Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Midorada, szczepienia w ramię są na ogół w pierwszych czterech tygodniach życia i nie są one tu obowiązkowe, to szczepienia p.gruzlicy i to normalne ze ramię jest czerwone, potem robi się bąbel z ropa i potem on pęka i ramię dochodzi do siebie . Monia, pozdrowienia dla siostry. Niech do wody idzie, szybciej cała akcja porodowa przebiegnie 😘

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marylu obys byla w odpowiednim momencie na epidural....ja dostalam pozno i nigdy w zyciu nic mnie tak nie bolalo....jak zastrzyk cale skurcze to nic.
Ale nie strasze ja mialam pecha i szczescie ,ze i tak go dostalam ,a dostalam pod koniec bo mialam na cesarke jechac wiec po prostu musialam go dostac ale dlugo sie wahali bo mysleli,ze dam rade naturalnie urodzic i w koncu mala przesadzila......spadal puls dziecku wiec szybka akcja....
zastrzele sie dzis ale okropny mam humor i ta pogoda 😞

Monia znam ten filmik z czworaczkami 😜
Maryla nie miala takich babli po szczepieniu jak piszecie...
Ja tez zgrywalam bohaterke cala ciaze, a jak przyszlo co do czego to od razu chcialam epidiural 😜 jestem zdania, ze skoro jest to po co cierpiec 😜 podejzewam ze inaczej byloby gdybym nie miala dostepu do znieczulen np w polsce, a tak to nie zalowalam sobie 😉 z drugiej strony gdybym nie brala znieczulenia to urodzilabym znacznie szybciej (tak mi sie przynajmniej wydaje) bo rozwarcie postepowalo bardzo szybko a po epidiuralu ustalo na 8cm i dalej isc nie chcialo

• Mamusie
pol twarzy mam znieczulone ;/ bylam u dentysty i pierwsza dawka znieczulenia nie zadzialala wiec zrobila mi top up'a i teraz chodze bez czucia w lewej stronie... nawet napic sie nie moge bo przelyk znieczulony;/ nie wiem jak ona mi ten zastrzyk zrobila?? od rana nic nie jadlam ;/ probowalam jesc ale o malo sie nie udlawilam... wiec czekam az mnie cholerstwo pusci na co sie nie zapowiada wciagu nastepnych kilkunast minut...
Olek dzis wpadl w taka panike ze godzine go probowalam uspokoic na przemian z Robertem... z tego wszystkiego usnal Robertowi na rekach...mam nadzieje ze jak sie obudzi bedzie w lepszym humorze...

• Mamusie
Witam 🙂
Monia-gratulacje dla siostry 🙂jak dzidzia bedzie miec na imie?
Nitram-u Pata ta szczepionka paprala sie 7 miesiecy 😮,ale teraz juz jesttylko blizna
My juz zabukowalismy hotel-Viktoria inn no i mam nadzieje ze pogoda sie uda 🙂
pogoda malo ciekawa-a Pat piszczacy sprawia ze glowa peka mi 😉

MajaCh napisał(a):
a Zuzi nie szczepili przeciw gruzlicy bo jak uwazaja nie ma po co 😮 kilka razy bylam pytac healthvisitor i mowi ,ze nie robia u nas bo nie ma ryzyka ,pierdolenie o szopenie....

Maryla tez raczej nie miala. sprawdzilam i nie miala... nie ma jej nawet w wykazie w jej ksiazeczce zdrowia