operowac nie trzeba i mowi do mnie dowidzenia...a ja do niego,ze to nie zmienia faktu,ze mnie boli i ja chce jakiejs pomocy,bo ile mozna tramal i morfine lykac?No to wtedy z laska uznal,ze dostane ten zastrzyk i skieruje mnie na rehabilitacje...nie byla to najprzyjemniejsza wizyta w moim zyciu...chce sie do mojej gp zarejestrowac i z nia o tym pogadac,bo nie wiem,co w tej sytuacji robic,bo z jednej strony on jest lekarzem i powinien lepiej wiedziec,ale z drugiej czemu nie chcial mi zadnej pomocy udzielic???

• Mamusie
Cześć :*
Dokładnie Monia ,Nusia ma racje! Idź do lekarza innego. A Ty byłaś iu tego z jakimś skierowaniem czy prywatnie?
Ja wiem ,że prywatnie jest dość drogo ,ale może warto spróbować pójść i wtedy na pewno dowiesz się wszystkiego.
Ale dzisiaj piękan pogoda była.. 🙂 z koleżanką byłyśmy z malcami na spacerze, biegali fajnie po molo,a później mały biegał u mnie na polance do wieczora i padł po kąpieli od razu hehe 🙂