Skocz do zawartości

JAK WAM ROŚNIE BRZUSZEK | Forum o ciąży

SYLWIA24

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 374
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Do okoła brzuszków pełno, ale widzę, że tylko My na forum 🙂 Samopoczucie coraz gorzej, w każdym razie dużo ciężej, no i upały robią swoje 🙂
A u Ciebie? Kiedy termin? Bo widzę, że synuś będzie, w dodatku mój imiennik 😁
Do którego lekarza chodzisz? Pozdrawiam!

• Mamusia
Termin mam na początek września.Zaczynamy za kilka dni 6 m-c,więc jeszcze trochę......ale brzuszek rośnie 🙂. Chodzę do dr.Hawryluka.........a Ty?.Mam zamiar rodzic na Winiarach.Chodzisz,chodziłaś do szkoły rodzenia?.
Upały faktycznie dokuczają.Najlepiej usiąśc pod drzewkiem z butelką wody mineralnej 🙂

• Mamusia
Ooo, czyli się mijamy 🙂 Ja do dr.Cieplińskiego. Do szkoły rodzenia nie chodzę, i nie wiem czy w moim przypadku to już nie za późno. 🙂 Co będzie to będzie, nie nastawiam się z planem na poród, chociaż nie ukrywam, że boję się niesamowicie 🙂
Mam zamiar rodzić na starym, bo tam lekarz prowadzący i wogóle. Chociaż na Winiarach jest od razu noworodkowy.. Kurczę, ale jeśli ciąża przebiega prawidłowo to może lepiej zostać na starym 🙂

• Mamusia
Heh to faktycznie się mijamy.Lada dzień mam u Twojego lekarza USG 🙂.Koleżanka w ubiegłym roku rodziła,(właśnie dr. Ciepliński ja prowadził,rodziła na Starym) i bardzo sobie zachwalała zarówno lekarza,jak i opiekę w szpitalu,więc się nie obawiaj 🙂.Łatwo mi mówic,choc i ja się boję jak nie wiem 🙂.Damy rade.......nie ma wyjścia 🙂.

• Mamusia
O, czyli pewnie 4d się szykuje? 🙂 Wspomnij od razu żeby nie zapomniał nagrać na płytkę 🙂
Ja wcześniej chodziłam do Jędrzejewskiego, ale każdy mi zachwalał pana Cieplińskiego i od razu jak zaszłam w ciążę to udałam się do niego 🙂 Póki co, jestem super zadowolona. Słyszałam, że położna pana Hawryluka to super kobieta 🙂
Ja mam wizytę dopiero 18 maja, więc sobie poczekam....

• Mamusia
Tak,USG już za kilka dni, więc trzymaj kciuki 🙂. Lekarz widział dwukrotnie siusiaka,ale ja jeszcze nie widziałam,więc mam nadzieję że podejrze czy to faktycznie synuś nam rośnie 🙂).
Oj tak,pani Małgosia to wspaniała kobieta. Bardzo pomocna,cierpliwa i konkretna kobieta.
Jak spędzasz majóweczke?.Ja póki co chowam się w domu przed upałem ale po południu korzystam z uroków ciepłej pogody 🙂.
Jestem ciekawa jak radzisz sobie z przyrostem wagi?.Dużo przytyłaś od początku ciąży?.

• Mamusia
Narazie zaplanowaliśmy skręcanie komody, od rana objechaliśmy wszystkie meblowe i w końcu znalazłam to czego chciałam. Robimy małą rotację w mieszkaniu, żeby maluszka jak najlepiej ulokować 🙂 W końcu u mnie to już tylko 2 miesiące, a trzeba po mału coś zrobić 🙂 Lecę chyba teraz do Mc Donald'sa na lody, bo muszę się zasłodzić 🙂
Trzymam kciuki za usg, oby twarzyczkę pokazał, bo później super pamiątka 🙂
Mi w 18 tygodniu lekarz stwierdził, że jest siusiak i niby już 100%, więc będzie Jaś 🙂
Z którego rejonu w Płocku jesteś? 🙂

