cześć dziewczyny 🙂 A ja znów miałam 1 dzień przerwy ale za karę jak z jakiegoś powodu nie mogę poćwiczyć to następnego dnia macham dodatkowo "co się nie liczy" a dopiero następnego dnia robię kolejne ćwiczenia z rozpiski 😮 Dziś zrobiłam 21 dzień. Ojejku strasznie ciężko mi to idzie już ☺️😠😲🤢
Dziewczyny dacie rade.Trzymam za was kciuki.Ja niestety dalej mam problem z kregoslupem i jestem na mocnych lekach przeciwbolwych.Ale chociaz od kiedy nie cwicze,to jestem w stanie mala do wozka odlozyc.
Dziewczyny dacie rade.Trzymam za was kciuki.Ja niestety dalej mam problem z kregoslupem i jestem na mocnych lekach przeciwbolwych.Ale chociaz od kiedy nie cwicze,to jestem w stanie mala do wozka odlozyc.
Monia mnie tez plecy przestały boleć, jak zakończyłam ćwiczenia ;-)
Hej Mamuśki 🙂 mogę dołączyć? A6W robiłam jakieś 2-3 m-ce temu ale po 2 tyg kręgosłup mnie tak bolał, że nie mogłam się ruszać i fizjoterapeutka do której poszłam bardzo mi odradziła...
Po krótkiej przerwie zaczynam myśleć nad powrotem 🙂 potrzebuję doprowadzić się do porządku 🙂 i pewnie łatwiej byłoby mi się zmobilizować jakbym mogła dołączyć 🙂
No właśnie 6 nie polecają jak ktoś ma problem z kręgosłupem.. Podobno warto wczesniej pilates poćwiczyć 🙂 bo ponoć wzmacnia mięśnie od wewnątrz i potem a6w mniej obciąża kręgosłup...
co to pilates?zastanawiałam sie nad tymi 6tkami....ale jestem po opercji kregosłupa...
To jak jestes po operacji kregoslupa to odradzam.Ja mam problemy z odcinkiem ledzwiowym,zrobilam 4 dni A6W i nawet malej do wozka nie bylam w stanie wlozyc..wiec ci szczerze odradzam
Niestety ale a6w ma plusy i minusy... i absolutnie nie jest to trening dla niedoświadczonych..
1 - kręgosłup a 2 - często można dostać przepukliny.. Bo to jest jednak wysiłek i to nie mały.
Także trzeba się dobrze przygotować i wtedy a nie od razu na głęboką wodę 🙂
Pod warunkiem oczywiście, że nie miało się wcześniej problemów z kręgosłupem... bo przy tym to lepiej nie ryzykować
Mnie plecy pobolewaja jak Majkę ponoszę ale z a6w daję radę jakoś. Jeszcze. Dziś chyba 23 dzień będę machać ale dopiero później 🙃
GoGr napisał(a):
Hej Mamuśki 🙂 mogę dołączyć? A6W robiłam jakieś 2-3 m-ce temu ale po 2 tyg kręgosłup mnie tak bolał, że nie mogłam się ruszać i fizjoterapeutka do której poszłam bardzo mi odradziła...
Po krótkiej przerwie zaczynam myśleć nad powrotem 🙂 potrzebuję doprowadzić się do porządku 🙂 i pewnie łatwiej byłoby mi się zmobilizować jakbym mogła dołączyć 🙂
czy na pewno to dobry pomys jak terapeuta odradził? Ból może powrócić 😞 Może coś innego poćwiczyć?!
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
JUSTYNA_m
A ja znów miałam 1 dzień przerwy ale za karę jak z jakiegoś powodu nie mogę poćwiczyć to następnego dnia macham dodatkowo "co się nie liczy" a dopiero następnego dnia robię kolejne ćwiczenia z rozpiski 😮
Dziś zrobiłam 21 dzień. Ojejku strasznie ciężko mi to idzie już ☺️ 😠 😲 🤢
MonisiaD_m
niunia26_m
Monia mnie tez plecy przestały boleć, jak zakończyłam ćwiczenia ;-)
MonisiaD_m
JUSTYNA_m
Gość
mogę dołączyć? A6W robiłam jakieś 2-3 m-ce temu ale po 2 tyg kręgosłup mnie tak bolał, że nie mogłam się ruszać i fizjoterapeutka do której poszłam bardzo mi odradziła...
MonisiaD_m
Gość
Kasiula_m
MonisiaD_m
To jak jestes po operacji kregoslupa to odradzam.Ja mam problemy z odcinkiem ledzwiowym,zrobilam 4 dni A6W i nawet malej do wozka nie bylam w stanie wlozyc..wiec ci szczerze odradzam
Gość
1 - kręgosłup a 2 - często można dostać przepukliny.. Bo to jest jednak wysiłek i to nie mały.
Także trzeba się dobrze przygotować i wtedy a nie od razu na głęboką wodę 🙂
Pod warunkiem oczywiście, że nie miało się wcześniej problemów z kręgosłupem... bo przy tym to lepiej nie ryzykować
JUSTYNA_m
Mnie plecy pobolewaja jak Majkę ponoszę ale z a6w daję radę jakoś. Jeszcze. Dziś chyba 23 dzień będę machać ale dopiero później 🙃
GoGr napisał(a):
czy na pewno to dobry pomys jak terapeuta odradził? Ból może powrócić 😞 Może coś innego poćwiczyć?!