Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Zuzulku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, rosnij duza, zdrowa i piekniej z wiekiem. :*

Maja oddam Ci cyckow troche jak chcesz 😉 bo cholera juz stanik 38E nosze i nadal wylatuja z miseczek i co chwile musze je upychac...
nudata wyslalam zaproszenie na fb 🙂
Olek wlasnie zasnal na sofie i sie maly hultaj tak rozlozyl ze dla mnie juz nie ma miejsca...
ide poprasowac malemu ciuszki bo sie zebral caly kosz

• Mamusie
Nudata Julii tez dosc dlugo stala waga.A ostatnio jej sie apetyt poprawil.Wczoraj np jak wstala,to wypila 150ml mleka koziego,potem zjadla na sniadanie 2 kawalki chleba tostowego zapieczone z serem,potem po drzemce wielka miche zupy pomidorowej z makaronem i piersia z kurczaka.Potem znowu troche zupy podjadla,troche paluszkow,a na kolacje pol budyniu.Ale to na jej mozliwosci jest bardzo duzo,bo czasem to je 1/3 z tego :P
Maja mleko krowie mozna od roku wprowadzac,wiec mozesz juz zaczac.A co do nocki,to tak jak opisalas,to tak u nas pol roku wygladaly i okazalo sie,ze przyczyna byla kaszka,ktora jadla na noc.Notuj wszystko i porownuj.No i powodzenia na szczepieniu.A twoje puenty mnie rowalaja hehe.A na wasz przyjazd to powinnam cwiczyc zoladek i miesien piwny hahaha 😁 Lososia wam zrobie 🙂 🙂 🙂

Nudata nie wpychaj absolutnie jedzenia dziecku, Angielscy lekarze niestety nie wiedza wszystkiego. Ty jestes rodzicem ,znasz malucha i wiesz co jje ile i jak mu smakuje, i tak wlasnie mysle ,a co dajesz mu na noc jesc? Zuzia wczesniej kilka miesiecy temu dostawala kaszke na noc i tez zaczela sie budzic....odstawilam i byl spokoj. Mowilam tatusiowi,zeby mleko kozie kupil jak bedzie wracal z pracy wiec powiem Wam reakcje narazie wstrzymuje sie totalnie z tym Aptamilem.
Monia napisz mi prosze jeszcze raz jak sie te witaminki nazywaja ,ktore dodawalas Julii do mleka.
Nudata ,a Patryk sie nie gazuje? moze sloiczki trzeba zmienic ,tzn. sklad.
Zuzia juz nie jje wogole sloiczkow chyba,ze ktos podaruje jak wpada w odwiedziny ale to wtedy same owocowe. Znajomi juz wiedza,ze ona sie wypiela na obiadki ale to akurat mnie cieszy bo chemia nieziemska w nich jest co widac w kupie poobiadkowej.I na ubraniach,ktorych nie moge doprac po tym.
Mam teraz chwile to aukcje przejrze i dokoncze ksiazke czytac ale kurde trafilam ,kupilam ja przez pomylke ZUPELNIE odchodzac od kasy zobaczylam ,ze to nie jest "Jedz,modl sie ,kochaj" -ktora to chcialam kupic ale "Jedz,modl sie,jedz" i uwierzcie mi,ze nie zaluje, tam sa takie techniki oddechu opisane, joga i GOTOWANIE, no sama przyjemnosc 🙂 Polecam koniecznie, a i dla filmowcow komedia z tego roku "Poznaj moich kolegow". Sa takie sceny,ze az tchu do smiechu brakuje 🙂 i jeszcze film z Eddiem Murphym "1000 slow" i "Odrobina nieba" ale ten ostatni mnie zaskoczyl ,myslalam,ze to komedia romantyczna,a tak plakalam,ze nie moglam sie pozbierac...

