Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzięki dziewczyny. Czy odważna? Raczej nie. Kiedy mam mieć dzieci? Jak mąż będzie miał 40 lat i brak sił na pomoc, a ja będę chciała zacząć się rozwijać zawodowo? Teraz będę miała pieluchy itd za jednym zamachem za sobą. Układanie sobie życia niestety jest często kwestią rachunku zysku i strat :-D

Monia, a tak z ciekawości, czym Ty właściwie zajmujesz się w pracy?
I zazdroszczę Ci (w pozytywnym znaczeniu) tych awansów, doceniania w pracy itd.

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kajkack oczywiście ze tak. Dla mnie na pierwszy miejscu jest rodzina . Ja tez bym bardzo chciała drugiego maluszka, marze o córci ale pomyślimy jak sie przeprowadzimy na swoje bo chcemy ale tu nienmamy miejsca na drugie dziecko 😉
No i to jest tez punkt moich ostatnich ciaglych mysli...
czy szukac pracy czy starać sie o drugie dziecko ? I tak myślę i myślę 🙂
Po powrocie z wakacji bedziemy zajmować sie szukaniem domu załatwianie spraw. ..mam nadzieję ze nie będzie wielkich problemów i przeszkód 🙂

• Mamusie
Karolina pewnie,ze masz racje,bo w ten sposob nie bedziesz calego zycia w pieluchach spedzac 🙂 A co do mojej pracy to jestem operations administrator.W zakresie moich obowiazkow jest przygotowanie wszystkich papierow dla kierowcow oraz przyjmowanie dostaw,a konkretnie ustawianie kierowcow,odbieranie ich faktur,wrzucanie w system info,ze przyjechaly.I jeszcze masa innych rzeczy.Plus w czasie jak moj manager ma wolne,urlop czy ogolnie jeszcze go nie ma (ja zaczynam 17:15 a on 19:00) to wtedy pelnie jego funkcje i mam na glowie caly despatch.Chociaz szczerze jak jest to tez w zasadzie sama wszystko robie.Dlatego wlasnie mi zaproponowano awans.Mialam objac stanowisko BU administrator,ale raz,ze nie chce w dzien pracowac,a dwa ja naprawde lubie moj despatch,nie chcialabym sie do glownego biura przenosic,przynajmniej jeszcze nie teraz.Ale fakt,milo jest byc zauwazonym i docenionym 🙂 Chociaz widze ostatnio,ze moj manager troche zazdrosny jest,bo ja dostalam podwyzke a on nie plus glowna managerka ciagle mnie chwali a jego sie czepia.Pewnie sie boi,ze go wygryze haha chociaz czesto mu mowie,ze ja bym stanowiska nie zmienila 😉Dobra znikam do pracy i zycze wam milego wieczoru 🙂
Latka pogadaj ze swoim i razem zdecydujcie co dla was lepsze,czy dzidzia czy znalezienie pracy.My tak wspolnie ustalilismy,ze Julia rodzenstwa miec nie bedzie,przynajmniej nie w najblizszych latach:P

Karolcia Grauluje 🙂 🙂
Ja mam jutro offa i chce zrobic milion piecset rzeczy.....ehhh Zulka moja spi na dole na sofie chyba jej nie bede budzic tylko przeniose do lozeczka, bo kapana juz byla wczesniej .
u mnie ok nie nazekam chociaz Monia tak masz racje, dzien za krotki, na snie sie traci zeby pogodzic dom i prace.
a wogole mam niecny plan 🙂 dostalam niedawno nasionka maryski i chce wychodowac ale musze jakis mega kompost kupic bo u mnie w pracy jest tragedia.

A wogole wiedzialyscie,ze do pomidorow wstrzykuje sie konskie siuski,zeby robily sie szybciej czerwone?!!!!!!! wiem okropne, umarlam z 10 razy jak to uslyszalam

• Mamusie
Latka glosuje za dzidzia;-)
Monia najwazniejsze ze masz satysfakcje z pracy, nic wiecej nie trzeba skoro czujesz sie spelniona.
Karolka ja wlasnie przegapilam ten monemt kiedy powinnam zajsc w ciaze, teraz czas siedzenia w domu z malym plus ciaza i nowa dzidzia by mnie przerosl... Wiec moze po 30stce pomyslimy o kolejnym. Jak w pieluchy bedzie nam sie chcialo wchodzic;-)
Maja brix plus chyba ma moc odpowiednia? ;-)

• Mamusie
Doberek moje panienki 🙂 🙂 Majka to do dobrego kompostu jeszcze dokup dobra zarowke,taka typu kwowa,zeby roslinkom cieplo bylo.Szwagier na ebayu kupil 🙂 Nareszcie czwartek 🙂 🙂Dzis biore Julie do jej psiapsioly,bo sie dlugo nie beda widziec,potem do pracy i do Polski 🙂Mam zamiar w konvu sobie odpoczac 🙂 Co do dziecka to ja tez juz chyba przegapilam odpowiedni moment:P Dobra uciekam i milego dzionka zycze 🙂

hej 😉
czytam, czytam i jakie tu wiadomosci 😁 Monia po szczeblach kariery sie pnie, Karola druga dzidzia 😉
Co do skory Nelki, to Maryla tak miala. alergia pokarmowa. rany na dloniach, twarzy i gdzie tylko odslonieta skora... pomogly masci ze sterydami przepisane przez alergologa.

