Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂

Dzięki Aguś ze pytasz 🙂
Z Emilką znacznie lepiej.. biegunka już nie taka ostra i o mniejszej częstotliwości wiec super.
Odparzenia zdecydowanie mniejsze...
Do kontroli mamy iść, jeśli do wtorku nie będzie poprawy...

Tuska, Justi słyszałyście o pożarze w Klasyce?

• Mamusia
KASIU to super,ze z Emilka juz lepiej 🙂 dzielna dziewczynka 🙂

tak ogladalam rano TVN 24 i bylam w szooooooooku ehhh dobrze ze nikomu sie nic nie stalo w koncu 100 osob musieli ewakuowac
na pewno wszytsko bylo dobrze ubezpieczone no,ale straty tez beda mieli bo wiadomo tak co dziennie sie cos dzieje mniej klientow mniej kasy :| 😮
ehh ale kto by pomyslal,ze moga byc takie zniszczenia od petardy 😮

• Mamusia
ostatnio przyznaje ze rzadko zagladam na brzuszek - czasu jakos malo 🙂 a co to bedzie potem....
powiem tyle - termin mi ostatnio wyszedl na styczen 20 - wiec czekam, maluszek od dwoch miesiecy glowka w dol i juz dosc duzy, przy ostatnije wizycie 35 tc i 5d wazyl 2,88.....jak tak dalej bedzie dzieciatko roslo to strach pomyslec co mnie czeka 😁
porodowke juz zwiedzilam i jest nawet ladna, choc jako jedyna na slasku z wanna do porodu to i tak nie ma sie co cieszyc - brak cieplej wody 😁 😁 ale mamy kolo i ogolnie nawet tam "milo" o ile mozna tak powiedziec o porodowce

no ale sa tez zle informacje - mam wskazane skrocenie drugiej fazy porodu co w praktyce oznancza dla mnie proznie lub kleszcze 😞 ale wytrzymam dla Filipka
a jak tam u was?? widze ze malenstwa rosna 🙂 ja wczoraj mialam sylwestra ze znajomymi i ich 5-miesiecznym synkiem - cudowny 🙂i bardzo grzeczny. Oby Filipek taki byl 😁

Klasyka to gdzieś w zabrzu? bo coś takiego czytałam na pasku na Polsacie.
dobrze że nic nikomu się nie stało!

Kasiaa super że Emilka już lepiej!! troszkę Ci powiem mnie nastraszyłaś...i myśle o tych pneumokokach teraz często...ja nie szczepiłam, bo to dość kosztuje! kasa by się oczywiście znalazła, ale oszczędzamy...tylko że jak ona łapnie mi te pneumokoki czy inne rotawirusy to wściekne się i nigdy sobie nie wybacze że jej nie zaszczepiłam 😞 jestem w kropce!!
pozostałe mamusie szczepiłyście? albo przyszłe mamy, będziecie szczepić?

Monika to ja!! to ja o Ciebie tu zapytałam 🙂 🙂
hmmm gdzie będziesz rodzić????? u nas też jest wanna do porodu w wodzie, a wątpie żebyś tak daleko jeździła 😮
i czemu wskazanie do skrócenia II fazy??? ojj....

no właśnie 🙂 więc nie jedyny na śląsku... a ja nie wiem czy bym chciałą w wodzie rodzić 🙂

a no tak...coś kiedyś o tym czytałam...kurcze oby obyło się bez kleszczy innych nieprzyjemniaczków!

ja w tarnowskich górach. też chwilka drogi od domu.

a dziękuję 🙂 uwielbiam to zdjęcie!
a Ty swojego Filipka też już niedługo będziesz miała przy sobie!!! 🙂 🙂 bardzo mi się to imie podoba 🙂
na pewno będzie najpiękniejszy na świecie! 🙂

• Mamusia
Monika to duza róznica miedzy jednym a drugim terminem porodu
ehhh a nie powinnas miec cesaki w zweiazku z swoja siatkowka ?? nic nei mowil na ten temat twoj lekarz ?? z reguly ze wzgledu na wade wzroku robi sie wlasnie cc

Aga
tak Klasyka jest w zabrzu mialam tam zarówno swoje wesele jak i chrzciny ehh mile wspomnienia mam nadzieje,ze szbko ja wyremontuja 🙂 bo chcialam tak zrobic rowniez i roczek Wojtusia 🙂

• Mamusia
w moim wypadku cc to ostatecznosc - lekarz woli bym urodzila naturalnie (okulista 😁) i tak mi napisal - a ginekolog sie tego trzyma. Ja rowniez nie ukrywam ez chcialabym urodzic naturalnie 🙂
no termin bardzo mi sie zmienial - ze wzgledu na rozmiary Filipka 🙂 ale ja i tak wiem ze jak bedzie pora (on juz wie kiedy) to wyjdzie 😁 choc przypuszczam ze w styczniu

• Mamusia
Monika o wage sie nei martw Ja przytyłam 16 kg
Wojtus urodzil sie mial 4050g 60 cm
tydzien po porodzie mialam 5 kg na plusie sprzed ciazy, a teraz Bąbelek ma 5 miesiecy,a Ja jestem 7 kg lżejsza niz bylam przed ciaza
karmienie piersia duuuuuzo daje moj mały wszystko ze mnie wyssał 😁 😁

• Mamusia
a Twoj maz jak duzy sie urodził ?? bo to tez sprawa genetyki 😉
mi lekarz w dzien wyliczonego terminu powiedzial ze wg UsG rozmiaru brzucha mały bedzie miał max 3,5 kg, a 6 dni pozniej urodził sie 4050 g mała różnica ehhh
wg lekarzy +/- 0,5 kg jest bład w badaniu USG

ech no ale 90kg nie ważyłaś 😁 😁 jak zobaczyłam w szpitalu na wadze tą cyfrę to aż mnie zszokowało 🤪
ja nie karmię a zrzuciłam bez problemu...dziecko jest absorbujące bardzo 🙂 także się nie przejmuj, nie masz potem czasu myśleć o tym że trzeba zjeść 🙂

haha spoko, ja tam się ciesze że była taka duża 🙂 od razu fajnie się nią obracało, kąpiel bez problemu, bez strachu 🙂 ale też się bałam jak ja ją urodzę! a było spoko, dwa parte i była 🙂

• Mamusia
Aga spoko 🥴 hehe moze jestes stworzona do rodzenia 🙂

Monika moze masz duzo wód płodowych u mnie ich za wiele to nie bylo niektore dziewczyny mowily,ze jak chlusneły na poródowce bylo ich sporo ,a u mnie pytalam sie meza bo Ja za wiele nie pamietam 🥴 stres, ból itd powiedzial ,ze max szklanka takze to zalezy

NIE MARTW SIE WAGA najwazniejszy jest Filipek , a tak jak Aga pisze dzieci sa baaaaaardzo absorbujace i p[rzy nich nie da sie myslec o jedzeniu Ja tylko ze wzgledu na to,ze go karmie to na poczatku cokolwiek jadlam , piłam by meic pokarm,a tak to cały dzien tylko patrzylabym na mojego Aniolka, tuliła itd 😉 heheh

• Mamusia
to trzymajcie za mnie kciuki 🙂
no 90 to nie waze ale jak na razie to 77....duzo mi nie zostalo 😜

dziewczyny ja niestety lece sie polozyc - trzeba odpoczac po wczorajszym 🙂 a tak to gdyby ktoras miala ochote to tu jest moj nr 509502488.... jakbyscie mnie szukaly to dajcie znac 🙂 i to bardzo mile ze pamietacie o mnie 🙂
zycze ilej nocki i spokojnej