• Mamusie
Majka to sa te witaminy:
http://www.abidec.co.uk/index.php?page=multivitamin-drops
A to ten zel i nawet ci najtanszy dwupak znalazlam 🙂
http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-ORAJEL-el-na-bolesne-z-bkowanie-DWUPAK-2w1-NA-NOC-NA-DZIE-/140780172588?pt=LH_DefaultDomain_212&hash=item20c726f52c

Cistka upieczone,pomidorowka zjedzona,cora spi,szybka kawa i jechane na szmacie hahah 😁

hahahahah Monia jedzie na szmacie 😜 ja tak sobie dzisiaj myslalam, co ty z tym sprzateniem a tu inspekcja przyjezdza 😜 a do Pl kupowalam bilety na slub kuzyna i mama powiedziala, ze jak juz bede to ona tez wezmie slub. i biegaja teraz zalatwiaja 😉
Maja mleko krowie od roku, ale musialabys dawac ekstra witaminy, bo w krowim nie ma tyle co w formule.
Mia do polski pojechala na 3 tygodnie. wygrzewaja dupki w sloncu 😉

• Mamusie
A ja lazienke wypucowalam,teraz lece malzonkowi obiad przygotowac,ciasteczka polac mu czekolada,zmyc naczynia i tez bede prasowac,a jak dziecie wstanie poodkurzam,pozmywam podlogi i finito 🙂A nie jeszcze firanki z sypialni musze wyprac,bo widzialam na nich ostatnio tluste paluszki 😁 😁 Z reszta znacie mnie,napewno jeszcze sobie jakies zajecie wymysle.Dobra,lece dalej

• Mamusie
na tydzien mam dosc prasowania prawie 2 godziny prasowalam... zachcialo mi sie zostawiac wszystko zeby za jednym razem prasowac... nigdy wiecej...
moja tesciowa dopiero we wrzesniu przyjezdza tak wiec mam duzo duzo czasu zeby posprzatac 🙂
wracam do rozwiazywania testow poki Olek jeszcze spi...

Monia wrzuc przepis na ciasteczka 🙂 ja wczoraj robilam flap jacka dla malej 😉
sprzatnelam kuchnie i lazienke. jeszcze living i podlogi, ale to jak mala wstanie 😜

poluje na wozio bugaboo bee i zapolowac nie moge. chce kupic uzywany a ludzie takie ceny wystawiaja ze szok 😮

mam do was prosbe. jak bedziecie w bootsie to rozejzyjcie sie prosze za tymi figurkami 🙂 u nas kupilysmy dwie ostatnie delfinka i pingwinka. Maryla ma zoo i zbieramy do niego zwierzatka - brakuje nam tygrysa, slonia, nosorozca i krokodyla
http://www.boots.com/en/Fisher-Price-Zoo-Talkers-Animal-Figure_1218242/

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/528/dsc3253q.jpg/][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/6237/dsc3253q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Monisia ale Julka jest cudowna 🙂 az chce sie ja przytulac i calowac 😁
ale sie rozpadalo, mialam jechac do argosa i kupic nowy czajnik i zestaw pojemnikow na cukier kawe itp w kolorze limonki i d..pa. zmuszona bylam zamowic na dowoz... i nadal czekam na moj stroj kapielowy mialam isc jutro na aqua zumbe ale bez stroju to chyba nie wypada 😁 😁

od kiedy nie uzywacie wyparzacza do butelek?? bo mi kolezanka powiedziala ze jak Olek skonczy 3 miesiace tak nie trzeba...

Wyparzacz..hm jak kto chce, ja nie uzywam juz od 3go miesiaca ale kolezanka do tej pory corce wyparza butle dwa razy dziennie. .to musisz wedlug uznania,
Nusia ale ona juz jest duzia! kurde ale jakie loki rosna 🙂 mega bomba 🙂
My po szczepionce -3 dostala, dwa razy w kazda nozke i jedna w raczke a zaraz po nich czekoladka zeby odwrocic uwage i tak sie rozeszlo po kosciach 🙂 ale ma wypieki teraz..obserwacjone bedzie.