• Mamusia
A od początku przytyłam narazie 5kg,ale w przeciągu miesiąca, dopiero waga ruszyła w górę 😞 Boję się, że będę jak ta gruba kluska, ale tym chyba będę martwić się po ciąży 😁
No i na początku ciąży nic nie schudłam, to też minus, bo teraz co najwyżej bym mogła braki nadrabiać, a nie od razu magiczną granicę 60kg przekroczyć. O DUŻO ZA DUŻO!!! 😮

• Mamusia
My dzisiaj spacerowaliśmy po Starówce.....a teraz leniuchuje w łóżeczku 🙂. Ja póki co jeszcze nic nie kupowałam nic dla maleństwa i chyba się jeszcze wstrzymam kilka tygodni.Od jakiego czasu zaczęłaś kupowac rzeczy?.Ja muszę dużo leżec więc nie kupię wszystkiego na raz ale mam jeszcze torchę czasu 🙂.Ty się uwijaj,bo faktycznie niewiele czasu Wam zostało.
Ładne imie- Jaś 🙂.
Mieszkam w centrum,w okolicy ogródka Jordanowskiego,(osiedle domków jednorodzinnych),kojarzysz?,a Ty gdzie?.
Ładnie się trzymasz z waga.5 kg w 7 m-cu to według Ciebie dużo??.Tylko pozazdrościc 🙂. Ja mam 6 m-c + 4 kg.Też jestem zła,bo m-c przed zajściem w ciąże przytyłam na 2 tygodniowym urlopie 3 kg a póżniej poprawiłam Świetami Na koniec roku +1kg .....a po Sylwku okazało się że są 2 kreseczki i że nie można się odchudzac:P
Pozdrawiam z nad paczki ciastek owsianych 🙂

• Mamusia
Ja test robiłam 16 listopada i Jasiulec od tej pory rośnie jak szalony 🙂 Najllepsze jest to, że nie podejrzewałam, że jestem w ciąży, a łapała mnie senność od jakiegoś czasu i gorsze nastroje. Oddawałam na koniec października krew i byłam pewna, że stąd brak miesiączki. Nie wiedząc o małym wypiłam jeszcze kilka razy wieczorem piwo, a później chodziłam i się umarwiałam 🙂
Mi się strasznie podoba Antoś i chyba pobilby mojego Jasia,ale ja mam na imię Antonina i jakoś mi nie leży Antonina i Antoni 🙂
Mieszkam na podolszycach północnych, ale obowiązkowo trzeba z synkami spacerek zaliczyć jak już wyskoczą 🙂
Co do wyprawki to większość swoich ubranek zakupiłam w ciuszkach, bo namówiła mnie koleżanka i mówię Ci-takie rzeczy poznajdowałam za grosze, że jestem w szoku! 🙂 Łóżeczko dostałam, muszę tylko dokupić materacyk. No i wybrać się do Bambiego po wózek, bo już mam upatrzony i powiem Ci, że jest rewelka! Zobacz sobie w internecie Xlander Xmove.W Bambim na Królewieckiej je mają, na żywo jeszcze lepsze i podobno Xlandery niezawodne 🙂
Ja pozdrawiam znad talerza zielonych ogórków, chyba dopadły mnie wyrzuty sumienia po zjedzeniu czekolady 🙂

• Mamusia
Hehe ja wypiłam 3/4 wina w Sylwka zupełnie nieświadoma.............a później pojawiły się 2 kreseczki.Też miałam wyrzuty sumienia 🤨......Zdarza się.Najważniejsze to zdrowo się prowadzic w czasie ciąży.
My już mamy wybrane imie dla dziewczynki.Chcemy parkę,(jak wyjdzie to tylko Bozia wie),ale chcielibyśmy Zuzię i Antosia 🙂.
Miałam się spytac o wózek-uprzedziłaś mnie 🙂.Słyszałam wiele dobrego o Xlanderach,(jedyny minus to że ciężki),ale wiadomo-co osoba-to inna opinia.
Ja póki co nie oglądałam jeszcze na żywo wózków,bo nie było kiedy.........ale duuuuuuuuuużo przeglądałam w necie i czytałam opinii.
Mam dwóch faworytów: Teutonia Be You oraz Mutsy 4 Rider. Znasz może któryś z tych wózków?.Gdzie można w Płocku obejrzec wózki w Płocku?.Ty jako bardziej zaawansowana mamusia masz większe rozeznanie,więc trochę Cię pomęczę 😉.
Jestem za spaecerkiem 🙂. Dobrze przechodzisz ciążę?.
Ahhhhhhhhhh,sorki ale gaduła ze mnie niesamowita 🙂.Fajnie że odezwała się ciężaróweczka z Płocka 😜

