Skocz do zawartości

JAK WAM ROŚNIE BRZUSZEK | Forum o ciąży

SYLWIA24

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Idę tradycyjnie na Stary Szpital bo mam do zrobienia szereg badań.Nie tylko glukozę......Niby połozna mi powiedziała że mogę zrobic cukier na czczo,następnie pojechac do domu -wypic glukozę i za 2 godziny przyjechac ponownie..........ale większośc znajomych ciężarnych mówi,że lepiej posiedziec na tyłku przez te 2 godziny,więc biorę książkę i będę koczowac 🙂.
Heh....ubranka dla dzieci jak są piękne tak i drogie 🙂.Wyprawkę masz już dopiętą na ostatni guzik?.
Co myślisz o kołysce?. Ja właśnie się napaliłam.Czytałam dużo pozytywnych opini.
Ależ dzisiaj pogoda 🙂.Mam zamiar pobyczyc się w ogrodzie 🙂.

• Odpowiedzi 374
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jak narazie co do wyprawki to mam ubranka, łóżeczko (bez materaca 🙂), poszewki na pościel, kosmetyki, butelkę, szczotkę do włosów i fotelik 🙂
Mówię Ci,dużo fajnych rzeczy małych NOWYCH kupiłam w ciuszkach koło zoo 🙂 masz blisko, a to niesamowicie dużo pieniędzy odpada, bo para śpiochów w sklepie kosztuje około 4,5 dych 😞

• Mamusia
To już masz sporo............Wiem o który sklep Ci chodzi,ale to są nowe ciuszki czy używane??.
Nie byłam tam szczerze poweidziawszy,więc pytam 🙂.
Hm,a znasz w Płocku jeszcze jakiś sklep dla ciężarnych,(prócz stoiska w Taygerze)??

• Mamusia
Jedne jedyne, które są super niskimi biodrówkami. W normalne spodnie nie wcisnę dupska 😁 Znalazłam w końcu sandałki w ccc, szare z perełkami 😁 do lipca posłużą 🙂
W tunikach też chodzę, bo większość typowo ciążowych ubrań jest taka brzydka..... 😁 trzeba naprawdę dobrze poszukać 🙂 Przypomnialo mi się-jest dział z ciążowymi ubraniami w C&A 🙂

• Mamusia
Nie zgodzę się 🙂.Są fajne sklepy z ciuchami dla ciężarnych.Wejdz sobie na www.happymum.pl Wychaczyłam ten sklep w Wawie. Mają fajne rzeczy 🙂.
Dział,( trudno nawzwac to działem) w C&A to kompletna porażka.......Okropne worki i jakośc kiepska.

• Mamusia
Faktycznie super rzeczy!!!! no mi właśnie u nas w Płocku nic ddo gustu nie przypadło,byłam w C&A i ubrania były brzydkie, nie wiem jak jest naprawdę, bo wogóle tam nie wchodzę praktycznie,ale wiem w każdym razie że coś jest 🙂
Teraz naszło mnie na karmelowe włosy 😁 kombinuję jak tu się czerni pozbyć 🙂

• Mamusia
Hm, jarzadko farbuję włosy,(2-3 x w roku).Czasami sobie farbuję na czekoladę,ale ja mam naturalne takie swoje,więc pogłębiam tylko kolor 🙂.Koniecznie pokaż jak już się farbniesz.Kolorek masz ładny,(aktualny z avatarka?).
Mam lenia.Niby chciałabym coś zrobic a mi się nie chce 🙂.Już drugi dzień wybieramy się do kina na film 😜.

