Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To też macie już ładny staż 🙂 No i faktycznie wcześnie was amorek trafił. Ja miałam 21 lat jak go poznałam a on 22. Tyle że kupe lat się po prostu przyjazniliśmy bo razem jesteśmy tak jak Wy 5 lat i nie zamnieniałbym go na nikogo innego. Zwariowana jestem na jego punkcie totalnie i bardzo mi z tym dobrze.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry Dziewczyny! 🙂

no huśtaweczka Zuzi super! A uśmieszek ma cudny! 🙂
do żłobka od 2 lat można dać czy wcześniej?

dzisiaj byłam na badaniach, musiałam pić glukozę..to jest okropne, nie dziwie się, że lekarz mi powiedział, żebym wzięła sobie kawałek cytryny, żeby sobie wkropić, a ja oczywiście zapomniałam! :/ nasiedziałam się tam kurde 2 godziny :/ bo po wypiciu glukozy musiałam odczekać godzinę..

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Tuska żłobek chyba nie ma ograniczeń wiekowych od kiedy można dziecko dać.

Justi ja raczej mam tylko opcje żłobka bo jeśli chodzi o wychowawczy to biorę pod uwagę dwa góra trzy miesiące. Zresztą nie ma co wcześniej planować, zobaczymy w trakcie jak to wyjdzie.

A co do glukozy to miałam to też ale na szczęście miałam cytryne. Faktycznie wypić to paskudztwo to bleeeeee..... Ale Tuska i tak siedziałaś krócej bo mi kazali siedzieć dwie godziny po wypiciu tego paskudztwa.

• Mamusia
jesli chodzi o zlobek
to zalezy
u mnie w jednym mozesz oddac dziecko po 6 miesiacu, a w drugim dopiero gdy bedzie mialo roczek 🙂

Ja tez sie upieralam ,ze oddam dziecko do zlobka w ciazy, a teraz zmienialam zdanie o 180 stopni i poniewaz na rodzicow nie moge liczyc (pracuja) szukamy wsrod znajomych pewnej osoby ktora moglaby sie naszym Skarbem zaopiekowac . . . co z tego wyjdzie nie wiem

klaskam i znow uciekam bo mama w odwiedziny wpadnie 😆

no ja mimo wszystko na rodziców nie będę miała co liczyć..tak więc albo dam dziecko do żłobka i będę szukać pracy albo zacznę szukać jej dopiero jak szkrab pójdzie do przedszkola! 🙂 jak na razie dzidzia jest sobie u mnie w brzuszku i jest jej tam dobrze 🙂

cześć wam kobietki!!!wróciłam z Wrocławia-Nati sie n amnie od razu rzucila i sku nawet nie mogłam zrobic.

a ja mam opiekunkę do małej, bo nie wyobrażam sobie siedzieć 3 lata w domku- to by był mój autolincz zawodowy. bardzo jestem zadowolona, a nie bierze ode mnie dużo, dla mnie to idealne rozwiązanie.

poklaskam trochę, rozpakuje się i poczytam, co tam skorbiecie.

no witaj mafiaani! 🙂

Ja chciałam się zapytać czy któraś z Was miała tzw. sesję "z brzuszkiem" albo myśli o tym? Bo ja chcę bardzo taką sesję sobie zrobić i w sumie mąż stwierdził, że na urodziny zapłaci mi za nią. Tylko chodzi mi o to czy wiecie ile mniej więcej taka sesja kosztuje albo może, któraś z Was miała taką sesję i poleca jakiegoś fotografa 🙂

no właśnie dlatego, że to takie ostatnio popularne to może ktoś stąd miał i orientuje się ile to mniej więcej kosztuje 🙂

a i jeszcze jedno pytanko..miałyście w ciąży zgagę? Mnie męczy od niedawna i nie umiem sobie z nią poradzić. Może znacie jakieś sposoby jak się jej pozbyć 🙂

• Mamusia
Kasiaw nie ma za co 🙂 zawsze pomogę jak mogę 🙂

Tuska8 ojjj juz zgaga cię nie opuści do końca ciąży ją bedziesz mieć 🤢 mnie tak męczyła że czasem nie wytrzymywałam a jedyną ulgą było zimne mleko ale dziewczyny pisały że różne są metody guma miętowa, reni i nie pamiętam jeszcze co 🥴 a co do sesji to ja miałam propozycje ale za darmo od kolegi ale niestety miałam dość skomplikowaną ciąże i często byłam w szpitalu i po prostu nie miałam czasu się umówić 🙂

Mafiaani witaj spowrotem 🙂 oklask dla ciebie :*