Skocz do zawartości

PROBLEM - ROZSTĘPY .... | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja w 32tyg nie mam ani jednego i nie wiem czy to dzięki kosmetykom Pharmaceris M,ktore stosuję od samego początku,czy tez uwarunkowaniom genetycznym:Mama miała nas pięcioro ,a siostra już ma dwójkę dzieci i żadna z nich niema ani jednej kreseczki 😘 Tez nie zapeszam ,ale na lato zawsze wystawiałam opalony brzuszek,więc mam nadzieję...czas pokaże

• Mamusia
ważny jest masaż przede wszystkim. kosmetyki dużo nie dają. samo nawilżanie i masaż. moja mama i siostra miały rozstępy na brzuchu. siostra dodatkowo na piersiach. ja mam tylko na piersiach! chociaż tyle... 🙂 no i wszystko też zależy od tego, jak bardzo się urośnie i przytyje. ja mam mniejszy brzuch niż moja mama i siostra miały. (a przytyłam 16 kg, przy wcześniejszej wadze 52,5 kg i wzroście 170cm, więc niedowaga...)
a smarowałam się mustela i od kiedy rozstępy się pojawiły przerzuciłam się na tańszy pharmaceris. i tym smaruję się 2 razy dziennie. dodatkowo po kąpieli oliwka.

życzę powodzenia!

na dziś mam termin! hehe!

pozdrówki! 😁

• Mamusia
Mi rozstepy wyskoczyły wszedzie oprócz brzucha- to dziwne bo brzuch urósł najbardziej!
Rozstepy na piersiach pojawiły sie bardzo szybko bo szybko tez urosły do gigantycznych rozmiarów i skóra nie dała sobie z tym rady 🤨 Teraz, zauwazyłam, zaczynają blednąć- sa takie różowe zamiast bordowych. Najgorsze że skóra na nich zrobiła się taka cienka i delikatna- flaki będą jak nic po porodzie i karmieniu :P:P:P

• Mamusia
smarowac i smarowac!!! Choc na pewno niektore z nas maja wieksze sklonnosci niz inne. Ja tez przed ciaza mialam rozstepy na posladkach. W ciazy smarowac zaczelam sie juz od pierwszych miesciecy. Rano - mustela, wieczorem oliwka z dzikiej rozy (Bardzo polecam, choc droga pierunsko). Jak dotychczas nie wyszedl mi ani jeden nowy rozstep...Zostaly 2 miesiace...

• Mamusia
Przez ponad dwa lata regularnie stosowalam serum antycelulitowe z eveline 3-D. Cialko mialam nienaganne. Teraz juz przytylam 6 kilo(moze to dlatego, ze wczesniej stosowalam dosc surowe diety a teraz wiadom nie glodze sie, no i palilam)Martwie sie rozstepami(mama i siostra mialy). Moze dwa lata wczwesniejszego smarowania dadza jakies efekty???zobaczymy... 😉

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
witam wszystkie mamuśki, ja przez mniej więcej miesiąc używałam Fissanu i rzeczywiście jest fajny (konsystencja, zapach) , ale skończył mi się i teraz się smaruję Mustelą. Rozstępy już mam -po pierwszym dziecku- smaruję się chyba tylko dla zasady :laugh: Z synem w poprzedniej ciąży też się smarowałam, ale i tak mi wyszły, chyba w 8 miesiącu. Więc myślę,że rozstępy tokwestia dziedziczna i kremy nie na wiele się tu przydadzą 😞

• Mamusia
ja Was "pociesze" mojej kumpeli rozstepy na brzuszku pojawily sie 3 dni przed porodem ale juz nie az tak wielkie 😞 sama sie zastanwaiam narazie mam problemy z pekajacymi naczynkami na brzuszku jedynie po lewej stronie ale rozstepow nie widac (mam stare rozstepy jak kiedys schudlam szybk oprzez chorobe na biodrach ale moja mama to samo ma a w ciazy ogromnej nie dostala rozstepow na brzuszku)