Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nooo ponad 3 miesiące :P a pamiętam jak zasuwałam z brzuchem :P i jak mnie bombardowała w brzuchu z reszta zostało jej te kopanie do teraz mamy za soba juz pierwszy ząbek pierwsze słowa potrafi juz robić papa przybic piątke 😉 raczkuje potrafi sama wstać i się poruszać oparta no tyle rzeczy za nami a ile jeszcze przed... 🤪 🤪 🤪 🤪 ehhh tyle szczęścia daje te stworzonko 😉 się rozmarzyłam 😎

byłam w sklepie po wszystko co potrzebowałam, no i zadzwoniła jeszcze do mnie po 10. Pani, że są do odbioru już firanki, które sobie z mężem zamówiliśmy..miałam męża po nie wysłać jak wróci z pracy, ale, że miałam w portfelu tyle pieniędzy ile potrzeba było dopłacić, to stwierdziłam, że sobie sama je odbiorę, bo przecież firanki dużo nie ważą..no i co do tego stwierdzenia się troszkę pomyliłam.. może jedna firanka dużo nie waży, a nie firanka, dwie zasłony i dwie takie małe firanki do kuchni.. no ale doniosłam 😜 nie było by tak źle z niesieniem tych firanek, gdyby nie to, że śnieg pada i ślisko jest, a ja popindalać mogę tylko w adidasach, bo moje nogi tak zwiększyły swój rozmiar, że do zimowych ciężko je włożyć.. a no i do tego oczywiście moje nóżki jeszcze o jeden rozmiar po tym spacerku się zwiększyły.. Jejciu dziewczyny ja mam tyle energii, tyle bym zrobiła, ale trochę pochodzę i nogi znów jeden rozmiar w górę 😞

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Głosik na Zuzie oczywiście oddany 🙂

Kurcze Zuziek to naprawdę byłaś dzielna, że dałaś radę sama. Ja szczerze mówiąc nie wiem czy poradziłabym sobie bez męża. Bardzo dużo mi pomógł i dopingował, masował plecy, przytulał itp. Krótko mówiąc był ogromnym wsparciem.
Tuska a Ty się nie przejmuj, na pewno jak się zacznie to mąż spisze się na medal 🙂 Głowa do góry. Ja co prawda nie miałam takich problemów ale mnie się wydaje, że to kwestia wieku 🙂 więc spokojnie macie czas się dotrzeć. A z drugiej strony cały świat Wam się zmieni (teraz już wiem to po sobie) i może to lęk przed tą zmianą tak się przejawia. Wiesz on on stanie się głowa rodziny i będzie za was odpowiedzialny a to czasem mężczyzn może przerażać. Ale na pewno wszystko się poukłada.
A co do maleństwa, faktycznie tyle nas czeka 🙂 Ja normalnie mam łzy w oczach jak mój bombelek uśmiech się czasami. Nie wiem czy robi to świadomie czy to tylko odruch, zresztą nieważne bo to cudowne chwile. W ogóle czasami to patrzymy z mężem co robi i albo łzy w oczach albo śmiejemy się jak dwa wariaty. To są cudne momenty. Uwielbiam tez patrzeć jak maż trzyma Pawełka do odbicia a ta kruszynka wtula się w niego tak mocno, że ciężko go potem oderwać. Wyglądają tak słodko. Mogłabym o tym pisać bez końca.

Chciałabym, żeby się ruszyło szczerze mówiąc..ja to uważam, że jak dziecko będzie to nie będę miała czasu aby myśleć nad tym jak źle jest w związku.. Bo ja się nie oszukuję i wiem, że jest źle.. czasem tak sobie myślę, że mogę liczyć tylko na siebie.. na początku czy tak w połowie ciąży było inaczej, a teraz ..

