Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
🙂 Maluda dziekuje za opinie 🙂 kurcze tez slyszalam wlasnie o tym,ze wysylaja przy przepelnieniu na Piasniki , ale jesli piszesz,ze i tym szpitalem nie musze sie martwic to mam nadzieje,ze bedzie dobrze 🙂 jedyne co mnie denerwuje to to, ze lekarza prowadzacego mialam przez cala ciaze od 5 tyg dr Macieja Ziomka fajny specjalista jednak wybiera sie na urlop 🤢 w czasie mojego porodu eh no nic poradzimy sobie i bez niego jak mus to mus 🙂

zreszta nigdy nie wiadomo kiedy tak naprawde nastapi porod 🥴

na pewno mina ci szybko te ostatnie tygodnie ciazy , a przynajmniej tego ci zyczę 🙂

Mafiaani no i wlasnie ile osob tyle opinii o szpitalach , ale dziekuje rowniez za twoja opinie 🙂 kazda sie przyda nawet ta mało optymistyczna 🙂 w koncu jak wiadomo duzo tez zalezy od personelu na jaki sie trafi w danej chwili
jesli chodzi o pogode to i tak mnie rozpieszczala przez caly okres ciazy bo byla paskudna dla mnie idealna, a te ostatnie chwile jakos musze zniesc 🙂 Nie Ja pierwsza i na pewno nie ostatnia 🙂

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Justi
a widzisz,nawet Mafiani sie odezwala 🙂.
Wiesz,na początku ciązy wylądowalam na ginekologii w Piaśnikach.Na Izbie Przyjeć natrafiłam na tempą laske,ktora najpierw podziala gdzieś moją dyskieteke,a potem jak jej zwrociliśmy uwagę,to olała i poszla czytać gazete.
Potem pani ,ktora w izbie sie mną zaopiekowala zaprowadzila na polożnictwo,tam zaraz piełegniarka zabrała mnie na ginekologie,bardzo serdecznie podeszła mimo widać bylo wielkiego zmęczenia.Nie opuścila na krok puki nie dostalam sie w ręce pani dr.Czyściutko,sympatycznie aż milo na tym oddziale.

Mafiani
milo,ze sie odezwalaś choć pewnie chcesz troszke odpocząc.Tak więc spokojnego i miłego wypoczynku zyczę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
no tak Maluda stad wlasnie wiem,ze duzo zalezy od personelu kurcze nigdy nie bylam w szpitalu, a tutaj w sumie najwazniejszy dzien i sprawdzian dla kobiety 🙂 i jak tu dobrze trafic : 🤢NO nic co ma byc to bedzie 😉 😆 😆

pozdrawiam 🙂

• Mamusia
z tego co wiem,można iśc na polożnictwo i zobaczyć jak tam wygląda.Czytalam tez gdzieś na forum i chyba mi tez Mafiani pisala.Dopytywalam tez o szkole rodzenia i ponoć w takim "szkoleniu" 🙂 jest tez wycieczka na oddzial przynajmniej w Piaśnikach.Najlepiej jali msz sily,to zrob sobie z kims wycieczke i chociaz zobacz jak podoba Ci sie sam szpital,bo ludzie są i ludziska wiec na kogo trafimy nie wiemy,a wyglad szpitala w ktorym ma przyjśc na swiat nasze dzicko też ma duże znaczenie.
Pozdrawiam gorąco
Napisz jak zdecydowalas

hej, a Moze Justi już po?
z tym przepelnieniem tez rożnie bywa, w Piasniakch rodza kobiety nawet z krakowa, tarnowskich gór, gliwic, w każdym razie jak ja tam byłam to wszystkie były z poza tzw. rejonu i mnie ostatnią na oddział przyjęli a resztę odsyłali. a wiadomo, porody falami lecą. wiem, ze wtedy odwozili nawet do zabrza, rudy sląskiej..
ja już w domu, po święcie, jutro znowu do roboty..ech, ale sie dziś poopalałam nad rzeką i pobawiłam z małą.

• Mamusia
Mafiaani heh jeszcze nie po 😜 ale jak bardzo chcialabym juz napisac, ze tak wlasnie jest 🤨 no nic na każdego przyjdzie czas 🙂 a predzej czy pozniej musi to przeciez nastapic 🙂
a jeszcze mam jedno pytanie : 🙂 zastanawiałam sie nad tym jesli przyjade na porodowke odesla mnie z kwitkiem i podadza adres porowki gdzie aktualnie jest miejsce czy jak to wygląda ?? nie wiem czy bede musiala sama jechac na porodowke czy zawioza mnie karetka do innego szpitala 😉 ???
zazdroszcze ci tego opalania z malutką 🙂 no, ale korzystajcie w koncu jest piekne lato 🙂

Maluda jeśli chodzi o moj wybor to mam lekarza prowadzacego z Goduli i troszke blizej z miejsca zamieszkania bylam kilka razy na porodowce by zrobci USG takze mniej wiecej sie orientuje jak tam wyglada. . . wiadomo luksusów nie ma no, ale coz to nie Ameryka na razie jestem nastawiona na Godule, a tak jak Mafiaani pisze różnie z tymi miejscami bywa , wiec kto wie gdzie wyląduje . . .. szczerze mowiac teraz juz na tej koncówce chcialabym urodzic zdrowe dziecko i cała reszta jakos mnie nie przeraza po prostu chce byc już po 🙂

