Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No tak, tylko ze ja w okolice Sainsbury praktcznie w ogole nie jezdze, ale dobrze wiedziec tak czy inaczej, wiec dzieki 🙂 A z ciekawosci - z czym te pierogi tam sprzedaja?
Ja nawet kiedys sie za nie zabralam - czy co to ja wtedy probowalam zrobic, ale Oskar zaczal oczywiscie z kupa kombinowac, musialam przerwac, pozniej one i tak nie wyszly, bo cos tam i sie tylko nawkurzalam i wszsstko i tak w nerwach do kosza wywalilam 😜
Ale musze sprobowac jeszcze raz , moze tym razem mi sie uda 😉

No a co jeszcze musze sprobowac i mzoe w jakiejs nieodleglej przyszlosci, moze na swieta w tym roku ,to krokiety z kapusta i grzybami 🙂 Teoretycznie nie powinny byc trudne ,bo to w sumie farsz w nalesniku w panierce, wiec bedziem probowac 🙂 Bedziem, o ile nie zapomnim 😜 😉

Bry 😉 witam nowa kolezanke, Daria, tak? Przesliczne imie ma Twoj synek 😉
Madzia zapomnialam wczoraj napisax, na ostatniej czesci Twilight bylysmy. Tak stara baba fanka sagi o wampirach 😁 poprzednia czesc bardzo nas rozczarowala a ta byla super, czuje niedosyt:P a i tak pol filmu smialysmy sie z podejrzanego pana spiacego przed nami

Czesc 😁
Dziamdzia gratuluje dzidziusia przed Toba piekny okres 😁
Nusia ja tez robilam dla Michala kiedys takie mielone ale on nie docenia bo wszystko polyka bez gryzienia taka chlonka 😁 Ide dzis do JC na bajere 😉

• Mamusie
Hey babki.Ja dzis w nocy w ogole prawie nie spalam,bo tak mnie pluca i klatka piersiowa bolaly,ze kazdy oddech powodowal uczucie rozrywania od srodka.Dzis nieco lepiej w tej kwestii,ale dla odmiany jestem slaba jak gowno 🤪 🤪 🤪
Dziamdzia witam serdecznie.Jak tam po porodzie sie czujesz.Chcialam ci na brzuszku pogratulowac,ale nie moge w ogole sie tam zalogowac,bo tak jakby pol strony nie bylo.Moze admin cos na to moze poradzic?
Nusia ja tez ten film lubie 😁 A i zasuwaj po masc,a nie sie meczysz 😁 Co do gotowania,to ja jestem przeciwnikiem torebeczek,ale ja to kocham gotowac 😁 Maja cocodamol jest p.bolowych wlasnie.To jest polaczenie paracetamolu i mojej juz dobrze znanej codeiny 😁 Kiedy do nas wpadniecie,bo odkrylam kilka fajnych przepisow wegetarianskich.
Ja dzis musze isc do councilu,bo juz 1,5 miesiaca nie dostalam HB i nie mam juz kasy.Wiem,ze dostane spore wyrownanie,tylko mi zalezy na czasie.Ehh.

• Mamusie
Nusiak - no ta ostatnia czesc Twilight tez chce zobaczyc. Ta poprzednia faktycznie nieco rozczarowujaca jest, ale juz jestes koras osoba, ktora mowi, ze ta ost. czesc jest naprawde fajna. A w tym filmie jest cos dziwnego, bo sa momenty, ze film durny jak nie wiem, a i tak chce sie zobaczyc kolejna czesc. Mnie sie pierwsza podobala wlasnie w taki dziwny sposob, ostatnia tez na bank zobaczymy 😉

Monia - slaba jak gowno powiadasz? Hmm... 😜
A co do rachunkow, to ja raczej tez trzymam, ale tym razem mezus zalatwial i gdzies wcisnal i zapodzial. Nie zdziwilabym sie, jakby za pol roku rachunek sie magicznie pojawil 🙂 Chyba zaczne rachunki zszywaczami do papierow doczepiac, zeby na bank nie pogubic 😠

Witaj Dziamdzia - odem nie rowniez gratulacje synusia 🙂 Jaks sie czujesz jako swiezo upieczona mama? 😆

Ja wlasnie zaplacilam za przedszkole, poskladalam swiezo uprane ubranka dla babelka, musze wstawic kolejna ture no i zabrac sie za kolejne porzadki zdajsie 😞 Pozniej bede gotowac krupniczek 🙂
Ale kurde ten katar to jest dziwny, czuje sie jakby mi woda do nosa wleciala, tak jak to sie dzieje w czasie plywania na basenie - takie charakterystyczne dziwne uczucie i nie wiem kiedy mi przejdzie. A najgorsze jest to, ze cholera nic nie czuje, zadnych zapachow w zasadzie, ale tez smaki to w chwili obecnej wszystko jak na jedno kopyto 😠 Wczoraj np zjadalam cala pizze a w sumie nawet nie wiem z czym ona byla 😮 Pije sok pomaranczowy - to czuje , ze morke i zimne - smak, hmm... Sie napalilam na krupnik i co mi z tego jak go pewnie nie poczuje. Ciekawe, jak do smaku doprawie 😉 😞 Nie fair 😞

• Mamusie
Bry!
Dziewczyny mróz u mnie !! Biała trawa !! 🤪 🙃

Ja też kocham gotować na brzuszku dawałam nawet swoje przepisy 😉 i najczęściej nie idę na łatwiznę ale kto nie ma dni, że się nie chce gotować haha wtedy takie torebki ratują mi życie haha a więc zawsze mam chociaż dwie 😁 Ja z mięsa mielonego robię mało rzeczy bo mój M za bardzo nie lubi mielonego.

