Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aneti napisał(a):
Diviana napisał(a):
Witaj Aneti dołączaj im nas więcej tym fajniej

Witam Diviana masz trzy dni starszą córeczkę od mojej 🙂 nie piszesz na wątku sierpnióweczki? Bardzo bym chciała schudnąć, bo już mam dość tych kg, ale nie wiem czy moje ograniczenia wystarczą bez jakieś restrykcyjnej dietki hmm... kiedyś to wystarczało, a teraz zobaczymy....

Ja piszę na troszkę innym wątku sierpnióweczkowym 🙂
wiesz jesli karmisz piersią to nie ma co szaleć i lepiej pocierpieć jeszcze troszkę jeśli nie no to możesz pokatować swój organizm, ja jestem na diecie pełnowartościowej ok 1300-1400 kalorii i jakoś póki co szło dobrze ok kilo tygodniowo no ale że chciałam szybszych efektów i troszkę się ograniczyłam waga stanęła, teraz mama nadzieję że znów coś ruszy.

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc Nowa kolezanko 🙂 Anetti spokojnie masz malenkie dziecko, Twoje cialko musi dojsc do siebie uwierz wiekszosc sama zejdzie... reszte bedzie trzeba troszke przecwiczyc bo inaczej zostanie flaczek 🙂 my tu prawie wszystkie bez specjalnych zalecen staramy sie pochudnac 😁 najlepiej by bylo tak telepatycznie siasc i sila woli wmawiac ,ze pieknie chudniemy 😁 coz to by bylo za codne uczucie 😁 prawie jak teleportacja 😁 😁

Witam i ja nową koleżankę 🙂 A wykluczenie słodyczy i późnych posiłków dużo daje 🙂 zwłaszcza na początku! a nic tak nie mobilizuje jak pierwsze efekty.. :P

Co do mojej głodówy to ja się nie umiem głodzić 🤪 ale jem mniej 🙂
no i musiałam sobie zapodać wygazowane pepsi i dopiero to mi na żołądek pomogło...

Wzięłam pierwszą taBLETKĘ Asystor i.. nie ssie mnie jak ostatnio 🙃 🙃 🙃
no i ćwiczymy wygłupiając się z chłopcami 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Perelka napisał(a):
hehe dobre z tym PŻM 😁 😁 😁 😁
  • GoGr ja jadłam asystor slim i na mnie super działały 🙂
  • a tak ze szczegółów to ja karmiłam i się odchudzałam 😉 😜

I brałaś preparaty na odchudzanie wtedy?!? Ja za czymś takim nie jestem, wolę jeść mniej.
    Młody zaraz skończy 11 miesięcy i w sumie to on wszystko wyciąga ze mnie 🙂

Misia i właśnie po to ten asystor kupiłam...
    żeby zahamować głód ☺️ bo przestałam nad nim panować... i nie mogłam się powstrzymać przed jedzeniem...
    zobaczymy co będzie 🙂

• Mamusie
    Maja czasem potrzeba 24h,zeby siesuwaczek zmienil.Przynajmniej ze zdjeciem tak bylo.I ja rowniez witam nowa kolezanke.Ja sobie pierwszy raz od pol roku pospalam z mloda,bo nie mialam sily na nogach stac.A piersia nie karmilam,bo nie mialam czym,chociaz z miesiac twardo o pokarm walczylam 😞 Ale i na mm moje dziecie jest zdrowe i nadaktywne hehe.Jest lepsza,niz wszelkie ciwczenia 😁

Misia myślę, że Perełka nie brała tego podczas karmienia piersią - toż to doświadczona Matka Polka i wie co wolno co nie 🙂
    raczej jej tak się post skomponował 🙂 Ja karmiąc też ograniczałam żarcie w celach odchudzających:P (i o to pewnie Perełce chodziło:P) A Asystor to zupełnie inny czas dietkowania 🙂

• Mamusie
    cześć laseczki 🙂 widziałam że o Asystorze pisałyście 😉 ja mam i biorę jak nie zapomnę 😉 i nie wiem czy to jego zasługa, że coś tam schudłam czy moich ćwiczeń hehe 😁 ostatnio mocno pofolgowałam od soboty (ciasto-kilka kawałków i dwie niemieckie czekolady całe ☺️ i bałam się wejsć na wagę ,a tu dzisiaj wchodzę i mam pół kilo mniej 🤪 jestem w bardzo pozytywnym szoku 🤪
    chyba że waga mi znowu zeszfankowała 🤨

