Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no właśnie Justi tyle cie nie było zaczęłam się martwić 🥴 ale dobrze że już jesteś i czekamy na info. 🙂 juz dzisiaj troszkę dalej jest Agniesią ale dalej zapraszam do głosowania :*

a u mnie ja chora Zuzka chora i w sumie tyle 🤨

a no i wiadomo po oklasku 🙂

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzień dobry :*

w sumie to ja tylko przywitać się, bo byłam na zakupach z mężem, trzeba było prezenty pokupować.. teraz poszedł do pracy 😉 a ja idę się położyć, bo mało spałam w nocy, bo troszkę mnie brzuch pobolewał, a poza tym nie umiałam się ułożyć tak, żeby mnie i maluszkowi było wygodnie.. jak się położyłam tak aby mnie było wygodnie to maluch mnie strasznie kopał, a jak jemu było wygodnie to mnie zaraz plecy bolały i musiałam się inacxej położyć. Chyba dziwnie wczoraj był ułożony w brzusiu 🙂

• Mamusia
hehe teraz jest już ciezko ze spaniem ciągłe wizyty w wc i nie wygodne pozycje no nic też to przeżyłam 🙂 i wiem jak to jest 🙂 trzeba i to przejść 🙂

taka tu cisza a Justi miała napisać czemu jej nie było 😞

moja Zuzka śpi a mi się nudzi dzisiaj nawet sobie pomalowałam paznokcie 😎 i wieczorem fryzjerka przychodzi :P ale szaleje 😉

no niestety ale to już 29tydzień się zaczął, więc coraz mniej czasu i maluszek będzie z nami.. 🙂 ale szczerze mówiąc czas mógłby troszkę szybciej mijać 😁 a nocne wizyty w WC mnie dobijają 🤢 spać ciężko, ale każda kobieta w ciąży musi to przeżyć 😜 dużo osób dało radę to i ja dam! 🙂
no właśnie Justi miała pisać i nic 😞

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Widzę, że ostatnio mało nas tu, no i Justi faktycznie miała nam dziś trochę popisać co się u niej działo.
Tuska ja ze spaniem to mam teraz masakrycznie ciężko, albo mam taką zgagę, ze w nocy biegam po Reni do łazienki, albo na siku, albo jeszcze przewracam się z boku na bok bo mnie coś kłuje i czuje ucisk pod żebrami to po lewej to po prawej stronie. Ojjj ciężkie te noce teraz i w dodatku co jakiś czas boli mnie ta pachwina. ale najlepsze jest to, ze już chyba się przyzwyczaiłam do tego wszystkiego i jak mam dzień bez tych dolegliwości to się wręcz nieswojo czuje.
Byłam dziś na zajęciach w szkole rodzenia i było o połogu. I wiecie co chyba ten cały połóg jest gorszy od porodu, ale twarde jesteśmy damy rade.
Zuziek jak codziennie głosik oddany, mam nadzieję , że pomagam 🙂
Byłam też dziś w Plazie w Sosnowcu i są super przeceny na body z długim rękawkiem w C&A i to w różnych rozmiarach, od 50 do 90 nawet, wszystkie po 12 zł szt i z bawełny 100%.

oooo... 🙂 no to faktycznie przecena 🙂 no ja szczerze mówiąc też już powoli się przyzwyczajam do biegania do WC, no i tego przewracania z boku na bok .. no moje dziecko wręcz mnie kopie jeśli się źle położę, czy am boksuje 😉 bo nie wiem po której stronie co ma :P ale za tydzień mam wizytę to będę wiedziała czy częściej mnie kopie czy boksuje 🙂

no mnie niestety jeszcze ciężko wyczuć 🙂 ostatnio próbowałam dojść co maluszek ma w jednym miejscu i mój mąż stwierdził, że "tutaj ma łeb" byłam na niego taka zła i powiedziałam mu, że łeb to może mieć on a nie nasze dziecko.. później w sumie to do dzisiaj chociaż dzieciątko by kopało jak szalone to jak on położy rękę to nie kopnie czy tam nie będzie boksowało.. powiedziałam mu, że dziecko się na niego obraziło 😜 mnie się wydaje, że wtedy też wypięło pupę, bo wtedy czułam jakby się tam prężyło w tym brzusiu i w tym miejscu właśnie było coś na kształt pupy albo główki, ale naprawdę nie wiem, bo nie wiem jak jest ułożone, a jeszcze tak bardzo nie daje o sobie znać, żebym wyczuła, choć z dnia na dzień coraz mocniej i coraz bardziej odczuwam to jego wiercenie 😉

