Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

ja chodziłam do szkoły rodzenia i jak chodziłam to mi się nawet podobało. ale po przemyśleniach i teraz sądzę że w dobie internetu to wszystkiego można się tu na forum np. dowiedzieć.
jedyne co mi się BARDZO podobało to wizyta na bloku porodowym! w jakiś sposób dała obycie z tym wszystkim 🙂
ale wiele, wiele rzeczy robię/robiłam z mała zupełnie inaczej, po swojemu, niż mówiła w szkole rodzenia...
jeśli masz darmową - idź!
u nas od września jest płatna...nie skorzystałabym na pewno.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heloł Lasencje 🙂

Tuska ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale tak jak Aga pisze w internecie wszystko można znaleźć... aaa byłam zapisana do internetowej szkoły rodzenia. Zapisałam się przez jakiegoś bloga i co jakiś czas dostawałam fajne informacje na maila.

Dziewczyny moja Emilka ma rotawirusa 😞
Lekarka mówi, że całe szczęście była szczepiona i dlatego łagodniej przechodzi to paskudztwo, ale jak się pogorszy to do szpitala - TRAGEDIA!!

• Mamusia
Kasiu biedna Emilka
a gdzie ona to paskudztwo złapała 😞 ????

duuuuuuuuuuuuzo zdrowka 😘 oby obylo sie bez szpitala ehh zycze wam z calego serca

ehhh az mi ciarki przeszły na sama mysle
bo ten moj babel jeszcze nie byl na nic szczepiony szlak mnie kiedys z tym trafi

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny
Emilka non stop ma biegunke, ale taką śluzowatą z niteczkami krwi.. piszę non stop, bo dosłownie co kilkanaście minut muszę przebierać jej pieluszkę.
Do tego w ciągu jednego dnia straciła na wadze prawie pół kilo!
Na szczęście nie gorączkuje, ale jak tylko pojawi się gorączka to do szpiotala. Skierowanie leży w mojej torebce i mam nadzieje, ze za pare dni wyrzuce je do kosza !!
Nie mam pojęcia gdzie mogła to świństwo złapać, lekarka mówiła, że wystarczy, ze bylismy w jakims centrum handlowym i obok w kolejce była osoba chora
Cale szczescie szczepilam, ale tak szczerze to po szczepieniu zalowalam bo nasluchalam sie ze to tylko takie naciaganie i ze szczepionki na pneumokoki zrezygnowalam, ale w tym wypadku zaraz po ukonczeniu roczku Emilka idzie na szczepienie

• Mamusia
EHHH biedactwo malutkie 😞

nawet nie chce sobie wyobrazac co czujesz oby szybko Emilka sie wykurowala i zebyscie nie musialy trafic do szpitala nie wiem ale w razie gdyby tfu tfu nie zycze z calego serca to nas z naszym bąblem przyjeli tylko do szitala Pediatrii i onkologii w chorzowie tylko tam moglam spac i byc z nim non stop 😞 to taka wiedza ktora miejmy nadzieje,ze wam sie nie przyda
i zadnej innej mamusi czytajacej tego posta 🤨 🤨

• Mamusia
Kasiu mój sąsiad dwu latek miał rotawirusy i też był szczepiony a Zuzka nie ale ma to juz drugi raz najpierw rodzice go do szpitala wysłali ale w sumie żałowali bo nic nie robili tylko obserwowali żeby się nie odwodnił a teraz go nie zostawili w szpitalu i po kilku dniach przeszło mu... niestety słyszałam za ścianą jak płacze 😞
życzę zdrówka kochana dla Emilki ;*

• Mamusia
hmm mi tez przy skierowaniu mowila o bielszowicach
ale jak dzwonila tam bo nie bede z 2 tyg dzickiem jezdzic po szpitalach to mi powiedzieli ze absolutnie dziecko przyjma ale nie mnie TAK JAK PISZE taka byla inf tel.
w zabrzu powiedzieli ze moge zostac do konca odiwedzin , swietochlowice rowniez
jedynie szpital w chorzowie nie robl zadnego problemu

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Kasiu jak tam Emilka, mam nadzieję, ze już maluszkowi lepiej.
Zuziek dzisiaj głosik też oddany oczywiście.

Co do Sylwestra to my mieliśmy spędzić go w tym roku w domku, smaczna kolacja, kominek, może odrobina winka lub szampana. Ale plan się zmienił bo nas najpierw szwagier na domówkę zaprosił a potem koleżanka, która ma 5 miesięczna córeczkę i też stwierdzili, ze posiedzą w domku. I do nich się wybierzemy, a ja teraz uwielbiam towarzystwo takich słodkich maluszków, po prostu się rozpływam 😜.

Tuska ile Cię będzie szkoła rodzenia kosztować, bo ja w Sosnowcu płaciłam 12 zł za spotkanie a było ich 6. Pytam bo czasami ciągną niezłą kasę. W Dąbrowie chcieli np. 450 zł, dlatego wybrałam Sosnowiec.

Witam 🙂
oczywiście głosik oddany, zresztą jak co dzień! 🙂
no ja właśnie nie wiem, bo pisałam do tej położnej, która prowadzi zajęcia i jeszcze mi nie odpisała. Mnie się wydaje, że już tutaj dziś nie zajrzę, bo brak czasu:/

Tak więc Kochane szczęśliwego Nowego Roku! 😉

• Mamusia
kochane mamuski i te obecne i te przyszle
zycze wam
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 🙂
duzo zdrowka dla was i waszych pociech 🙂
spelnienia marzen
wszystiego naj naj najlepszego 😘 😘

P.S uwazajcie z piciem szampana 😜 😜
mi pozostaje piwko Karmi 🙂 😁
i tez udalo mi sie wam wszytskim poklaskac 😜 na zakonczenie starego roku 🙂 🙃 🙃

• Mamusia
Hej

Szczęśliwego Nowego Roku !!

Która dzisiaj sama? Tak jak ja 😜

Mąż w pracy a ja siedzę z moją chorowitką... miałam iść na imprezę do znajomych, a Emilka miała spędzić noc u mojej mamy... no ale niestety choroba wygrała.

Otworzyłam już szampana, bo chyba nie dotrwam do 24 😁