Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 🙂

Justi tak jedziemy z Emilą nad morze 🙂 Wynajęliśmy domek. Jedziemy z moją siostrą i jej mężem. Wychodzi na to, że za Emilke nic nie płacimy.... no tylko ta opłata klimatyczna.
Całą podróż będzie w foteliku. Lekarz powiedział, że maxymalnie może leżeć w nim 3 godz, potem 15 min przerwa. Oczywiście przerwy będą dłuższe, bo zanim Emila wypije mleczko i sobie beknie to minie ok 30-40min 😁 Ciekawe ile pojedziemy... Planujemy jechać w nocy.. bo wtedy jest tylko jedno karmienie, no i Emila dłużej śpi.

Maluda trzymaj się... wytrzymaj chociaż do 37 tyg 😉 Dużo odpoczywaj, leż... niech domownicy dbają o Ciebie i Maluszka 😉 Mój brzuch był napięty i miałam skurcze od ok 24tyg... w 7 miesiącu juz szyjka była całkowicie skrócona, a rozwarcie na 2 palce. Leżałam całą ciążę i jakoś dotrwałyśmy do 38 tyg 😉

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej wam, my tez z Natalka w tamtym roku jechalismy nad morze. Jechaliśmy w nocy i przespała całą noc bez zatrzymywania się, miała wtedy 4 miesiące. A ona przyzwyczjona do fotelika, bo nie uzywalam godnoli wózka, tyko zasze fotelika wpietego na stelaż, więc spoko. Zresztą to bardzo zdrowa pozycja dla dzieci według neurologów 🙂

a ja jadę pierwsze dwa tygodnie września do Rowów z dziećmi, juz sie nie mogę doczekać.

Justi, widziałam,że dzis do lekarza prujesz. Koniecznie napisz, co tam wylukał 🙂)

Ja po dyżurze jestem - cała niedziela. A jutro mam nastepny 🙂)

Idę, bo padam na twarz i póki mała śpi, to też wypocznę .

• Mamusia
nie bede orginalna skopiuje to co napisalam u nas w lipcoweczkach 🥴

i już po wizycie oto moje wiadomosci :
rozwarcie "AŻ" na jeden opuszek . . . . szyjka spłaszczona co kolwiek to znaczy . . . wg mojego okresu ktory byl co 31 dniu mam jeszcze 3/4 dni . . . . . . .
jak do nastepnego poniedzialku nie urodze mam jechac na porodówke

mina moja bezcenna po wyjsciu z gabinetu ehh a jak mi lekarz tlumaczyl pare rzeczy to nic tylko mi sie plakac chcialo 😞
nawet zawolał mojego m. do gabinetu i stwierdzil,ze powinnismy duuuuuuuuuuuuzo chodzic na spacery by cos sie ruszylo ehh no i nie zapomnial wspomniec o seksie . . . . .
tylko jakos nastroju nie mam na spacery czy seks 🥴 🥴 juz nie marudze kochane trzymajcie sie 😘 😘

Kasiu zazdroszcze wypadu nad morze 😉 bedzie na pewno super i dacie sobie w podrozy rade rzeczywiscie najlepiej jechac w nocy z takim brzdacem 🙂

Ania jak widac tez przezyla taka podroz z swoja coreczka 🙂
jesli chodzi o miejscowosc Rowy to slyszałam,ze jest suuuuuuper . . . i na pewno kiedys sie tam tez wybiore 🙂 moze nie w tym roku bo niby jak 😉 ale byc moze w przyszlym tak juz planujemy sobie urlopik 😜 nad polskie morze

swoja droga nie wiedzialam,ze dzidzius tyle godzin moze jechac w foteliku samochodowym super wiadomosc 😉 wiec mozna bez problemu i stresu podrozowac 😉 🙃 🙃 🙃

robisz te przysiady??? mówię Ci- dużo, seriami, gęsto i często aż będziesz mieć dość....wierz mi, że to działa, ale nie 5 tylko ile wlezie...