• Mamusia
hej mamusiki i dwupaczki.Jak zwykle wpadlam na chwilke.Kurde czas ucieka i tak malo go mam dla siebie.Zresztą co będę Wam tłumaczyć 🙂.
Maly rosnie jak na drożdżach,ma juz ponad 6 kg.Nadal jest gzreczny,nie możemy na niego narzekać.Zima daje sie we znaki i brakuje nam spacerkow.Ciesze sie,ze pazdziernik byl ładny,to sobie użyliśmy.Dziś wyszliśmy,a mały jest bardzo zadowolony,śpi jak zabity.Ledwie do domciu wejdziemy krzyczy LAAA czyli butla zaraz idzie w ruch 🙂
Mam nadzieje,ze już cześciej będe zaglądać na BRZUSIO.
Pozdrawiam Was serdecznie

no witamy 🙂 cieszę się, że masz grzeczniutkiego synka! 🙂 no mamy nadzieję, że będziesz częściej wpadać i pisać tutaj z nami 😜

ja idę Kobietki się położyć, mam taką małą nadzieję, że choć troszkę się prześpię, bo inaczej nie będę normalnie funkcjonować, żebym znalazła pozycje, w której i mnie i małemu jest wygodnie.. Poza tym te częste wizyty WC i skurcze łydek:/
choć troszkę się przespać to mój cel na dzisiejszą noc 😁
także do jutra Kochane, miłej i spokojnej nocy :*

• Mamusia
witajcie 😉 dziewczyny przyzwyczaicie się do tego 🙂 uwierzcie 😁

a Kasiaw pewnie że pomagasz każdy głos się liczy 🙂 przy okazji zapraszam do głosowania 😁 link w suwaczkach 😁

a mi tez brakuje spacerów ale jak mam wyjść z wózkiem w ten śnieg to na głowe dostaje 😞

miłego dnia i po oklasku 🙂

• Mamusia
czesc kochane 😘 😘

juz sie tłumacze
jak wiadomo jak sie pierdzieli to wszytsko po kolei
wiec Ja w koncu zdecydowalam sie oddac laptopa do serwisu bo od nowosci sie psul,ale nei maialam jakos sumienia sie go pozbyc i tego samego dnai mojemu m. zepsul sie komp 😠 wiec z 2 komp. nie mielismy ni no oczywiascie ozstala mi komorka wiec was podczytywalam,ale nie moglam nic napisac

jelsi chodzi o bodziaki z c&a to my mamy moze z 6 szt i wg mnie sa super gatunkowo nawet po kilku praniach takze polecam Ja je kupuje raz po 10 raz po 12 zl jakos tak trafiam na promocje

dziweczynki nowe Avatarki cudne
jejku ale ten czas leci juz niedlugo bedziecie tulic wasze skarby 🙂 suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper
Zuziek glos oddany i 1 miejsce poki co jest oby tak zozstalo 🙂 nawet za blog o gotowaniu sie nalezy 😆 😆 😆

ciekawe ktora z was sie pierwsza rozpakuje ehh jak Ja milo wspominam te kopniecia w brzusio w ogole ciaz a to piekny okres,ale macierzynstwo jeszcze lepszy heheh same niedliugo sie przekonacie no tylko jeden minus nie mozna sie wyspac na zapas 😉

u mnie dzis - 17 nigdzie sie nie ruszam wpadlam poki mój Bąbelini śpi ciekawe jak dlugo 🤪 🤪

Buziaki dziewczyny trzymajcie sie cieplo w ten mroźny dzień bede tutaj czesciej zagladała i sie udzielała . .. choc jeszcze na goscinnych wystepach na komp. u mojego m. 😜 😜

no i pooklaskalam 😉
Zuziek tobie poki co sie nei da ktos mnie uprzedził

witajcie Kobietki! :*

no ja powiem Wam, że dziś w nocy spałam reweacyjne, tylko raz obudziłam się na wizytę w WC.. Spałam dobrze, no i aż do 9. także odespałam trochę poprzednie noce 😜
byłam dziś z mężem jeszcze w plejadzie w Bytomiu, bo chcieliśmy coś mojemu i jego tacie coś kupić, bo tylko oni nam zostali, ale nic nie znaeźliśmy, z moim tatą jest problem, gdyż nic do ubrania mu nie kupię, bo nie ma na niego ubrań w takim zwykłym sklepie, bo niestety waży zbyt dużo, a z męża tatą jest ten problem, że nie wiemy co mu się spodoba, ciężko trafić w gust.. A no i mnie jeszcze zostało kupić mężowi prezent, ale to muszę się wybrać sama do sklepu, ale to już w przyszłym tyg., bo mam już dość codziennych zakupów :/
głosik na Agniesię oddany, jak co dzień 😉
no justi jak dobrze, że napisałaś w końcu 😉
ja mam coraz głupsze sny 😜 to mi się poród śni, to już mam dziecko takie malutkie, z którym dopiero co ze sZpitala wyszłam.. A ja jak mam takie sny już teraz to co dopiero będzie później.. 😉 no kasiaW pierwsza urodzi swojego maluszka 😉 już 32tc ma to coraz bliżej, ja jeszcze troszkę 🙂 ale odkąd piszę na brzuszku to jakoś szybciej mi ten czas zlatuje 🙂

