Skocz do zawartości

Mamuśki ze Szczecina | Forum dla mam

kasia1986_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ja "uczyłam" się robić chleb własnie na tym lidlowskm.
Dziwne czemu Ci nie wyszedł ;/
ja do tych mieszanek daję ciepłą wodę, a resztę wg przepisu. Nawet nie wstawiam naczynia z woda do piekarnika, bo i tak ciasto rośnie.
Próbowalam także mieszanki z tesco, dla mnie bomba, nie dość że cena niska to jeszcze dobrze chleb rośnie 🙂 trzeba tylko swoje drożdże suche miec

• Odpowiedzi 226
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
ja "uczyłam" się robić chleb własnie na tym lidlowskm.
Dziwne czemu Ci nie wyszedł ;/
ja do tych mieszanek daję ciepłą wodę, a resztę wg przepisu. Nawet nie wstawiam naczynia z woda do piekarnika, bo i tak ciasto rośnie.
Próbowalam także mieszanki z tesco, dla mnie bomba, nie dość że cena niska to jeszcze dobrze chleb rośnie 🙂 trzeba tylko swoje drożdże suche miec

A no nie wiem czemu nie wyszlo heh, jakos ostatnio nie mam czasu zeby ponownie poeksperymentowac z chlebem 🙂

• Mamusie
U nas znów choroba, tym razem niedomaga teściowa i Michał od niej podlapał, póki co ma gorączkę ;/ jak sie obudzi pójde do niej i go zbada, ona obstawia anginę. Ja obstawiam zeby bo strasznie jest marudny i jęczy non stop. Grześ ok 🙂

Gosiu, rozglądałas się za przedszkolem od września dla Filipka?

• Mamusie
własnie nie są zdrowe ;/ po anginie MIchał dostał kaszel i katar, złapał to od Grzesia, który kaszle tak brzydko że szkoda gadać ; do tego wyżynają się Michałowi dolne jedynki, jedna juz sie przebiła, druga tuz tuż. Ogólnie armagedon ;/
a co do przedszkola to Grzes idzie do Jutrzenki

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
hej 🙂
już wyszliśmy z chorób, wszyscy. Antybiotyki pokończone, ja jeszcze 2 dni biorę i też będzie spokój 🙂

ojej, a skąd te zapalenie spojówek się mu wzięło? ;/
jaki antybiotyk dostałas na anginę? na początku Misiek miał sumamed, ale po nim choroba wróciła ze zdwojoną siłą i teraz brał 2 butelki amoksiklav

buziaki 🙂

• Mamusie
pewnie, zawsze to dodatkowa ulga 🙂

29.03 mam spotkanie w przedszkolu u Grzesia 🙂 przerażają mnie koszta 😞 wpisowe 1000 zł , a potem 970 zł co miesiąc. Fakt, wg statystyk to najlepsze przedszkole w Szczecinie i dzieci się tam na prawde dużo uczą, ale koszty robią swoje.. ;/
chyba dodatkowo złożę podanie do państwowego przedszkola .

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
cześc Laski,
Miś znów chory! dziś o 20,30 mi zwrócił, myslałam, że z przejedzenia, potem ok 22 znów się pozygał. Teściowa zbadała, ma bardzo czerwone gardło i uszy go bolą bo nie da sobie ich dotknąć. Już dostał antybiotyk.. biedak tak cierpiał, z nienacka go rozłożyło, w ciągu dnia był radosny. Od Grzesia podłapał..
masakra, nie mam już sił na te choroby, jak jeden coś podłapie to drugi też to ma ;/

no i dobija mnie remont w pokoju, wszędzie syf, ehhh

trzymajcie się

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...