Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

no moja mama mówiła mi o migdałach, ale nie przechodzi nawet na moment :/ ja wiem, że są takie sesje zdjęciowe, że mogę na nie przyjść również z mężem 🙂 tylko nie umiem znaleźć nic w pobliżu.. myślałam, że któraś z Was może jest zorientowana w tym temacie 🙂

to, że zgaga mnie nie opuści do końca ciąży to wieem..tylko jakieś sposoby na jej załagodzenie :P bo nie umiem wytrzymać momentami :/

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie zgaga też na potęgę i pomaga mi Reni. A co do sesji to mi mąż chce zrobić parę zdjęć, on lubi fotografować ale nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda cenowo w studiu fotograficznym, bo żadna z moich znajowmych takiej sobie nie robiła.

A prócz zgagi ja mam jeszcze odkąd brzusio sie sporo powiększył taki ucisk po lewej stronie na wysokości żeber. Maskara bo spać nie mogę na lewym boku i ciśnie mnie też jak siedzę. Żeby przeszło muszę się prostowac jakbym styl od miotły połknęła.

hej Kobietki 🙂
dzięki Zuziek mleko wczoraj pomogło 🙂 szybciej niż migdały..

ja mam jedynie bóle krzyża po dłuższym siedzeniu w jednej pozycji albo leżeniu. Ostatnio boli mnie brzuch, trochę się martwię, bo ten ból jest taki jak bóle menstruacyjne..

• Mamusia
dzień dobry :*
Tuska 😉 nie ma za co ja piłam mleko litrami mimo że go nie lubie 😜 najlepsze zimne prosto z lodówki :P a co do bóli to juz bedzie nie odłączna część waszego życia :P aż do narodzin a nawet po nich ☺️ macica po prostu się rozszerza i przygotowywuje na cięzka prace przy porodzie... jesli da się je przeżyć i nie są regularne to OK weś no-spe przejdzie... ale jeśli cie to martwi powiedz lekarzowi :*

i se poklaskałam 😁

• Mamusia
Aniu oklaski naleza ci sie odemnie przymnajmniej do okragłej 200-setki 😜 Dziekuje raz jeszcze

Zuziek oj Ty nie pocieszasz tych naszych mamusiek w dwupaczku 🙂
tu zgaga i bole do konca ciazy 😆
a moze jakies pozytywy 😉 😜

Ja nie mialam zgagi i moj Bąbelek urodził się prawie łysy ☺️ ☺️ ☺️ tzn z tylu mial wloski,ale teraz przez lezenie i krecenie sie w lozku prawie ich juz nie ma ☺️ ☺️ ☺️
a wasze dzieci beda mialy pewnie bujna czuprynke czego wam zycze 😉
ZResza dla dzieci mozna wiele wycierpiec 🙂 NAGRODA W PIOSTACI DZIECKA BEZNCENNA

No mama mówiła, że ponoć włosy będzie miało dziecko jak się ma zgagę.. a jak była ze mną w ciąży zgagi nie miała, a miałam takie długie czarne włosy, że od razu kucyka mi na czubku głowy wiązali 🙂 ale stwierdziła, że za to z moją siostrą zgagę miała prawie non stop:/

Ach no zapytam się w poniedziałek lekarza o te bóle, bo będę miała kolejną wizytę 🙃 znowu usłyszę serduszko i zobaczę mojego szkraba! 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Ja jak sie urodzilam to miałam bardzo bujną czuprynkę i grzywkę a mó mąż był łysiutki. Ciekawa jestem jak to będzie z Pawełkiem. Mam tylko nadzieję, że pod wzgledem charakteru do niego się poda bo jako dziecko byl naprawdę spokojny i nie sparwiał kłopotów a ja ... szkoda słów. Mama zawsze się śmiala, ze mam szpilki w tyłku. Ale tak naprawde jaki by nie był będzie NASZYM KOCHANYM MALEŃSTWEM.
28 idę na badania i znowu sobie szkraba popodglądam, wydaje mi się, że sie obrócił do pionu i zobaczymy czy mam racje.

Justi, nie ma za co, ale koniecznie napisz, jak poszło 🙂))

Aaaa..zgaga, ja miałam przez okragle 9 miesiecy-jedna butla maaloxu na tydzień, a m oje młode raczej mizerny ciemny puszek miały. Wiadomo, ze to tylko takie powiedzenie, więc raz sie sprawdzi a raz nie.

Piekna dzis pogda, na spacerki łazicie??