• Mamusia
Mutsy podobno porażka, moja koleżanka ma i odradzała strasznie, chce się pozbywać już, a dopiero mały w spacerówkę wsiadł 😞 używa od sierpnia, a stelaż już się ściera 😞 Xlandery super, i mi właśnie wszyscy polecali, jeździłam nim w sklepie i jest naprawdę super. Sprzedawczynie też radziły mi wziąć ten, bo patrzyłam na wózki Casualplay'a i Maxi Cosi, a te są od niego droższe. Podobno wózek na wszystkie tereny, i ważne dla mnie przekładane siedzenie w spacerówce 🙂
Zajrzyj do Bambi na Królewieckiej, to jest na przeciwko Orange w tej uliczce 🙂 No i wózek np.ten mój xlander u nich 1800, a w necie prawie 2300. 🙂

• Mamusia
Ciążę przechodzę dobrze, tylko początek miałam za wszystkie czasy przesrany 🙂 Pół dnia mogłam się przytulać z kibelkiem, bo wszystko co zjadłam zwracałam po 10 minutach 🙂 Więc i mi się dostało.
A Twój maluszek jak? Nie dokucza? 🙂

• Mamusia
Dopóki nie wypróbuję na żywo to ja moge sobie wybierac wózki wirtualnie 🙂). Dzięki,popatrze 🙂).Dla mnie też ważne jest przekładane siedzisko,rączka.pompowane koła,amortyzacja,duża gondola.....Wogóle szukam całego kompletu:gondola,spacerówka,fotelik 🙂.Koleżanka dała mi namiary na Wawe,jak nie znajde niczego ciekawego w Płocku..........Zobaczymy 🙂.
Warto pogrzebac w necie,bo ceny wózków różnią się niesamowicie 🙂.
Mały nie dokucza,ale od 4 dni mam znowu twardy brzuch........i drugi dzień ściągnęłam pielęgniarke z zastrzykiem rozkurczowym.Mam nadzieję że szybko mi przejdzie.......Wynagradzają mi jednak to wszystko momenty jak mały kopie mame 🙂.Uwielbiam to 🙂.

• Mamusia
O tak, w sumie to troche szkoda mi będzie tego brzuszka po porodzie 🙂 Mój to juz 1,5kg klusek i rozpycha sie niesamowicie 🙂 ciagle czuje twarde punkty na brzuchu jak cos wypnie 🙂 wczoraj pierwsza noga pod zebrem, a to juz bolalo 🙂
musze jechac po jakies sandalki, a taka bida u nas, ze nic nie moge wybrac 😞

• Mamusia
To już kawał chlopaka 🙂).Ciekawe ile mój synuś waży.....Przekonam się niebawem 🙂.
Heh,w ubiegłym tygodniu próbowałam zakupic sobie sandałki/japonki. Przeszłam całą galerię Wisłę, Mazowię i wróciłam z kilkoma tunikami 😁........a butów dalej brak.
Muszę zrobic drugie podejście,ale rozejrzę się za japonkami,żeby nie miec problemu z ich zapięciem 🙂