Justi, to zalezy od zaawansowania porodu, jak jest male rozwarcie i sie dopiero rozkręca, to sama musisz pojechac, ale jest plus, że wybierzesz sobie sama inny oddział, a jak juz jest akcja i duże rozwarcie, to zawożą karetką i nie masz na to wpływu, gdzie cię zawiozą. No a jak jest już pełna akcja, to nigdzie cie nie odwiozą, bo wiadomo, że nie da rady, tylko urodzisz,choćby w zabiegowym i potem dostawka.nic się nie martw na zapas.

• Mamusia
hehe ok Maluda 🙂 postaram sie 😜 moze nie bedzie czym straszyc 🙂 oby 🤪 🙃

ehh u nas dzis 2 lipcoweczki urodzily
wczoraj jedna
no i dzis na 99 % jeszcze kolejna urodzi 🙃 🙃 🙃

szok po prostu hehe 🙂
tez już chce 🙂 byc po ;p ale poczekam cierpliwie do przyszlego tygodnia 😉

czekaj Justi czekaj...ja mam 17 lipca urodziny...polecam tę datę(znaczy do soboty wytrwaj) 😉 😉 😉

ale duchota...w pracy mam klimatyzator, auto też, ale jak się wyjdzie na zewnątrz, to paść można, nie zazdroszczę wam z tymi brzuszkami..trzymajcie sie dzielnie 🙂

• Mamusia
Witam Was wszytskie 🙂
Powiedzicie mi czy mdłości również Wam aż tak bardzo dokuczały?? (ja powoli zaczynam obawiać wychodzic się z domku 🙂 ) Do tego strasznie dokuczają mi stopy - nie puchną ale ciągle mnie bolą (mam już na to sposób - kubeł zimnej wody i wygodne krzesełko). Ale mimo to jestem chyba najszczęśliwszą kobietą na świecie (tak jak Wy 😁)

• Mamusia
Mafiaani oooo to pomalutku moge ci zlozyc najserdeczniejsze zyczonka z okazji twoich jutrzejszych urodzinek 🙂 tak na wszelki wypadek jakbym sie nie pojawila jutro 😜

skoro tak polecasz ta jutrzejsza date do narodzin 😜 naszego synusia Wojtusia 😉 takie imie wybralismy . . . . . tylkotej daty porodu cholerka nie da sie tam latwo wybrac 🙂 🙂

hahaha Justi..dzięki..al e w sumie to nie ma czego swiętować,już 32..urodzinki, ech..

Wojtuś- ,sliczne imię, jak sie nie wyrobisz z 17. to 20 lipca mój Mąż ma urodziny - super człowiek, więc jak co, też polecam 😁 😁

Monic, ja juz tu pisałam, że ja rzygałam do 7.miesiąca na okrągło, i to nie tylko rano, no ale wszystko warto znieść dla maluszka 🙂)))

ale ukrop no nei? popoludniu jade do parku chorzowskiego z Natalką i chowam sie w krzakach 🙂)

• Mamusia
Mafiani

jakaś Ty staraaa,oo juz tzrydzieści dwaa eee,lata lecą kochana,strośc nie radośc 😞 😞

Mafiani ,a tak powanie,to do setki jeszcze dlaczeko,ja sama bym chciala mieć tyle,bo to chyba najpiekniejsze lata kobiety( po trzydziestce).
Zycze Ci duzo zdroka i wytrwalości w wychowywaniu dzieci,samej pociech z nich TYLKO cI ŻYCZE,NO I JESZCZE POCIECHY Z MĘŻA,BO TA TEZ JEST POTRZEBA.mILEGO ŚWIETOWANIA kOCHANA 🙂 🙂 🙂
pODEŚLIJ TU JAKIŚ SOCZEK MOZE BYC MARCHEWKOWY ALBO Z BURACZKIEM 🙂

podsyłam , no i wode z cytrynką, bo chlodzi, no i piwko bezalkoholowe 🙂)))
serdecznie dziękuję za życzenia 🙂)
no tak, w sumie to mam trzy pociechy w domu 😉 😉

aaa, dziewuszki, jak macie konto na nk, to może się pooglądamy? Justi juz niedługo będzie mieć Wojtusia, to bym chciała go obejrzec 🙂)
jak by co, to móg gg to 2470962

• Mamusia
🙂 Mafiaani niestety twoja data urodzinek minela , a mój szkrabek wciąż figluje w brzuszku 🥴
ale data urodzin twojego meza tez mi bardzo odpowiada moj maz tez urodzil sie 20 tylko,ze listopada 🙂 wiec bylo by fajnie jutro urodzic ehh ale jak wiadomo " czlowiek planuje , a Pan Bóg krzyzuje " 😉
u mnie poki co cisza wiec zostane w wami jeszcze troszke 😉