• Mamusia
Ja mam dziś sesje odwiedzin. Najpierw sama była u koleżanki, która ma cudną 5 miesięczną córeczke a teraz czekam na koleżanke z 3-letnim synkiem. Wiecie przyzwyczajam się do maluszków. Spacerek przekladam na inny dzień, bo ja spaceruje kompaktowo (z brzuszkiem nie wózkiem hihi) albo właśnie do towarzystwa z 5-miesieczną Madzią.
A z innej paczki, nie wybieracie się dziewczyny dzis na noc zakupó do Silesii?

• Mamusia
[color=black]Zuziek, Kasia do was pytanko 🙂[bo Wy mieszkacie najblizej mnie 🙂[/color]czy jak robicie swoim córeczkom jedzenie same to skad macie warzywa ze specjalnego sklepu ekologicznego, z targu, hipermarketu ??

wlasnie odnalazlam jeden sklep eko w silesi,ale nie bylam w srodku musze sie zorientowac co tam jest i po ile [/color]

• Mamusia
Justi5 ja najczęściej na targu na Zaborzu kupuje albo z warzywniaka jak musze szybko kupić... nawet mi nie przyszło do głowy żeby kupować EKO sama tak nie jestem więc po co mam takie kupować Zuzce ja potem bedzie jeść to co my :P a ja urodziłam 6 dni przed terminem 😉 jeśli patrzeć na termin z OM a jak z USG to w dzień terminu 🙂

Witam Dziewczyny! 🙂
Justi5 no ja jestem dopiero w ciąży, ale nie wydaje mi się, żeby kupować dziecku jedzenie w sklepach EKO, bo przecież później dziecko będzie jadło to co Wy..

• Mamusia
Hej 🙂
Justi rozmawiałam z lekarką i na początek najlepiej dawać słoiczki, a po jakimś czasie powoli wprowadzać warzywa kupione nie wiadomo z jakiego źródła. To nie są te same warzywa co 20 lat temu. Teraz wszystko jest nawożone Bóg wie czym 🤢
Od nas z forum jedna dziewczyna ma znajomą dietetyczkę, która na studiach robiła badania na słoiczkch i warzywach - i jedynie dania przeznaczone dla dzieci wypadły dobrze, a warzywa nawet ze swojego ogródka nie wypadły najlepiej.
A poza tym słoiczki to wygoda 😁

• Mamusia
dla mnie wygodniej jest ugotować zupke bo wrzuce warzywa ugotuje zmiksuje i mam obiad na 2/3 dni a nie musze latać do sklepu po słoiczki i zapłacić nie wiadomo ile... no i trzeba jeździć do supermarketów bo tam tańsze słoiki 😜 z resztą młoda żeby się najeść musi zjeść minimum 1,5 słoika do dwóch a mojej zupy zje całą miche i ma dość i wiem że pojadła 😉

ale wiecie każdy ma swoje sposoby i metody 🙂 :*

no ja w tym temacie jak na razie się nie mogę wypowiedzieć:-) ja się tylko zastanawiam jak dzieciom smakują takie papki ze słoiczka, bo nie raz karmiłam moją chrześnicę nimi i musiałam to spróbować czy jest nie za gorące i dla mnie to jest strasznie niedobre.. :-)

Tuska, dzieci same z siebie nie znają smaków, więc jak nie dasz im soli czy cukru, to smakują im po prostu same warzywa, i tak powinno być.
Jak dasz im sól i cukier, to potem nie tkna niczego niedoprawionego-takie jest moje doświadczenie i dlatego Tobie nie smakują takie zupy.
Ja np. nigdy dzieciom nie dawałam nic słodkiego, żadnych soków i słodzonych napojów i dlatego teraz uwielbiaja pic wodę i nie słodzą niczego, bo potrafią dostrzec smak innych rzeczy. Juz nie wspominając o tym, że maja ząbki jak perełki.

na watku Lipiec 2010 jest własnei akurat temat zupek-wstapcie i poczyatjcie, bo akurat tam są świeżo dziewczyny w temacie.

Ja nigdy nic nie gotowałam, bo nie miaalm czasu na takie rzeczy. Zreszta nie miałam skad wziąć warzyw na początku.

dzień dobry 🙂
ja tylko na momencik zobaczyć co słychać, ale widzę, że tak jak ja nie macie zbyt dużo czasu, żeby pisać 🙂

no Zuzia jest prześliczna nie mogę się na nią napatrzeć 😁 a ten Jej uśmieszek 🙂

poklaskam i również znikam 😁

😘