😘

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Wróciłam właśnie ze szkoły rodzenia. Dzisiaj uczyłyśmy się jak kąpać maluszki i kurcze powiem, że to bardziej skomplikowane niż by się mogło wydawać ale i fajne.
Zimno się zrobiło, i w dodatku bardzo ślisko więc już nigdzie się dziś nie wybieram.
Pawełek chyba teraz usnął bo w brzusiu spokojnie a ja teraz popijam kawkę i patrzę co tam u Was dziewczynki słychać. A co do porodu to Tuska różnie bywa więc nigdy nie wiadomo która z nas pierwsza. Mój brzuszek w porównaniu z innymi jest mały i nawet dzisiaj położna się śmiała, że rzadko widuje takie chudzinki w 32 tygodniu ciąży 🙂

no brzusio masz mały, ja nawet mam mniejszy, co ja jestem 3tyg.mniej w ciąży 😉 ja nie zapisałam się do szkoły rodzenia, ale jestem ciekawa czy można spotkać się tylko z położną, wiecie może? Czy można kilka takich spotkań sobie umówić?
Maaluszek u mnie też śpi, chyba taki dzień dziś, bo tylko chwilkę się poruszał dziś i spokój jest 😉 a szkoda, bo lubię tą jego gimnastykę 🙂
no dzisiaj zimno jak nie wiem i słyszałam coś, że tak ma być dosamych świąt na pewno.. aż się z domu nie chce wychodzić :/

• Mamusia
Na tym zdjęciu to i tak nie widać, na pewno jest większy niż Twój ale jak stanę przy dziewczynach ze szkoły, które rodzą też w lutym to wtedy widać dużą różnicę 🙂 Ale z drugiej strony to jest fajne bo mniej do zrzucenia będzie po porodzie no i chyba bym bardziej czuła obciążenie przy większych gabarytach 🙂

no ja jak na razie do 26tyg. przytyłam 4kg, w środę mam wizytę to zobaczymy co powie teraz.. i ile przytyłam przez ostatni miesiąc, ale ogólnie mnie tylko brzuch urósł, bo pupę mam taką jaką miałam i ogólnie, jestem jaka byłam.. tylko brzuszek rośnie 🙂 no ale ze mnie ogólnie jest taki mały pulpecik ;p nie no przed ciążą ważyłam 75kg, teraz ważę 79. dla mnie dużo za dużo, tylko moja silna wola, wcale nie jest silna i postanawiałam chodzić na siłownię, opłacałam ją to chodziłam przez tydzień, a później coraz rzadziej..aż w ogóle, tak samo z dietami było.. tylko ja przytyłam dużo przez tabletki antykoncepcyjne, które brałam :/ no ale musiałam je brać 😞 miałam torbiele na jajniku, no i musiałam je zlikwidować, a można było tylko antykoncepcją i środkami wysuszającymi je.
No ale postanowiłam po ciąży postarać się zrzucić nieco więcej niż przybyło w ciąży. 🙂 to jest mój cel!

• Mamusia
Ja zawsze byłam bardzo szczupła ale u mnie to kwestia przemiany materii, bo jeść lubię i jem dużo. Przy wzroście 175 moja standardowa waga to 56-57 kg, czyli sporo za mało. Mimo, ze zawsze chciałam przytyć to nie umiałam, dopiero teraz poszła mi waga na 68 i głównie w brzuszek to poszło. Ale w paru miejscach też się zaokrągliłam i bardzo mi się to podoba, zresztą mężowi też 😜

no to ja przy wzroście 168, 75kg to jest za dużo :/ no a teraz jest jeszcze więcej, bo 79kg. Mnie raczej nie było mi potrzebne zaokrąglenie się w innych miejscach 🙂 Jedyne właśnie czego się bałam to to, że w ciąży jeszcze urośnie mi jeszcze bardziej b., ale na szczęście minimalnie tylko 🙃 i miejmy nadzieję, że nie zmieni się to do końca ciąży już.. bo chyba się załamię, już w ogóle będę miała ciężko cokolwiek kupić ;/