• Mamusia
Ja byłam nad Sobótką na spacerku. Fajna pogoda 🙂. Korzystam,bo za kilka dni ma się ochłodzic.............
To poczekaj aż Ci zejdą i przefarbuj przed samym porodem , co by pięknie wyglądac na porodówce 🤪 🙂.
Pamiętasz kiedy dokładnie robiłaś glukozę bo dziewczyny mi odradzają teraz iśc.......Powinno się iśc między 24-28 t.c. a ja będę w poniedziałek dopiero w 23 t.c. ..........Choc położna kazała mi zrobic ten test przed kolejną wizytą,( a mam za niespełna 1,5 tygodnia)

• Mamusia
Mi też w Gravidzie kazali wyniki przynieść przez usg 4d, więc robiłam w 22 tygodniu 🙂 Wyszły mi miarodajne wyniki więc luzik 🙂 Idź normalnie, byle by już mieć za sobą 🙂 U mnie lipcóweczki na forum też robiły w podobnym okresie 🙂
Kude, ja to w gorącej wodzie kąpana i najlepiej jakbym już dziś miała włosy ufarbowane hahaha 🙂 Muszę iść z psem na spacer, a tak mi się nie chce, że szok! 🙂 Podolszyce coś wyludnione, chyba na mecz wszyscy poszli 😁

• Mamusia
Hm,więc wypośrodkuje i pójdę pod koniec tygodnia.Będę kończyła 22 tydzień 🙂.
Mnie dzisiaj nosi w kierunku lodówki.Wrrrrrrrrrrrrr.Kupiłam dzisiaj croissanta z czekoladą na jutrzejsze śniadanie i tak na mnie "patrzy",że nie wiem czy się nie złamię ☺️
Ja się farbowałam 2 tygodnie temu,po półrocznej przerwie 🙂.Mam spokuj do sierpnia....

• Mamusia
Ja dzisiaj wciągam placki po węgiersku 🙂 swoją drogą w Cornerze mają przepyszne 🙂
Dobrze,że się dzisiaj ochłodziło, od razu lżej się czuję. Jutro idę na żywioł i kładę rozjaśniacz, żeby mi czerń zeszła i znalazłam farbę-jasny miedziany brąz 😁
Buziaki kochana 😘

• Mamusia
Ja dzisiaj kończę 22 tydzień.Wdrapałam się na wagę.Mam +4,7 kg.Nie jest źle...
Też dzisiaj mam w planach zaszalec.Idziemy z męzusiem na pizze,więc wszamię połówkę 🙂.
Uhhhh,to odważny krok. Nie popalisz sobie włosów tym rozjaśniaczem?.To czekam na rezultaty.
Ja właśnie maluję sobie pazurki.Co jak co ale paznokcie w ciąży mam ładne.Zawsze nosiłam akryle,ale jak się dowiedziałam że jestem w ciąży-od razu zdjęłam........a teraz mam długie swoje 🙂.
Miłej niedzieli!.
Ty pracujesz,czy na L4 jesteś?.

• Mamusia
Z tym tyciem to przesadzasz 😉. Ja dzisiaj trochę połaziłam po Starówce,ale zimno jak cholera.....
Już mam stresa przed USG...Kupiłam płytę na wszelki wypadek 🙂.
Nie wiem czy się pytałam,czy nie......Załatwiasz sobie położną do porodu?.

• Mamusia
Z tego co słyszałam, to na starym nie ma takiej możliwości już ... 🙂 Ale muszę się dopytać, bo mama ma tam jakieś 2 koleżanki, jedna to podobno mnie odbierała 😁
Położyłam rozjaśniacz,na czubku mam platynę, reszta ruda. Wyglądam jak ostatnie nieszczęście, jutro idę do zakładu do koleżanki robić włosy, bo aż wstyd na ulicę wyjść 🙂 Nie mam już pomysłów jaką farbę położyć....

• Mamusia
Myślałam że jutro działasz z włosami,a Ty niecierpliwa babo 🙂 już dzisiaj zakombinowałaś 😁 😁.
Może nie jest tak źle??. Pokryły czarny kolor??.
Ja się nudzę i przeglądam co jest potrzebne na wyprawkę 🙂.