Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Brzuszki i Mamuśki 🙂

Justi moją ciążę też prowadził dr Ziomek i faktycznie jest teraz na urlopie.. 😉
No i właśnie pomimo tego, że prowadził ciążę.. podczas porodu były komplikacje i zawołali pierwszego wolnego lekarza czyli dr Labochę - ona przeprowadziła cc.. podczas ciecia słyszałam jak mówiła, że Ziomek śpi w dyżurce 😁
Na drugi dzień po cc Ziomek do mnie przyszedł i powiedział, że się do mnie nie odzywa bo go nie obudziłam, żeby mi zrobił cięcie 😁 😁 On jest taki śmieszny ....
Ale teraz bardzo chwali dr Labochę, mówi, że super cięcie mi zrobiła, że blizna praktycznie niewidoczna

On bardzo dba o swoje pacjentki, codziennie przychodził na salę i pytał jak się czuje itd, na inne nawet nie spojrzał (nieswoje pacjentki) 😉

• Mamusia
Kasiu masz racje tez slyszlam,ze dobrze sie zachowuje na dyzurze . .. . zreszta nagadal mi bardzo jak mu powiedziala,ze nIE zadzwonie do niego podczas jego urlopu jak sie porod zacznie . .. . ze musze to zrobic i czy to bedzie noc czy dzien mam do niego zadzwonic i ma mnie to nie obchodzic,ze on jest na urlopie . . . nie wylancza komorki i mam dzwonic . . .. .
ehh sama nie wiem jak to bedzie, bo nie znosze komus przeszkadzac
a) gdy spi
b) gdy jest na zasluzonym urlopie

powiedzialam juz mojemu mezowi,ze ma do niego zadzwonic i juz 😆 najwyzej bedzie chcial ze mna rozmawiac to wtedy moge dalej z nim rozmawiac 😉 ale sama nR tel nie wykrece

a humor wiadomo ma specyficzny Ja mu ostatnio 2 tyg temu marudzialam,ze nic sie nie dzieje kiedy Ja urodze, a on stwierdzil,ze do swoich urodzin to na pewno urodze ( tzn 31.08) dowcipnis ☺️ ☺️ ale bardzo go lubie i mysle,ze poki co lekarza nie zmienie jedynym minusem u niego jest brak USG w gabinecie 🥴 🥴

Hehe to byc moze kiedys spotkamy sie u niego w gabinecie 😜 kto wie. . . . . .

Malutka uwierz seksik nie pomaga . . . . przynajmniej mi

• Mamusia
Też byłoby mi głupio przeszkadzać mu w urlopie...
Również kazał do siebie dzwonić jak zacznę rodzić, ale jakoś się nie odważyłam... poród rozpoczął się po 24 😉

Justi chodzę do niego panstwowo, chociaż z wolnymi terminami krucho, więc chyba będę musiała się przerzucić na prywatny gabinet... chociaż tak jak piszesz brak usg to duuuży minus

• Mamusia
A humor to ma specyficzny fakt 😁
Podoba mi się to że po ludzku podchodzi do pacjentek i pomimo że ma ich podobno ponad 500 to pamięta imiona!!
Wchodzę do gabinetu i nawet nie zdążę pokazać kartoteki, a on już "o cześć Kasiu, co tam słychać" ... SZOK

• Mamusia
no tak sie wlasniei ostatnio z moim m. zastanawialam ile on moze miec lat 55 ?60 ?
sama nie wiem a pamiec ma fenomenalna rzeczywiscie 🙂

mieszkam z jakies 200m metrow od Plazy na Wirku . . . .zaraz po slubie jakos tak mi sie zycie poukladalo,ze z Zabrza wyladowalam w Rudzie Sl ktorej kompletnie nie znam . . . . . teraz mam problem gdze meldowac maluszka zeby dostal sie do zlobka podobnie jest z przedszkolem i wyglada na to,ze wszyscy bedziemy zameldowani jednak w zabrzu ehh troche nam to pokomplikuje zycie

a niewiesz moze gdzie jest jakas dobra poradnia dla dzieci ?? masz moze jakas pania pediatre ktora moglabys polecic ??