No, ja Rowy lubię, szczegolnie dla dzieci super. my w takim ośrodku po-prl-owskim jestesmy zawsze, nocleg, sniadani, obiady i kolacje, rowery darmo do pożyczenia, sala duża dla dzieci, taka niby gimnastyczna(jak leje), dwa place zabaw dla dzieci no i za 4 osoby w tamtym roku(w tym Natalka darmo), zapąłcilismy za tydzień 1200zł...darmocha normalnie(oczywiście nie jest to luksusowy hotel, ale to miz wisa), do morza 30 metrów przez płot. no i jedziemy poza sezonem, bo to postatni taki rok, jak możemy, potem Ala pójdzie do szkoły. We wrześniu jest cisza, spokój, zero kolnistów, gwaru, tylko trochę emerytów i rodzice z małymi dziećmi.

No to dalej nie wiadomo, co i kiedy z Toba Justyna, ale to może(i musi )się zmienić, bo kiedys w końcu urodzisz, innej opcji nie ma.
GŁOWA DO GÓRY!!!

• Mamusia
Aniu rzeczywiscie bardzo nie duzo jak za cała rodzInke i z wyzywieniem 🙂 super we wrzesniu jeszcze bedzie mniej ludzi wiec w ogole cala rodzinka wypoczniecie sobie

nie robilam tych przysiadów musze sie przyznac bez bicia ☺️ ☺️ jakos mialam nadzieje,ze jednak cos sie dzieje i mialam nawet torbe w bagazniku spakowana na porodowke , a tutaj nic 😞
jutro obiecuje od samego rana probuje z tymi przysiadami
dzis moze z 20 minut krecilam biodrami kółka podobno mialo pomoc ale pewnie w wiekszej ilosci jednak chcialo mi sie smiac z samej siebie i sobei odpuscilam , ale jutro biore sie ostro za te twoje cwiczenia i te krecenia biodrami 🙂
OBIECUJE 🙂 🙂

• Mamusia
Witaj kochana,dzieki za wsparcie
Mnie 16 go czerwca lekarz zalożyl pessar,do tego przyplątal sie cukier i niestety musiala jeżdzić do przychodni cukrzycowej.Wtedy jeszcze jakoś chodzilam,teraz jak po mieszkaniu sie pokręce ,to juz mam siódme poty.Brzuszek est bardzo nisko.Mam nadzieje,ze dotrwam,gadam z małym i proszę aby byl grzeczny i nie opuszczal jeszcze brzuszka 🙂

Maluda, pomysl sobie, już 30 tydzień, z każdym nastepnym jest bezpieczniej. Jak juz są maluszki z 25.tygodnia, to Miłoszek już ma 5 tygodni więcej, a potem to juz w ogóle. I sio z czarnymi myślami. Spokój spokój spokój...cukrzyca to pryszcz, dasz radę, no imasz przyjaciela pessara 😆

A tak w ogóle melduje się po zajechanym dyzurze, ledwo na oczy patrzę. No i zastałam jeszcze Justynę..no, tez gloowa do góry, nie bądź załamana, tylko korzystaj z życia, jedź niedozwolone rzeczy, bo potem kaplica. 😉 😉

oooo, no patrz, no mówiłam??? jak biczem strezlił i wyszedł 31.tydzień.
Co się łamiesz, ja plackiem leżałam w domu przez 3 pierwsze miesiące...wiem co to znaczy, co przy tym znaczą w ogole spacery??ja mogłam tylko do kibelka wychodzzić..

a gdzie Justyna?????czyzby na porodówce??

• Mamusia
niee Aniu wciaz w domku 🥴 🥴 tzn dzis mialam wycieczke biblioteka i mega zakupy nogi mi do pupy wchodza ehh ale mialam duzo spacerowac no to dzis duuuuuuuuuuuuzo chodzilam od samego rana wlasciwie . . . . . . . . . . . moze w koncu po malu cos sie ruszy 😮 😮

• Mamusia
czekamy zatem justi5 na nowiny. no i trzymam kciuki 🙂
a ja wczoraj przeżyłam pierwsze załamanie 😞 powoli w nic się nie mieszczę - otwieram szafę i nie mam co założyć 😞 spodni nie da się powoli dopiąć (a jak już się uda to uciskają strasznie) i pomyśleć, że teraz będę coraz większa... trzeba się rozjerzeć za jakimiś ciuszkami 😞 jak mi się nie chce 😞

oj, no to już....czekamy co dalej, mnie akurat odszedł dopiero jakies dwie godzinki przed porodem.
widze, że pisałaś o niedrapkach do szpitala. WPiasnikach zabronili dzieciom to wkałdać, bo był przypadek że dziecko sobie to zdjęło i sie omal nie zachłysnęło tym...

