Skocz do zawartości

Czekolada bez cukru | Forum dla mam

kiniak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Chociaż nie wierzę w „cudowne wynalazki” dałam się skusić na bezcukrową czekoladę, która słodzona jest ksylitolem. Mam cukrzycę, dlatego chciałam jej spróbować. Muszę przyznać, że czekolada pyszna, a cukier nie skacze… Czekolada ta nie ma orzechów, jaj i mleka, więc mogą ją jeść weganie, wegetarianie i alergicy. Zamówiłam ją przez: www.ksylitol.com/sklep-detaliczny.html

• 2 lata później...
  • Mamusie
Ja jednak nie wierzę w takie wynalazki, bo jak niby może istnieć czekolada bez cukru? Prawda jest taka, że nie jest to możliwe, bo przecież wszystko w dzisiejszych czasach ma w sobie węglowodany. A dwa: czy nie lepiej już kupić jakąś gorzką czekoladę? Może to będzie o wiele lepsze rozwiązanie, bo przynajmniej wiemy co jemy, a o to chyba chodzi.

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Generalnie, jeśli chodzi o dzieci, to ja odradzam słodycze. Oczywiście, nie całkowicie, ale dawkować radzę bardzo umiarkowanie, na przykład mleczna kanapka raz w tygodniu. Absolutnie żadnych bułeczek słodkich, chlebka z nutellą, 7days'ów i tym podobnych zapychaczy, bo zanim się nie obejrzymy, to w przeciągu pół roku nasza pociecha zamieni się w niepełnosprawnego ruchowo i wydolnościowo hipopotama... 🥴 i to będzie tylko i wyłącznie nasza wina 🤢 Wszystko z umiarem, nie ma co iść na łatwiznę. A czekolady prawdziwej też dziecko musi spróbować, w końcu od czego jest dzieciństwo... 😜

• 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...
  • 6 miesiące później...
  • 5 lata później...