Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Justi, jest w kawiarni super kącik dla maluszków-taki w sam raz mały, a masz pod okiem maluszka, no i kawkę wspokoju można wypić(co uwielbiam hihi).A duzy jest tez plac, ale dla większych 🙂
Oki, musze pogonic Alę do robienia szlaczków.

Zuziek, M1 to był obrabiany przez nas na studiach, bo z akademika na nogach żeśmy chodzili, ech..stare dzieje, ale kasy wtedy było jak na lekarstwo oczywiście, bo tylko to, ćo od rodziców i stypedium.Juz tam baaaaaaaaaaaaardzo dawno nie byłam.

• Mamusia
DOBRY WIECZOREK
Ufff my juz po chrzcinach 😉
Wojtus grzeczny w kosciolku raz zaplakał ,ale mamusia rozchuśtała i sie uspokoil , ale nie obeszło się bez cyrków heheh mama odciagnela mleko , a nie wziela jednej czesci do butelki i tata musial wracac do domku po kosciolku
po 2 tyle sie ubiegałąm za bucikami Aniołkowi jak juz kupilam to co sie okazalo pod kosciolem ?? ze jeden but sie zgubił 😁 😁 😁 zostal w domku .. . dobrze , ze mialam papcioszki na zmiane wiec mial co ubrac do kosciolka bo tak bylby w jednym bucie, albo w rajstopkach 🤪 🤪 😁
Ja to mam zawsze przeboje 😉
ogolnie z prentow jestem bardzo zAdowolona maly dostal praktycznie sama kase (az sie zdziwilam ze az tyle :blush 🙂 od swojego ojca chrzestnego dostal jako dodatek do koperty http://allegro.pl/fisher-price-mini-koszykowka-dla-malucha-m1800-i1305338822.html heheh juz sie z mezem pobawilam 🙂P 😁 a stad taki pomysl bo zarowno on jak i jego żona zawodowo graja w pilke reczna i siatkowke 🙃 wiec chcieli cos dac od sportowcow hehe
i jeszcze misia dostalismy 😉

teraz zastanawiam sie jak zainwwestowac pieniazki na 100% kupuje tego szczeniaczka, a o reszcie sie pomysli 🙂 http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-pl-p6014-i1292165417.html

• Mamusia
Hej 🙂

Justi super, że wszystko się udało 🙂
A ten zgubiony bucik czy brak części do butelki to szczegóły 😉 😁
W Auchan jest teraz promocja na szczeniaczka uczniaczka - za 108zł. Niby na allegro ta sama cena, ale musisz dodatkowo płacić za przesyłkę, więc ogólnie wychodzi drożej 😉
Emilce kupiłam go dosłownie pare dni temu i trzeba przyznac ze jest rewelacyjny!

Emila tez dostala sporo kasy, ale zupełnie nie mam pomyslow co mam z ta kasa zrobic :/ Wplacilismy to na jej konto i na razie leży... czeka chyba na spadek wartości pieniadza 😁

Aniu własnie ostatnio jak bylam w Silesi to widzialam, ze sie cos dzieje na parkingu ale w zyciu nie pomyslalabym, ze tam powstana nowe sklepy 🤪

Justi ale zrobilas smaka na restauracyjne żarcie 😲 😁

• Mamusia
czesc dziewczyny 😉

ZUZIEK heheh mojego Bąbla chrzcił inny ksiadz to mam nadzieje,ze przynajmniej sie na gorsze nie zmieni , a nie powiem cichutko liczylam ,ze mu skrzydła urosną 😁 😁 a tak na powaznie to kurcze moglby lepiej spać,a nie pobudki nawet po wczorajszym dniu gdzie wedrował z rąk do rąk pierwsza pobudka o 1 poźniej 3,4 i 5:30 juz po spaniu na dobre 🥴z jendym wyjatkiem,ze zawsze po zabawie spał pozniej o 8 a dzis juz o 7 , ale i tak juz wyrabia hehe
wiec poki co nie widze zadnych zmian 🙂 ani na lepsze ani na gorsze 😉 moze trzeba jeszcze troszke poczekac 😁 🙃

• Mamusia
dziekuje Kasiu ☺️
hehe Ja na razie szukam mu dobrej tesciowej na brzuszku 😁 😁

kto wie moze miedzy nim a Emilka cos zaiskrzy w Fiku Miku 😁 😁

ehhh rzeczywiscie pogoda do kitu Ja chyba w domu dostane czegos .. .
dzis meza chyba wysle po szczenieniaczka do Auchan moze jeszcze beda 😉 to bedzie w sam raz prezent pod choinke, bo poki co jest na niego za malutki 😆 ale znajac mnie duzo szybciej mu go rozpakuje 🙂 na razie Ja mam wiecej radosci z tym wszystkich zabawek

Hej Wszystkim 🙂
ja jestem z Zabrza, w sumie pisałam tam dzisiaj, ale cisza ;p
dzis zaczął mi się 24tydzień ciąży i nie mogę się już doczekać jak przytulę mojego maluszka! :*

• Mamusia
aaaa właśnie Kasiu mialam ci pisac juz ostatnio 😉
"nasz" lekarz wybiera sie za 5 lat na emeryture i odchodzi ze szpitala ale niby 10 lat bedzie przyjmowal jeszcze prywatnie ostatnio mnie tak poinformowal ze tyle mam czasu na drugie dziecko 😁 😁 🙃

niestety jeszcze czeka mnie sciaganie szwów 😞 cholera bo nie wszystkei sie rozpusciły 😞 wiec Ja jeszcze o drugim dziecku na pewno nie mysle 😉

• Mamusia
Cześć,
Justi jak słyszę o szwach i historiach z nimi związanych to mam przeeeeooogromną nadzieję, że jest jakaś szansa, że się u mnie obejdzie bez nacinania. A jak na razie to wziełam sobie waszą radę do serca i mało myślę o porodzie. Teraz czekam na lamy do pokoju maluszka, zamówiłam sobie takie z misiem z serii brum http://www.apdmarket.pl/pro/lampa-wiszaca-brum/2195 i kinkiet też do kompletu. Zreszta buszuje po necie bo co innego robić w taką pogodę.