Ja mam teraz tydzień urlopu i jadę do rodziców,ale będe zaglądać tu do Was. No i po powerocie wiadomo, że Wojtus już będzie z pewnością w domku 🙂)
Tez masz oklaska, dla wyrównania, i dla czopa 🙂))

• Mamusia
Aniu udanego odpoczynku z dzieciaczkami 🙂
to je babcia na pewno troszke porozpieszcza 😉 😆 😆

Ja jeszcze w domku czekam na regularne skurcze , albo odpłyniecie wód . . . . . a teraz spróbuje sie położyc i moze zasnąć ehh troszke zregenerowac siły, ale czy mi sie to uda ? ktoz to wie

nie czekaj tak, bo czas Ci sie podłuży. kto to wie, kiedy się zacznie. wyluzuj sie i zjedz pyszne jedzonko 🙂
kurczę, a ja jutro nie mam neta, dopiero w niedzielę..ech! i jak ja sie dowiem czy Ty już?

Aaaa. jutro moja szósta rocznica slubu! to może się wyrobisz na nią 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
hej dziewczyny
fajne widomości na mnie tu czekaly 🙂
Jutsti mama nadzieje,ze w chwili kiedy to pisze 30 lipiec godzina 19.51 jesteś już szczęśliwą mamuską.
Mafiani,wszystkiego dobrego z okazji Rocznicy ślubu 🙂
Monic...Tobie też gratuluje nie wchodzenia w normalne ciuchy 🙂.Wiesz ja to samo przerabialam,przeeazilam sie jak nie moglam w nic wejść.Szukalam jednak czegoś fikuśnego,aby wspaniale sie czuć jako ciężarna.Łaziłam i przebieralam w ciuszkach.Powiem szczerze,ze bezie mi żal rozstać się z odzieżą ciążową.Chociaz czasami bardzo żle sie czulam,na ulicy czułam sie rewelacyjnie.Tymbardziej,że mowiono mi iż kwitne w tej ciąży.Teraz raczej nie wychodze i jest mi żle.

Faktycznie strzelił 31 tydzień 😁,a właściwie sie kończy.
Czekamy na Ciebie Justi i Mafiani niecierpliwie 🙂 Buziole laski.
No,to zostałyśmy we dwie Moniczko 🙂 Pozdrawiam

• Mamusia
Witaj Moniczko

jest taki sklep w Katowicach na ulicy Plebiscytowej 9 nazywa sie BRZUSIO MAMY 🙂.Jakbyś szla od strony PKP,koło Rialto.Sklep czynny jest od 10 tej do 18 tej.Można tam mni .kupić biustonosze do karmienia,sukienki,no co chcesz.Warto zajrzeć.Wszystko dobrej jakości.Fajny,ciekawy,sympatyczny salonik 🙂
Znalazlam go w internecie.Super spodnie ciążowe z bawełny kupiłam w sklepie w Chorzowie na Rynku.Fakt,były dośc drogie 120 zlotych,ale potrzebowalam czarnych spodni,bo właśnie w trzecim miesiącu odeszła moja mama 😞.Spodnie są bardzo dobrej jakości i rosną ze mną.Akurat bylo jeszcze zimno,potem je schowalam i teraz znow mi slużą.Mam śliczne tuniczki,te kupiłam w sklepach z odzieżą markową ale używana,wiec były wycenione.Wlaściwie nie używane 🙂.
Do tuniczek dokupiłam sobie leginsy wykończone koroneczką,wiec mialam dwie fajne eleganckie kreacje.Trzecia tuniczka,to bielutka bawełenka,marszczona pod brzuszkiem.Do tego nosze dżinsowe rybaczki albo bawełniane bielutkie sportowe(bojówki 3/4).
Myśle,ze mozesz szukać właśnie w markowych sklepach z używaną ozieżą.Naprawde,za jeden cich w sklepie skompletujesz sobie fanje ubranko lub nawet dwa.
Są np na targu ładne tuniki i to niedrogie,szczerze mowiąc nie lubie masówki.Dlatego tam nie kupowalam nic. 🙂 🙂