Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no śliczna jest 😉 poszłam się położyć i pooglądać tv na pół godzinki o 9.30, bo nie miałam co robić, a do biblioteki nie miałam co wychodzić wcześniej niż o 10., tylko że ja nie wyszłam do tej pory, bo zasnęłam i dopiero co wstałam 😉 tzn. mój maluch mnie obudził 😉 no to teraz idę do tej biblioteki, bo mam fajną karę już naliczoną.

jeśli się da to po oklasku i miłego dnia 😉

• Mamusia
śpij Tuska śpij bo potem ciężko się wyspać 🙂 zrób sobie zapasy na później 😁 hehe

my po lekarzu okazało się że ten kaszel to przez suche powietrze w pokoju i może być nawet przez ząbki bo jej idą dwie dolne jedynki dziecko jest wtedy bardziej wrażliwe na wszystko 🙂 syropek dostaje i nawilżam jej nosek solą fizjologiczną 🙂 za tydzień kontrola i czy dostaniemy pozwolenie na szczepienie 😉

dzień dobry 😁

ja dzisiaj odbieram wyniki badań i mam nadzieję, że będą ok. Zobaczymy.. Zauważyłam, że jak wstanę po nocy, czy jak leżę dłuższą chwilę to brzuch jest ok, ale jak tylko wstanę i z pół godziny pochodzę, czy ogólnie coś zrobię, nawet nie męczącego mam zaraz twardy brzuch i troszeczkę mnie pobolewa, tzn. wczoraj wieczorem był już taki ból, że się zgięłam i łzy same napłynęły do oczu 😞 mąż kazał od razu do łóżka się kłaść.. mimo tego, że ja nic strasznego nie robiłam. Zadzwonię do lekarza jakie wyniki są, no i zapytam się go od której jutro przyjmuję, bo wolę dmuchać na zimne.. niech zobaczy co i jak. Coraz bardziej się boję.. 😞

:*

• Mamusia
Tuska bedzie dobrze ważne że jesteś pod opieką lekarza i jak bdzie coś nie tak to wyśle do szpitala tam się tobą dobrze zajmą :* tylko się nie stresuj bo to wpływa na maluszka ;*

a moja Zuzka dostała w nocy takiego katarku że spać nie mogła i sama przekręcała się na brzuszek żeby jej się lepiej oddychało 😞 i ten kaszel cholerny okropny 🤢 tyle dobrze że jest wesoła i ma apetyt... 🙂

miłego dnia :*

A moja młoda miała 40 stopni i parzyła - okłady jej robiłam..

a Ty Tuska rób jak ci Moniak mówi - spij póki możesz , bo potem 2 lata niedospane 😉

Kurcze, od dwóch dni nie moge sie wstrzelic w oklaski..

a jutro jadę na kongres medyczny do warszawy, a tu ala chora, no mozna sie załamać.

no ja wiem śpię ile tylko mogę 😉 ale wczoraj nie czytałam maluchowi i w nocy mnie budził, więc chyba zacznę czytać mu codziennie, jak tylko da mi przespać noc ;D

• Mamusia
ojejku Mafiaani to kiepsko że córcia chora moja na szczęście nie ma gorączki (odpukać) 🤨

Tuska i bardzo dobrze 🙂 czytaj bedzie mądre dzieciątko 😉

a tak na wczucie się w klimat 😁 i poprawę humorku 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=DMOgNxLpJGY

• Mamusia
Dzięki Zuziek 😉

A na śpiocha to kawka zwykle dobra, chociaż ja nie wiem jak to jest z piciem kawki przy karmieniu. Ale ja nawet teraz piję, tyle że rzadziej i tylko jedną dziennie a potrafiłam po dwie a nawet trzy czasami.

dzień dobry:*

a no jakoś cichutko .. 🙂 widocznie nic się nowego nie dzieje 🙂
ja jednak nie idę do lekarza, bo wyniki mam ok, wczoraj dzwoniłam do niego i kazał mi odstawić nospę i brać magnez.. W sumie to wczoraj już było ok, mimo tego, że dużo wczoraj spacerowałam 🙂

no wszystko w porządku już i się cieszę, ale nie martwcie się oszczędzać się będę 🙂 mój maluch coś nie daje mi się w nocy wyspać, ale jak mój mąż poszedł do pracy wczoraj to byłam tak zmęczona, że nie czytałam mojemu maluchowi i to był błąd 🙂 bo co chwilę maluch mnie budził w nocy 🙂 można się śmiać, ale mnie się coraz bardziej wydaje, że jakbym czytała przed snem to by mnie nie budził maluszek, bo raz czytałam, no i przespałam wtedy całą noc, a tak nie da rady, żebym się nie obudziła.
Byłam dzisiaj w sklepie po chleb tylko i jest tak zimno, że nigdzie więcej już dzisiaj nie wychodzę, choć chciałam męża namówić na mały spacerek dzisiaj, ale rezygnuje z tego pomysłu 🙂

miłego dnia :*

no ja takiego czegoś nie miałam, ale dziewczyna na innym wątku pisała, że też miała taki ból i pytała lekarza to stwierdził, że dziecko może uciskać jej na nerw jakiś.

• Mamusia
Czyli , krótko mówiąc lepiej się do tego bólu przyzwyczaić 😞 No cóż, wszystko dla maluszka, co nie mamusie 😉

A tak poza tym co jeszcze u Was słychać. Ja właśnie trochę ogarnęłam domek, żeby nie zostawiać sobie wszystkiego na jutro i właśnie mam zamiar zrobić sobie kawkę i zagryźć pierniczkami. Miałam jeszcze do Biedronki skoczyć ale już mi się nie chce, no i ta pachwina boli, więc wrzucam na luz i odpoczywam. A jutro jak będzie lepiej to może wyskoczymy z mężem na zakupy gwiazdkowe bo nie chcę czekać na ostatnią chwilę i tłumy w sklepach. Tylko pomysłów na prezenty mi brakuje. Może coś po prostu wpadnie mi w oko w sklepie i tyle.

No może teraz uda mi się poklaskać