• Mamusia
Tuska witaj 😉

Byłam w Auchan - jakaś paranoja, ludzi mnóstwo :/ Nawet wszystkiego nie kupiłam, bo nie chciało mi się przeciskać.
Zakupy jednak udane bo w Praktikerze w Zabrzu kupiliśmy fajne obrazy 🙂

Justi właśnie dzisiaj byłam u Zioma 🙃 Nic nie mówił o emeryturze... ale dobrze, że piszesz... dostosuję się do jego uwagi 😁 😁
Eh a ze szwami nieciekawie :/ Oby wszystko było ok i żeby Ci bezboleśnie usunęli szwy 😉

Kasiu lampy śliczne... ja kupiłam w Leroy Merlin też ładne 😉 A dzisiaj widziałam prześliczne firanki w Praktikerze.

Jeja laseczki, jak Wy się rozpiszecie, normalnie nieobliczalne jesteście 🙂))

Kasia, ja rodziłam bez nacinania-jedno dziecię 3350 a drugie 3700g, ale się rozciągłam wcześniej i ćwiczyłam. I w Piasnikach nie mieli parcia na nacinanie, obyło się 🙂

W sumie fajnie, zazdroszczę Wam tego wybierania wyprawki itd. ale z drugiej strony juz bym do tego nie wrociła, bo potem jest męcząco. ja teraz koncentruje się na ubraniach dla Alicji, zreszta ona też, mamy fisia po prostu. chyba jestem zakupoholikiem, bo jak cos ładnego widze dla niej, to sie opanowac nie mogę. Bo Nati ma tyle ciuchow po Ali, że z szaf sie wylewa.
Dziś też zrobilam nalot na H&M 😁 zakupiłam małej całą armię kolejnych majtek, bo potrafi zasikać nawet 10 par dziennie i nie wyrabiam. No ale kiedys się nauczy przecież(mam nadzieję). No i inne takie tam zakupilam.. ☺️ ☺️ ☺️

Dziewuszki, teraz tak mówicie, że nie chcecie na razie koljenego bobasa. ja tez tak miałam, ale w pewnym momencie, jak Ala miała tak z dwa lata, to nagle dostałam fisia na punkcie tego,że chce kolejnego bobasa, jak widziałam takiego maluszka, to koniec. Chciałam mieć od razu i zaraz. wtedy juz nie pamiętałam o nieprzespanych nocach i wiecznym zagonieniu. Czego i Wam życzę 🙂)

• Mamusia
Mafiaani ja właśnie gdzieś tak za 2/3 lata następne 🙂 i jak bym mogła to jużbym chciała być ale na razie nie mogę sobie na to pozwolić 🤢

a co wam powiem nie uwierzycie po wczorajszych cyrkach Zuzki nie mogłam jej uspać przez godzine wyła i wyła a uspokajała się tylko na rękach stwierdziłam że ją przetrzymam i ostatniej dżemki nie bedzie dzisiaj tak już tarła oczy że stwierdziłam a weźme ją wcześniej wykąpie... po kąpieli przyszedł czas na kaszke i wyobraźcie sobie moje dziecko pod koniec karmienia zasnęło na siedząco normalnie padła wytarłam jej tylko buziaka nie było szans na odbicie i odłożyłam do łóżeczka dziecka nie ma a dopiero 20:30 zobaczymy o której wstanie rano

hihi biedusia 😉
ech Zuziek, ja tez chciałam 2-3 lata róznicy ale nie mogłam zajśc w ciąże przez póltora roku i skonczyło się na klinice leczenia niepłodności, tak że Nati jest "wystymulowanym dzieckiem";i bardzo wyczekanym-w zyciu nie sądzilam, że cos takiego mnie spotka, tym bardziej że Alicję "zrobilismy" w pierwszym cyklu.
ale życze Wam dwojeczki dzieci, to naprawde super, nie do powiedzenia, jak maluch szybciej się rozwija przy starszym dziecku i w ogóle jakie to fajne jest, jak one sie uwielbiją..ech, aż się rozczuliłam ☺️

• Mamusia
Hej 🙂

Mafiaani fajnie, że nalot na H&M udany 😁

Jejku nawet człowiek nie pomyśli, że mogą być jakieś problemy z zajściem w ciążę jeśli ma się juz jedno dziecko,. Całe szczęście Wam się udało i macie taką kochaniutką Natalkę 😉
U mnie to raczej nie chodzi o nieprzespane noce itd. Mam na prawdę grzeczne Dzieciątko. Najbardziej boję się drugiej cesarki, a jeśli bedę w ciąży to mnie czeka na 100%.

Zusia zasnęła na siedząco?? 😁 😁 Jasne, już to widzę u Emilki 😁 😁 Ogólnie Zuzia jest chyba strasznym śpioszkiem nie... 😉