Tak szczerze WAm powiem, że czasem to mam chęć wyjść z domu.. ale właśnie nie mam do kogo.. A naprawdę z chęcią bym się umówiła na jakieś pogaduchy i w ogóle.. No ale ja się tutaj wprowadziłam w maju, tak już na stałe.. mąż na Helence nie ma znajomychm jedynie co to kuzynka, która też w pt wyjeżdża do Niemiec na ostatni semestr studiów.. i ja tak siedzę sama pół dnia 😞 teraz będę miała dziecko, ale ogólnie to chciałabym się z kimś umówić na kawę czy tam jakieś pogaduchy.. u mnie w bloku nie ma nikogo z takich młodszych, sami starsi..

a i jeszcze jedno w pt czy w sb dzwoniła Pani fotograf i pytała się o imię dziecka, bo nie wiedziała czy dobrze zapamiętała, a nie zapisała sobie nigdy.. no i powiedziała, że na wtorek zdjęcia powinny być gotowe 😁 czyli już jutro, jak mąż odbierze to wstawie na nk pewnie fb, ale to i tak na nk mam tylko Ciebie zuziek i Agę.. a no to tu kilka wstawię też 😜

• Mamusia
a może tak wszystkie razem na kawkę 🙂

Zuziek a powiedz mi Ty trzymasz się tak ściśle diety dla karmiącej. Ja niby raz dziennie karmie małego ściągniętym pokarmem (udaje mi się ściągnąć tak ok 100 ml dziennie) ale zawsze coś tam zje. I już nie wiem co mam sobie gotować. Co jesz a czego unikasz, a pijesz kawę?

• Mamusia
hej kochane 🙂 jak tam humorki wam dopisuja?? ja zaraz lece przebrac Filipka bo siedze obok niego i tylko slysze jak robi duuuuza kupke 🙂

powiedzcie mi ile srednio jadly wasze dzieciaczki w niecaly miesiac po porodzie?? moj to je z cyca, potem herbatke - 100ml i sie dalej dopomina... w nocy to mu odciagam jakies 150 z cyca i jeszcze musze go dostawiac 😞 no i mieszam mu w nocy - raz moje mlek a raz nan nestle - 120 ml.... on jest non stop przy cycu a powiem ze nie mam problemu z pokarmem - u mnie ci go pod dostatkiem

• Mamusia
Monika 🙂
kurcze szkoda tego Twojego Filipka nie dokarmiaj go mleczkiem modyfikoanmym
jesli masz swoje mleko i czujesz,ze masz pewlne piersi . . . . 150 ml to sporo dla takiego maluszka spokojnie mu wystarczy na prawde twoj pokarm
widzisz ja do konca 5 mies karmilam tylko piersia i Wojtus w wieku 6 mies wazyl juz 10 kg i byl tylko na cycku spokojnie mu ten pokarm wystarczyl mijmo,ze takjak piszesz wisial nie raz non stop na cycku,ale to wynikalo z tego ,ze poptrzebowal czulosci, ciepla i pociumkal kilak razy i zasypial na cycku a gdy chcialam wstac to znow ciagnol cycka i ciumkal kilka razy 🙂 takze spokojnei to jest normalne i minie
na prawde szkoda twojego mleczka Ja bym nie dokarmiala abslutnie i tak tez mowila mi moja pediatra ze jak pokarm jest to i nie truc (doslownie) dziecka mieszankami . . . bo mleko matki jest najlepsze na swiecie
BUZKA Kochana trzymaj sie 🙂 bedzie dobrze :*

• Mamusia
Kasia
Ja nadal karmie wiec powiem co pilam lub jem
kRUPNIK. pomidorowke. rosolek, ziemniaczki gotowane miesko, gotowane brokuly , platki do mleka,musslie , jogurty,kasze, ziemniaczki , duszona rybke , gotowana marchewke, pietrszuke ( nie mozna niby selera), jajka pod rozna postacia gotowane, w formie jajecznicy 🙂 i w ogole . . . wiaodmo stopiowo mozesz wprowadzac inne potrawy i obserwowac maluszka

jeste w pracy wiec troszke chaotycznie pisze przepraszam 😞