Iwona !!! nie lubię Cię już 😞
    to stosujesz i nic nie powiedziałaś? kupiłabym już dawno i też już się cieszyła z rezultatów..:P

idę prasować a jak się uda to jeszcze poćwiczyć 🙂

Diviana napisał(a):
    Monisia ja siedziałam pół metra od niej i nie zdążyłam jej złapać ona zlondowała na 4 łapy jak kot i się ogromnie ze swego wyczynu cieszyła a ja zawał serca normalnie

Przygotuj się więc już psychicznie na kolejne tego typu akcje 🙂 niestety są rzeczy, których nie ominiemy...
    Ja się musze pochwalić, że Matilda (rok i 2 m-ce) jeszcze nie zaliczyła poważnego upadku 🙂 obym nie zapeszyła teraz bo zaczyna się wspinać po łóżku piętrowym 😠

• Mamusie
    GoGr napisał(a):
    Diviana napisał(a):
    Monisia ja siedziałam pół metra od niej i nie zdążyłam jej złapać ona zlondowała na 4 łapy jak kot i się ogromnie ze swego wyczynu cieszyła a ja zawał serca normalnie

Przygotuj się więc już psychicznie na kolejne tego typu akcje 🙂 niestety są rzeczy, których nie ominiemy...
    Ja się musze pochwalić, że Matilda (rok i 2 m-ce) jeszcze nie zaliczyła poważnego upadku 🙂 obym nie zapeszyła teraz bo zaczyna się wspinać po łóżku piętrowym 😠

E tam,jestescie wyjatkiem potwierdzajacym regule 😁: 😁 😁 Moja ciagle o cos sie obija i odwala rozne numery...

MonisiaD napisał(a):
    GoGr napisał(a):
    Diviana napisał(a):

E tam,jestescie wyjatkiem potwierdzajacym regule 😁: 😁 😁 Moja ciagle o cos sie obija i odwala rozne numery...

Ano 🙂 starszy przecież też tak robił... do lekarza mi wstyd było iść bo był w takich sińcach jakbym nim o ściany prała:P

• Mamusie
    Ja jak byłam dzieckiem to siniak na siniaku na lokciach i kolanach stupy i naprawde upilnować się mnie nie dało jak miałam 2 lata weszłam na rusztowanie na dach domu, po drzewach notorycznie łaziłam zjechałam rowerem po gigantycznych schodach no po prostu wszystko co nie tylko, a jak byłam mała taka że ledwo siedziałam to wypadłam z wózka bo rozkręciłam 😮 tak twierdzi mama więc ja jakoś przygotowuje się do takich akcji z alą

• Mamusie
    GoGr napisał(a):
    to stosujesz i nic nie powiedziałaś? kupiłabym już dawno i też już się cieszyła z rezultatów..:P

nie pisałam bo nie ma się czym chwalić, gdy kupilam pierwszy raz to owszem trzymałam się reguł i czułam ze skutkowało a teraz...po co mi to łykać jak ja wszystko jem i zbyt często popełniam błędy (jedzenie późnym wieczorem, słodycze) jak Was tak czytam to mi wstyd... ☺️ BMI po 20 a się odchudzają... 😜 ja jem WSZYSTKO i to dosłownie, białe pieczywo, dużo makaronu który uwielbiam, kaloryczne obiadki u mamy, słodkości a do tego łykam asystor ,gdzie sens? ☺️
    co do upadków to moja Majka też wyjątkowo wywrotkowa jest 😁 kilka razy z łóżka spadla...to odwrotność Amelki, tamto dziecko jak posadziłam to siedziało caly dzień i sie bawiło a ta pięć minut w miejscu nie usiedzi 😁

• Mamusie
    Iwona napisał(a):
    GoGr napisał(a):

nie pisałam bo nie ma się czym chwalić, gdy kupilam pierwszy raz to owszem trzymałam się reguł i czułam ze skutkowało a teraz...po co mi to łykać jak ja wszystko jem i zbyt często popełniam błędy (jedzenie późnym wieczorem, słodycze) jak Was tak czytam to mi wstyd... ☺️ BMI po 20 a się odchudzają... 😜 ja jem WSZYSTKO i to dosłownie, białe pieczywo, dużo makaronu który uwielbiam, kaloryczne obiadki u mamy, słodkości a do tego łykam asystor ,gdzie sens? ☺️
    co do upadków to moja Majka też wyjątkowo wywrotkowa jest 😁 kilka razy z łóżka spadla...to odwrotność Amelki, tamto dziecko jak posadziłam to siedziało caly dzień i sie bawiło a ta pięć minut w miejscu nie usiedzi 😁

po mamusi taka wiercąca i tez na miejscu nie usiedzi 😁 😁 😁