Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mój mąż również nie narzeka jeśli chodzi o to..no ja przed ciążą, jak i teraz mam miseczkę F, u mnie zmieniło się tylko to, że muszę kupić zamiast 85f to 90f, bo bardzo mi brzuszek ciśnie jak mam 85:/ , więc nie dziwicie się chyba teraz, że nie chciałam aby mi urósł jeszcze biust.. 😉 a pupa jaka była taka jest, wiem, bo od czasu do czasu przymierzam jeansy sprzed ciąży 😜 i nie zapnę się w nie tylko przez brzuszek 😉

no ja też jak mi zostanie brzuszek większy to też będę musiała troszeczkę poćwiczyć 🙂 chociaż ja będę miała nieco mniej czasu do lata niż Ty 😉 wliczając jeszcze czas połogu..

• Mamusia
a się rozpisałyście ja w całej ciąży przytyłam 10kg z czego najwięcej w 9 miesiącu 🙂 także wszystko przed wami i z biustem miałam to samo ogólnie nosiłam D a w ciąży G 🤪 ale spoko już to wszystko wróciło do normy a i po porodzie może wam o wiele bardziej urosnąć przez mleko w pierwszych dobach 😁

Kąpanie maluszków nie jest takie straszne 😉 później to kwestia wprawy moje pierwsze kąpanie było porażką bo nie miałam obmyślonego planu :P hihi ale potem już było z górki 😁 tak samo połóg pierwszy tydzień jest troche kiepsko bo obkurcza się macica i boli jak na okres ale potem już luzik taki okres troche dłuższy 🙂 wszystko jest do przeżycia 😁

dziękuje w imieniu Agniesi 🙂

no to faktycznie jak miałaś D, a później G to bardzo Ci urósł. Ja mam nadzieję, że jednak nie bardzo mi urośnie jeszcze 🙂 no zobaczymy co to będzie jak się dzieciątka urodzą 🙂 mnie też w sumie przeraża najbardziej kąpanie mojego maluszka 🙂 Miejmy nadzieje, że mimo wszystko będzie w porządku.

• Mamusia
No ... trochę sobie poprasowałam, bo mi już się rzeczy sporo nazbierało a najwięcej to koszul męża. Będzie chwila spokoju aż się kolejne 2,3 prania nagromadzą. Widzę, że wszystkie się dziś rozpisałyśmy... fajnie 🙂
A co dom brzuszków, macie rozstępy dziewczyny? Ja cały czas brzuś smaruje i na razie na szczęście nic nie widzę ale boję się żeby później coś nie wylazło.

• Mamusia
ja miałam dosłownie jednego rozstępa wielkości małego palca 😁 hehe
ale słyszałam że rozstępy mogę być genetyczne tzn. nie same rozstępy tylko jaką ma się skóre podatną na rozstępy spytajcie mamy swoje czy miały dużo rozstępów w ciąży 😉

ja ogólnie jeszcze nie mam, smaruje się i to pomaga! przynajmniej jak na razie. Siostra mojej mamy, jak i siostra taty mają straszne brzuchy po ciąży :/ no a moja mama chyba nie miała rozstępów, w sumie muszę się jej zapytać.. Za to mój tata ma, bo chyba pisałam, że jest otyły ma strasznie duży brzuch, no i on ma rozstępy. Ja mam lekkie na udach, ale to już przed ciążą miałam. Smaruje się olejkiem dla kobiet w ciąży z rossmanna, z serii babydream no i nie powiększają mi się.. Tden olejek jest do ud, pupy, piersi i brzucha, tzn. te miejsca można smarować. No i ja smaruję i jak na razie ok. Tylko jeszcze tochę czasu zostało do końca ciąży, więc nigdy nic nie wiadomo.

