Skocz do zawartości

Czy chodzić do pracy? | Forum o ciąży

mike

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Otlesia napisał(a):
Ja jestem na l4 od ok. 6tc. Też nie chciałam iść na l4, ale jestem pielęgniarką i pracuję na bardzo ciężkim oddziale i ważniejszy był dla mnie dzidziuś. Zresztą mój gin. mi powiedział, że mam korzystać w końcu ile w ciągu życie będę razy w ciąży. Pierwsze tyg. w domu były okropne, nie mogłam znaleźć miejsca, nudziło mi się. Teraz nie żałuję, że poszłam na l4 w końcu dzidziuś najważniejszy Moja rada: Jeśli masz ciężką fiz. i psych. pracę to zrezygnuj, jeśli praca sprawia Ci przyjemność, daje dużo satysfakcji i nie wymaga wysiłku fiz. to dalej pracuj; bo ciąża to nie jest choroba.

ja też jestem pielęgniarkę i nie miałam niestety tak łatwo ze zwolnieniem. Do tej pory czuję żal do mojego pierwszego lekarza prowadzącego, który powiedział, że L4 mi się nie należy w żadnym razie (a poprosiłam w 14tc.) Odkąd zmieniłam lekarza - na prywatne wizyty niestety- ze zwolnieniem nie ma problemu.
dodam tylko, że pracuję na typowej rehabilitacji neurologicznej i wśród pacjentów mamy wyłącznie "para- i tetraplegików"

• 1 miesiąc później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku