Skocz do zawarto艣ci

prezent na chrzest | Forum dla mam

asia85a_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Asia, nie mia艂am okazji by膰 chrzestn膮, ale mog臋 napisa膰 co moja Ola dosta艂a na chrzest:
- medalik z 艂a艅cuszkiem
- ma艂y obrazek 艣wi臋ty srebrny w drewnie
- kolczyki
- kolczyki + 艂a艅cuszek
- le偶aczek Fisher Price
- pieni膮dze.

Wiadomo r贸偶nie to teraz jest z pomys艂ami na prezenty. Ja jakbym by艂a chrzestn膮 to dla dziewczynki symbolicznie kupi艂abym 艂a艅cuszek z medalikiem, a dla ch艂opca 艂a艅cuszek z krzy偶ykiem + jaka艣 zabawka edukacyjnalub co艣 tam innego, co przysz艂oby do g艂owy.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusie
A ja my艣l臋, 偶e najlepiej spyta膰 rodzic贸w 馃槈 Podpyta膰 co dziecko nie ma czego potrzebuje i wtedy dokonac zakupu 馃檪 Nieraz dziecko pochodzi z pogatego domu i ma wszystko a wi臋c wtedy najlepiej co艣 pami膮tkowego ale nie raz dziecki s膮 z mniej zamoznych dom贸w i wtedy warto zainwestowani nie w pami膮tke a w co艣 co u艂atwi i dziecku i rodzicom 偶ycie 馃槈 M贸j brat jak chrzestny spyta艂 si臋 mnie co chce dla Ali a 偶e nie mia艂 wielkich funduszy powiedzia艂am 偶eby kupi艂 Jej fotelik do karmienia dla mnie prezent pozyteczny i On nie musia艂 si臋 g艂owi膰 co kupi膰 馃槈 Opr贸cz tego Ala dosta艂a kolczyki z艂ote bardzo 艂adne takie dla w艂a艣nie malutkiej Dziewczynki i z艂ot膮 branzoletk臋 z blaszk膮 na kt贸rej mo偶na wyry膰 dat膮 chrztu lub urodzenia i te prezenty bardzo mi si臋 podoba艂y bo to na prawd臋 pami膮tki na ca艂e 偶ycie 馃檪
Odno艣nik do komentarza

moje dziecko na chrzest dosta艂o bujaczek z fisher price, hustawk臋 elektryczn膮, krzeselko do karmienia i kase.

Osobi艣cie to bardziej by mi si臋 podoba艂o aby m贸j syn dosta艂/ b膮d藕 podarowa膰 po prostu pammi膮tk臋!
1. np. http://allegro.pl/srebrny-smoczek-chrzest-chrzciny-prezent-grawer-i1977723839.html , s膮 tego typu w贸zki, grzechotki, buciki itp. z grawerem. ;-)
2. ramka na odbicie st贸pki albo nozki.
3. s膮 te偶 srebrne 艂adne obrazki ze 艣wi臋ta rodzin膮/ z anio艂em str贸偶emm.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
my dostalismy od chrzestnych nietypowyprezent ja sadze bo... usuge fotografa profesjonalnego :-)
Zrobil nam fajne zdjecia z uroczystosci, a potem jak mala miala pol roku piekne zdjecia pamiatkowe. Uwazam ze to byl swietny prezent poniewaz inaczh=j bysmy tylko zrobili samodzielnie - ze wzgledu na koszty. A tak mamy piekna pamiatke. Uwazma ze to byl swietny pomysl wiec podrzucam. ( fotograf to pan Slawek Nawrozidis, ma strone ww jak by ktos chcial )
Odno艣nik do komentarza

Bobbi napisa艂(a):
my dostalismy od chrzestnych nietypowyprezent ja sadze bo... usuge fotografa profesjonalnego :-)
Zrobil nam fajne zdjecia z uroczystosci, a potem jak mala miala pol roku piekne zdjecia pamiatkowe. Uwazam ze to byl swietny prezent poniewaz inaczh=j bysmy tylko zrobili samodzielnie - ze wzgledu na koszty. A tak mamy piekna pamiatke. Uwazma ze to byl swietny pomysl wiec podrzucam. ( fotograf to pan Slawek Nawrozidis, ma strone ww jak by ktos chcial )

mog艂abys podac stronke tego fotografa??
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
A no tak chrzestna przewa偶nie kupuje szatk臋 do chrztu, a chrzestny 艣wiec臋.

Moim zdaniem dobrym pomys艂em jest spytanie si臋 rodzic贸w dziecka, czy co艣 nie przyda艂oby si臋 dla maluszka. U nas moja siostra, kt贸ra jest chrzestn膮, opr贸cz 艂a艅cuszka i medalika, kupi艂a le偶aczek Fisher Price - ten prezent by艂 ustalony i bardzo nam si臋 przyda艂 i nadal jest przydatny, ale ju偶 bardziej jako fotelik do siedzenia.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Skleroza nie boli...

Moi rodzice jeszcze zafundowali nam te偶 profesjonalnego fotografa, kt贸ry robi艂 zdj臋cia, ale tylko w ko艣ciele.W艂asnym aparatem to takie 艂adne nie wysz艂yby, no i przede wszystkim Olci i my z rodzin膮 byli艣my wa偶ni, nie musia艂 fotograf robi膰 zdj臋膰 innym dzieciom.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
pytam si臋 bo my za tydzie艅 chrzcimy i ztego co wiadomo chrzestna kupuje medalik na 艂a艅cuszku wed艂ug mnie to dobrze robi bedzie mie膰 pamiatk臋 bo kase jak by da艂a to by sie rozesz艂a na jakies ciuchy puki co ma wszystko wiec uwa偶am 偶e to fajna pami膮tka natomiast chrzestny taki m艂ody jeszcze g艂upota mu w g艂owie chce jej kupi膰 bilblie lub pismo 艣wiete tak szczerze to powiedzia艂am mu 偶e jak ma to kupowac to niech jej da do koperty a ja jej co艣 kupie jakie艣 z艂ote kolczyli lub co艣 偶eby mai艂a
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...