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
hej 😉
czytam, czytam i jakie tu wiadomosci 😁 Monia po szczeblach kariery sie pnie, Karola druga dzidzia 😉
Co do skory Nelki, to Maryla tak miala. alergia pokarmowa. rany na dloniach, twarzy i gdzie tylko odslonieta skora... pomogly masci ze sterydami przepisane przez alergologa.

A ona ma tym razem tylko twarz a szczególnie ta linię gdzie włoski na czole się zaczynają (to czytałam, że typowy objaw alergii na mleko). Twarz zawsze ma. Na rekach i nogach pojawiają się jej raz na jakiś czas i znikają po tygodniu i znów za jakiś czas się pojawiają, raz jedna, raz pięć, różnie. No nic, jak mi HV doradziła, żebym paznokcie obcinała Małej. Czekam już do lipca na wylot do Polski, bo w UK nic nie zdziałam.

• Mamusie
Już teraz widzę różnice między dwiema ciążami. Z Nelą byłam ostoją spokoju, co na codzień wulkanem jestem, a teraz już mam stany: od płaczu poprzez śmiech do złości i nie umiem nad tym zapanować, przyłapuję się, że chcę coś wymuc na mężu płaczem itp Do tego z Nelą w pierwszy trymestr na wadze spadałam ale ciuchy szybko za wąskie się robiły, teraz nie widzę różnicy w objętości za to dziś waga zaskoczyła mnie +4kg 😮 i to w zeszły czwartek się ważyłam, a jem normalnie i normalnie się ruszam 😲 nie mam żadnych poza tym objawów, a z Nelą miałam z automatu nudności i tkliwe piersi. Całkiem inna ta ciążą się zapowiada. Po raz kolejny mój organizm mnie zaskakuje 🤪

Majka siusiki w pomidorach fuuj. ciekawe czy do organic dodaja organic siuski 😜
ja ciaze dobrze wspominam 😉 tylko spac moglabym calymi dniami

siema 🙂
Karola gratulujemy zabka,teraz bedzie juz ich wysyp 🙂
Czy mnie oczy nie myla? taka cisza na forum,ze i ja nie mam co czytac 🙂
u nas ok, Zulka troche zakatarzona ale to po dobrej zabawie wiec przebaczone i ja kurujemy 🙂
Ja mam dzis na 12sta do pracy ... sezon sie juz zawija wiec pewnie juz bedzie tak slabo do konca z godzinami. Najgroze sa rzeczy,na ktore sie nie ma wplywu.

• Mamusie
Hey kochane.Ja nie pisze,bo nie mam koedy.Ciagle gdzies sie szwedamy.Zaliczylismy w weekend Sopot a dzis juz w Zakopanem jestesmy i zpstajemy do piatku 🙂 Julia z babcia w Lodzi,wiec bedzie szalenstwo 🙂 🙂 W czwartek planujemy jeszcze na Slowacje sobie podjechac,a co tam.W koncu troche radosci sie nam nalezy 🙂 Dobra uciekam na piwko 🙂 Milego dzionka.Tu w koncu sie piekna pogoda zeobila,bo do wczoraj bylo zimno i padalo

• Mamusie
Ja nie piszę, bo miałam niezłe zamieszanie i musiałam to jakoś ogarnąć. Anulowano nam ubezpieczenie na auto, bo zmieniliśmy prawo jazdy na angielskie i według ubezpieczyciela ja zadeklarowała, że mamy prawo jazdy angielskie 8 i 13 lat. Ja zrozumiałam to pytanie jako jak długo mamy licencję na prowadzenie pojazdów mechanicznych. Kłóciłam się z babką na infolinii, nic to nie dało. Wczoraj przez przypadek pojechaliśmy autem bez polisy. Dziś ubezpieczyłam auto u innego ubezpieczyciela, ale że musieliśmy zadeklarować, że mamy cancel, to nas ubezpieczenie kosztuje £400 więcej w skali roku 😠 już wysłałam complain na ledwie dwie strony domagając się zniesienia cancel i zwrot różnicy w ubezpieczeniach. Ja sobie nie dam tak łatwo. Jak nie zaakceptują complein, to rzecznik praw konsumenta ich czeka.

• Mamusie
Takiej ciszy tutaj to ja nie pamiętam 🤔
Co u Was dziewuszki? U mnie nudy. Ciągle mi się spać chce i mam zachcianki ciążowe 🤪 z Nelą czasem miałam chęć na żelki i tylko to, a teraz codziennie coś gazowanego muszę wypić i na różne słodycze przychodzi mi chęć. Masakra jakaś, bo ja już miałam nadwagę a teraz to ja nie wiem co będzie po tej ciąży 😮