• Mamusia
Tuska ja rodziłam na Traugutta w Zabrzu i mimo złych opinii ja jestem ogromnie zadowolona przynajmniej z porodówki personelu itp. 🙂 (co innego o oddziale patologi ciąży) 😜 ale to swoją drogą 🙂 tyle że ja nie miałam żadnych komplikacji poród był dość szybki i nic się nie działo lekarza widziałam dopiero przy zszywaniu bo nie był potrzebny wcześniej 🙂 położne też trafiły mi się na prawdę super 😉 i za wszystko im dziękowałam 😁 hehe

dobrej nocki :*

dzień doberek! 🙂
no ja właśnie nie wiem, gdzie rodzić, bo zastanawiam się jeszcze nad Gliwicami, bo w sumie tam pracuje ginekolog, który prowadzi mi ciążę.. 🙂 z tego co słyszałam czekając na swoją kolej u lekarza, wszystkie kobiety, które tam rodził są zadowolone. Z tym, że ponoć jeden lekarz jest przeciwnikiem cesarskiego cięcia i kobieta bardzo długo czasem się męczy zanim on powie, że jednak potrzebne jest cesarskie cięcie. No i ogólnie chciałabym, żeby poród odbierał też mój lekarz. no ale wiecie! 😜 Zastanawiam się i nie wiem na który szpital się zdecydować. Ogólnie my z mężem chcemy mieć poród rodzinny, tzn. bardziej On niż ja, ale ja w sumie nie mam nic przeciwko! 😉

głosik oddany i jak na razie 1.miejsce! 🙂 jak się uda to po oklasku! 🙂 dzięki zuziek! 🙂

• Mamusia
Tuska 🙂 heheh niee ale mialam z nim przyjemnosc sie spotkac 🙂 kilka lat temu jak jeszcze byl ordynatorem w szpitalu w swietochlowicach

kolezanka u niego prowadzila cala ciaze i byla zadowolona , ale tez za czasow świętochłowic
a teraz druga jest na samym poczatku ciazy i do niego chodzi

• Mamusia
aha juz teraz rozumiem 🙂

uwazam,ze powinno sie rodzic w tym szpitalu gdzie prcuje lekarz prowadzacy . . . poniewaz mimo,ze moj lekarz byl naurlopie interesowal sie mną podczas porodu dzwonil i w ogole i nie przyszlam jak to sie mowi z ulicy 🙂 powiem szczerze ,ze inaczej na mnie patrzyli
co jakis czas wspominali mojego lekarza,ze dzwonil pytal jak mi idzie ,ze ma nieźle spanikowaną pacjentke itd heheeh 😜 a dluuuugo by opowiadac no i jak urodzilam to wieczorkiem do mnie zadzwnoil pytal sie jak sie czuje jak dziecko i w ogole strasznie miłe to bylo 🙂

No ja jestem z Niego zadowolona.. On przyjmuje w Zabrzu i Świętochłowicach..prywatnie, no a teraz jest w szpitalu w Gliwicach, ponieważ tak ma na wizytówce 🙂 Uważam, że jest bardzo sympatyczny i zawsze uśmiechnięty! 🙂

• Mamusia
a ja nie rodziłam rodzinnie :P i byłam ogromnie zadowolona że nikt nie patrzał jak się męczyłam 😁 skupiłam się na skurczach i bólu i wszystko szybko poszło 🙂 do tego mój lekarz prowadzący mimo że pracuje w tym szpitalu co rodziłam to nie było go przy porodzie bo po prostu nie był tam potrzebny 🙂 jak poród jest bez komplikacji to wy też raczej lekarza nie zobaczycie chyba że bedziecie chciały żeby prowadzący był z wami 🙂 a i moja sąsiadka np. rodziła w Gliwicach ja też chciałam ale po jej porodzie jakoś mi się ode chciało 🤢 20h męczyła się ze skurczami i bólem masakrycznym i dopiero lekarz w ostatniej chwili zadecydował że jednak bedzie cesarka bo dziecko się zablokowało w kanale rodnym... a ona wyczerpana do reszty nie wiedziała co się z nią dzieje i nawet nie zorientowała się że miała cesarke i wiem że 1 na 100 się tam zdarza taka akcja to jakoś się zniechęciłam... no tak też bywa...

no to pewnie miała lekarza o którym pisałam, że jest przeciwny cesarskiemu cięciu 🙂 ja bym chciała mimo wszystko rodzić tam, bo czytam opinie na necie i są ok, nie wszystkie, bo nie wszystkie ale są.

no a ja właśnie nie umiem się zdecydować 🙂 mój mąż mówił, żebym rodziła w Gliwicach, bo jak On by przypadkiem był w pracy akurat to będzie miał bliżej, żeby dojechać 😜 kurcze i ciekawa jestem czy trzeba płacić za poród rodzinny, bo ponoć gdzieniegdzie trzeba! ;/