• Mamusia
A ja mieszkałam jakiś czas w Zabrzu przy Roosvelta, ale tam tylko wynajmowaliśmy mieszkanko
Teraz mieszkamy w Rudzie 1 osiedle przy Zaborzu.
A co do pediatry... to podobno dr Golba jest świetną lekarką... i jest ordynatorem oddziału dziecięcego w RŚl, a to też jest ważne.
na początku jeździliśmy prywatnie do pediatry na Świony... jejku chyba dr Wieczorek, ale nie jestem pewna 🤔 bardzo fajny lekarz, przede wszystkim konkretny. Taki dziadziuś.
Teraz chodzę państwowo, ale w ogóle nie jestem zadowolona. Dziecko badane jest w kilka sekund, niedokładnie...

A ze żłobkiem, to powiem Ci, że w RŚl to jest jakieś nieporozumienie. Jest jeden żłobek, drugi otworzyli na Wirku ale dla dzieci chyba od 1,5 roczku. Musiałabym zapisać Małą jeszcze przed ciążą!!!!!! żeby załapać sie na miejscówkę - porażka totalna. Tak wiec nie pozostaje mi nic innego jak iść na wychowawczy
. Trzeba bedzie zacisnac pasa i jakos zyc. Opiekunki nie opłaca mi się wynajmować, a poza tym perspektywa zostawienia dziecka z obcą osobą mnie przeraża

• Mamusia
a ta dr Golba nie wiesz gdzie przyjmuje ??

heh swiat jest troszke maly 😉
moj maz cale zycie mieszkal w okolicach kosciola sw. jozefa wiec wlasnie kolo ul. roosevelta i stadionu 🙂
a Ja mieszkalam na Zaborzu 😉

wiesz jak ja bylam w 5 mies ciazy poddzwonilam po zlobkach i w rudzie tak jak piszesz dla najmlodszych jest jeden a drugi na wirku kolo mnie jest ale po skonczonym roku o ile mnie dobrze poinformowano jednak juz wtedy stwierdzili,ze owszem zapisac tel moge, ale nie mam co liczyc na to,ze bedzie miejsce w styczniu czy lutym , bo u nich zmiana grup jest we wrzesniu i wtedy sa miejsca, a w styczniui to maja komplet . . . . pozostawialam bez komentarza

w zabrzu natomiast dla takich maluszkow sa 3 zlobki jednak cala nasza trojka musi byc zameldowana w zabrzu 🥴 wiec stad decyzja znow o przemeldowaniu i kolejnej zmianie dokumentow 😠 😠 ale odp uzyskalam bardzo podobna co w rudzie sl. ze mam dzwonic w grudniu i sie dowiadywac o miejsce , ale ono tez graniczy z cudem ehhh

wiec poki co mam jedna obcje po 1 urodzic zdrowego syna 😉
a po drugie mamy taka jedna pania mame naszego znajomego ktora byc moze zajmie sie do ukonczenia roku naszym szkrabem i na to licze 😞 ale nie wiem zobaczymy poki co staram sie nie martwic bo jeszcze nasz syn grzecznie w brzuszku siedzi 🙂 i nigdzie sie nie wybiera

• Mamusia
moja mame prowadzil inny lekarz, ale miala ciecki posladkowy porod, dlatego kilku lekarzy sie zleciało... 😉

Ach szkoda slow co sie dzieje ze zlobkami... fajnie ze macie zaufana osobe ktorej zostawicie synka 🙂

Hehe i jeszcze powiedz, ze chodzilas do podstawowki nr 17 😁

A dr Golba niestety nie wiem, gdzie przyjmuje 🤢 szukalam na necie, ale nie moge znalezc, musze podpytac znajomych ktorzy mi ja polecali

troche koslawo pisze, ale karmie Małą 🙂

• Mamusia
hehe no to musialas mnie dluuuuuuugo nie widziec 🙂
mi nie wydaje sie,ze az tak sie zmienilam 🙂 no teraz to na pewno w moim stanie heheh jestem troszke wieksza 😜 delikatnie mówiąc 😉
wiec mamy sprawe jasna i wiemy z kim piszemy 🙂

swiat/internet jak widac jest bardzo mały 🙂