• Mamusia
Przeszłam wszystko,a wróciłam ze szczoteczką do włosów dla Jasia 😁 Mam nadzieję, że będzie miał ich chociaż trochę 😁
Butów dalej brak i już mam dość szukania, fajne są w Prima Modzie, ale puchną mi stopy i szkoda mi przeszło 300zł wydać na buty, które będę musiała kupić ciut większe, a pozniej sie nie przydadzą.... 😞
Ja miałam 4d robione na sam koniec 22 tc i Klusek ważył z tego co pamiętam przeszło pół kilo, nie wiem dokładnie 🙂 więc już wcale taki mały nie będzie 😁
Ide robic grzanki z czosnkiem, najgorzej ze bedzie go czuc na odleglosc hahaha, ale nie planuje zadnych wyjsc juz 🙂
I jak bedziesz kupowac butelkę do herbatki, (bo ja planuję karmić cycolem) to Tommee Tippee kupiłam za 15zł w Auchan, a w Smyku kosztują 3 dychy. Tak samo szczotka Canpola do wlosów za 10, a w Smyku przeszło 20 😁 I widziałam fajne wanienki, takie półprzezroczyste też w Auchan, za jakieś 20zł chyba. Myślałam, że lipa będzie w Auchan ale kurde na prawde to samo co w dzieciecych sklepach, o polowe tansze 🙂

• Mamusia
Heh,to się zmówiłyśmy z tymi grzankami bo jadłam je w ramach obiadu z dodatkiem sałatki;-).Meżuś zrobił i teraz nie mam miejsca na maślankę..........a muszę...bo mam dolegliwości kibelkowe.Mam nadzieję że chociaż Ciebie ominęły te dolegliwości......
Dzięki za rady.....a słyszałaś o butelkach avent?. Częśc koleżanek zachwala zakupioną przez Ciebie butelkę 🙂.W Smyku,czy innych dziecięcych sklepach przeginają z cenami 🙂.Ja póki co próbuję się połapac czym się różnią śpiochy,od pajacyków,kaftaników itd,itp 🙂).Smacznego 🙂

• Mamusia
Słyszałam o tych butelkach, ale podobno Tommee mają kształt jak cycolki mamy 🙂 Z resztą i tak będą mi służyć tylko do herbatki 🙂
Właśnie się najadłam i pękam. Co do dolegliwości, to łapią mnie co jakiś czas,ale to wtedy jest męczarnia na kibelku 😞 Ostatnio kupiłam sobie ziemniaczki, koperek, zrobiłam skwarki i kefir 🙂 Dawno mi tak nic nie smakowało. Odrzuca mnie od jajek, ryb i pizzy z szynką i pieczarkami 😁
Mimo wszystko zjadłabym coś jeszcze i chyba padnie na arbuza 😁
Ja też miałam problemy z tym co potrzebne do garderoby maluszka 😁 Bo nie da się wejść do sklepu i się nie zachwycać tymi ubrankami! I jaki jest kombinezonik na zimę w H&Mie!!!! Brązowy pluszowy z uszami i ogonem misia 😁 Tylko, że nie wiem czy u mnie to 3-6 czy może już większy 6-9 mcy 😁 Odpuszczę narazie, może jeszcze zaczeka 🙂

• Mamusia
He he,widzę że też Ci się zdarzy zaszalec jedzeniowo.Na zdrowie Kochana,żeby Jasio rósł zdrowy 🙂).
Jutro będę w Galerii to podejrzę wspomniany przez Ciebie kombinezonik.Ja muszę najpierw ogarnąc temat podstawowych ubranek,tzn wyprawki 🙂). Już niebawem 🙂).
Mnie z kolei od poczatku ciaży odrzuca od wędliny.........Jutro w planach mam zamiar zjeśc sałatkę makaronową,(chodzi za mną od kilku dni) i sałatkę owocową......( już stoi w lodówce)....a niedziela będzie postna bez owoców i słodyczy bo w poniedziałek ide na obciążenie glukozą........

• Mamusia
Nie chcę Cię straszyć, ale cieszę się, że ten etap mam już za sobą 😁 Robiłam 75 glukozy i 2 godziny czekania 😁 Polecam laboratorium Przygoda, właśnie naprzeciwko ogródka Jordanowskiego 😁 Musisz mieć tylko swoją glukozę z apteki 🙂
A jakie małe ubranka w Zarze 🤪 Normalnie szok! Ale mają takie ceny, jak nasze 😁