Witam nową koleżankę 🙂 Pytaj o co tylko chcesz 🙂 Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi 😁 hahaha

Madzia pamiętam jak pisałaś o pierogach 😉 Następnym razem na pewno się uda 🙂

Mamo Moniko kupilam masc:P zaraz sobie dupke posmaruje:P Manini zasnela pod samym domem i obudzila sie podczas rozbierania i szaleje w lozeczku. jak nie zasnie do 15 to nie bedzie spala w cale:p tez musze sie zabrac za sprzatanie

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Mamo Moniko kupilam masc:P zaraz sobie dupke posmaruje:P Manini zasnela pod samym domem i obudzila sie podczas rozbierania i szaleje w lozeczku. jak nie zasnie do 15 to nie bedzie spala w cale:p tez musze sie zabrac za sprzatanie

Grzeczna dziewcznka 🤪 🤪 Milego nasmarowywania hahaha 😁 A tak powaznie,to mi pomoglo.Wlasnie wrocilam z councilu i az sie poplakalam.Pani mowi,ze sa bardzo zajeci i niestety maja opoznienia w HB i umowila mnie na spotkanie z kims na10.12! I ten ktos ma indywidualnie moja sprawe rozpatrzec i wtedy zadecydowac o wyplacie.Mowie do niej,a co jak do tego czasu dostane kase albo decyzje a ona,ze nie dostane.Ale byla franca tak nie mila,ze szok 😞 Traktowala mnie jak jakiegos zebraka...tylko to oni nie dosc,ze sie pomylili i przez ostatnie 6 miesiecy naliczali podwojnie child tax credit to jeszcze mysla nad Piotrka nowa praca od prawie 7 tyg!Kuzwa marze o tym,zebym miala zrobiona operacje na plecy i wtedy pierdole ich wszystkich,pojde do pracy i bede ich miala gdzies 🥴 🥴 🥴 Matko,ale jestem wsciekla!!!!

• Mamusie
nusia masz rację w 100000000000000% z tymi murzynami itp. oni dostają bo jak nie to jest rozprawa w sądzie o rasizm ale jak się jest polakiem to od razu na dzień dobry słyszysz , że Ci się nic nie należy 😠 Ja byłam ostatnio i ich pier***** nigdy więcej się tam nie pokaże chociaż miałabym chleb z masłem jeść 😠 😠 Mój brat też się z nim i użera. Stara się o 3 benefity wszystkie mu się należą bo bardzo mało zarabia a oni się czepiają, że jest tutaj NIELEGALNIE !! Rozumiecie polak nielegalnie w UK 😮

Kurde Monia przykro mi ale gnojki u Was sa ...no ale Londyn to Londyn nie..tylko wez tu wyzyj przy takiej golej wyplacie co..
Mam nadzieje,ze chociaz choroba Cie pusci troche. ... A ja mam puste konto tel wiec dlatego odpisuje na FB i tu 😜 czekam na bog wie co bo i tak doladuje ale lubie sie tak podolowac heh
My dzis na zakupkach bylysmy nowy polski sklep jest 😁 i ogladalam przedwczoraj ta nowa czesc Twollighta fajna jest 😁 ja lubie takie romanse popierdzielone 😉
Nusia trzymam kciuki za Twoja dupke 😁
a Zuza spala dzis w wozku na miescie z 25 minut.. i jest bardzo opryskliwa dzis ,zdaje mi sie ,ze znow jakis zabek,ktorego nie wyczailam..

• Mamusie
Sam poród wspominam dobrze 😉 W sobotę rano o 6 odeszły mi wody, pojechaliśmy do szpitala i powiedzieli mi że jak nie mam skurczy to mam wrócić do domu i przyjechać jak będę miała skurcze co 3 min a najlepiej jak by były co minute... O 19 wzięły mnie pierwsze skurcze ale jeszcze nie bolesne o 22:30 zaczęłam czuć że boli i tak przez całą noc, dosyć bolesne skurcze bo z kręgosłupa... Rano miałam skurcze co 4-5 min i pojechałam do szpitala, ale rozwarcie miałam na 2 cm i znowu odesłali mnie do domu dając co-codamol i kazali pić energetyki!!! W domu wykąpałam się i po godzinie dostałam takich skurczy że z bólu się zwijałam, ale skurcze były co 10 min i trwały bardzo długo... Pojechaliśmy... Sprawdziła rozwarcie było 6 cm i poszła mi lać wodę do wanny 🙂 Fajnie było bo byłam ja mój Tomek i położna, włączyła nam muzykę, przyciemniła światło i dała mi gaz 😁 Złapałam niezłą faze po tym gazie bo zaczęłam widzieć gwiazdy i śpiewać po angielsku 😁 Rodziłam 4,5 godziny ale mało z tego pamiętam, nie odczułam tego czasu. I tak o 20:30 w niedzielę urodziłam 🙂 Musiałam zostać na oddziale bo mały był 24 godziny poza wodami i musiał zostać na obserwacji. W poniedziałek o 19 byliśmy już w domu 🙂

MajaCh napisał(a):
😁 Dziamdzia ale przyjemny porod mialas ja tez mialam w wodzie rodzic ale poszlo zupelnie inaczej....zuuuupelnie.

haha ja tez, dopoki bolec nie zaczelo 😁
jestem w szoku, bo dziecie me bez drzemki a trzyma sie super. nie marudzi i nie wyglada jak zombi. oby jej to w krew nie weszlo:P