Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iwona napisał(a):
dziewczyny nie przejmujcie się do wiosny mamy czas na smukłe sylwetki 😁 😁 damy radę, czasem można pogrzeszyć, nie przytyjemy przez to po 5 kg 😉 😘

święte słowa 🙂
ja się pocieszam, że mi dietetyczka powiedziała, że POWINNAM przytyć 2 kg teraz, a latem sobie zrzucić... :/

Skręciliśmy w końcu łóżko piętrowe Kubkowi...
ja jestem wygłodzona jak nie wiem ale nie będe już w siebie ładować..
tylko, że ćwiczyć też nie mam już siły... Ale coś tam poćwiczyłam i pobrzuszkowałam w ciągu dnia więc sobie wybaczam 🙂
jutro głodówa! :P

• Mamusie
cześć 🙂 pozwolę sobie do Was dołączyć, chociaż na jakiś czas.
postanowiłam przejść na dietę 1000 kcal. Ponieważ karmię piersią, zwiększyłam sobie ciut limit na zapotrzebowanie kaloryczne ale i tak planuję liczyć kalorie i uważać na to co jem 🙂
zobaczymy czy to dieta dla mnie 😉
pozdrawiam

• Mamusie
Perelka napisał(a):
GoGr a co to za PŻM pierwsze słyszę 🤔
  • ja co jakiś czas przeprowadzam dietę montiniego i to co mi spadnie to nie wraca 😉 a ćwiczyć nie mam kiedy 😞 za to przy trójce dziecieków nadrabiam to gonieniem za nimi zwłaszcza za tymi dwoma aż zadanie zrobią 😜

• Zapewne po prostu zryj mniej 😁 😁 😁

• Mamusie
    MonisiaD napisał(a):
    Perelka napisał(a):
  • ja co jakiś czas przeprowadzam dietę montiniego i to co mi spadnie to nie wraca 😉 a ćwiczyć nie mam kiedy 😞 za to przy trójce dziecieków nadrabiam to gonieniem za nimi zwłaszcza za tymi dwoma aż zadanie zrobią 😜

🤪 🤪 🤪

MonisiaD napisał(a):
    Perelka napisał(a):

Ano 🤪 🤪 🤪

A ja dzisiaj zakupiłam tabletki Asystor Slim ☺️ ☺️ ☺️
    i odstawiam wodę z cytryną na czczo bo przez te kilka dni co ją piłam to wariactwo była 😞 cały czas byłam głodna a jak zjadłam to mi niedobrze było 😞

zobaczymy...
    świat mi "podskakuje", mam zawroty głowy i jakieś pieprzone ogólne osłabienie... ale postaram się chociaż jakieś brzuszki robić...

• Mamusie
    Ja już tyle tabletek próbowałam że masakra najbardziej skuteczne chyba były Bio CLA z zieloną herbatą, ale szczerze to i tak bez szału. Mi oststnio dietetyczka powiedziała że nie wolno się głodzić bo wtedy organizm staje i bardzo trudno go potem ruszyć, co u mnie nastąpiło bo wczesniej miałam tydzień weny ze zapominałam o jedzeniu no i stanęło a teraz mam tydzień nadrabiania i waga poszła w górę 😞 ale biore się za siebie

hejka 🙂 to co pisze Divana to prawda.....
    Witaj Kasiu , dobrze,ze wspomnialas o tej diecie 1000kcal.....ona bardzo jest niewskazana do karmiacych piersia poniewaz jesli juz spalisz co zjadlas to organizm zaczyna wyrzucac toksyny, ktore spije dzidzius z mlekiem......nie polecam Ci jej teraz jak skonczysz karmic owszem ...potrzebujesz teraz energii jedz po prostu zdrowo ale kalorii nie licz dla zdrowia dzidziusia..
    Ja bylam na tej diecie schudlam w 3 miesiace naprawde swietne z 10-12 kilo ale to bylo dlugo przed ciaza i duzo pracowalam i cwiczylam do tego. Ale fakt faktem pozniej ciezko przestawic organizm ,ktory radzi sobie po przyzwyczajeniu sie z 1000 kcal ale juz wiecej nie daje rady.... prawda jest taka ,ze mozesz jesc i 500 kcal cialo przezyje szok ale w pewnym momencie waga sie zatrzyma i nie ruszy.Organizm dobrze te kalorie rozplanuje i bedzie sie bronic. To jakbys karala swoje cialo..
    Najlepiej chyba jesc jak sie czuje gloda i tyle. ja wczoraj wieczorem zjadlam kromke tego ienkiego pieczywa z maslem orzechowym i to byla porazka pol nocy mnie zoladek bolal i krople musialam brac bo bym umarla chyba........

• Mamusie
    Cześć,
    chciałabym do Was dołączyć, co prawda na diecie nie jestem, ale chcę schudnąć, póki co od 1 stycznia zrezygnowałam zupełnie ze słodyczy i staram się nie jeść po 18 -stej, takie postanowienia noworoczne 🙂. Wiem, że powinnam ćwiczyć ale ciężko z czasem 🙂, a wieczorem jak mała już śpi to mam lenia ☺️

• Mamusie
    Diviana napisał(a):
    Witaj Aneti dołączaj im nas więcej tym fajniej

Witam Diviana masz trzy dni starszą córeczkę od mojej 🙂 nie piszesz na wątku sierpnióweczki? Bardzo bym chciała schudnąć, bo już mam dość tych kg, ale nie wiem czy moje ograniczenia wystarczą bez jakieś restrykcyjnej dietki hmm... kiedyś to wystarczało, a teraz zobaczymy....