Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hej, wiecie co Agatka dzisiaj od rana miała stan podgorączkowy czyli 37-38 stopni a teraz juz mam 39 stopni 😞 moja kochana biduleczka 😞 dałam jej 2 razy paracetamol ale nie pomogło, jest taka słaba, raz zwróciła jedzonko, ciągle śpi a jak się obudzi to taka jest nieswoja, tak sie patrzy litościwie, główkę opiera o co się da, mój malutki kwiatuszek kochany.... jak sie teraz obudzi to jej dam czopek i zobaczymy co jutro, jeśli się nie poprawi to pojedziemy do lekarza.
A teraz sobie śpi... a ja zamówiłam jej na allegro znowu coś 🙂 chyba musze przystopować z tym bo popadam w allegrocholizm 🙂 zamówiłam jej jeździk 🙂
http://iandax.pl/Agata/placzabaw/jezdzikpysio/1.jpg
kolor różowy, za 52zł, chyba sie opłaca bo widziałam takie gorsze za ponad 100zł 🙂
http://iandax.pl/Agata/placzabaw/jezdzikpysio/6.jpg

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Biedna Agatulka nasza 🤔 Może ząbki? Jutro daj znać co i jak.

Już zdecydowałam że chyba pod choinkę kupię Gabi jakiś wózek i lalkę. Wyjdzie ok 200 zł a może i mniej więc akurat jak na Święta. Jeszcze mamy dwójkę chrześniaków no i Nikolce trzeba kupić 🙂 Nie wiem jak wyrobimy ....

Mąż już wraca z Poznania także czekam za nim 🙂 Włączę sobie jakiś film na laptopie 🙂

• Mamusia
Hej kobietki u nas bez zmian jade do naszej pani doktor zobaczymy co powie;Wercia moj tez ma stan podgoraczkowy tzn w sobote miał i wymiotował a dzisiaj ma kaszel i nie nadazam zmieniac pampera takze u mojego jakas jelitowa i cos w zanadrzyu zobaczymy co powie pani doktor nawet na cmentarz w tym roku nie pojdziemy jak tak bedzie 😞 😞no i lece miłego dnia zycze wszystkim i zdrówka dla Agatki 😘

hej 🙂
Agatka wieczorem zasnęła i spadla jej gorączka, ale w nocy tzn. ok 4 nad ranem sie obudziła i miała gorączkę 39 stopni, taka rozpalona była i płaczliwa, dałam jej pić to wypiła 300ml wody ze soczkiem, rozebrałam ja z ciuszków i zdjęłam pieluszkę żeby troche się ochłodziła, no i robiłam jej okłdy na główce.... moje biedactwo 😞 no i po jakiejś godzinie spadła jej trochę gorączka i zasnęła... rano obudziła się radosna i jak nasza Agatka 🙂 teraz ma takie 37,5 stopnia i jest dobrze 🙂
a propo wyprawiania roczku to też myśleliśmy żeby zrobić np. pod orzechami 🙂 podoba nam sie tam 🙂 Karolcia a Ty kiedy idziesz tam się dowiedzieć ile be kosztowało????? A Marta Wy się dowiadywaliście na chrzciny i ile chcieli tam wziąć za osobę???????

• Mamusia
Byłysmy u lekarza i ten kaszel nie jest grozny jest to wirusowy acz kolwiek nie leczony moze byc zapalenie okrzeli lub płuc ale u nas pod kontrola dała nam pulmikol do inhalacji i ma przejsc po tym a i ma mały na cos skaze ale nie mam pojecia na co wiec odstawiam po woli wszystko co było nowego jesli nie to mleko odstawiamy masakra jakas 🤨ide wstawic obiadek zajrze pozniej

No czesc koietki no i widze ze dzieciaszki choruja zdrowia zycze Agatce i Patryczkowi 🙂edzie dorze mój dopiero wyszedł z choroy Ulcia nam pulnikor kiedys pomógł mam nadzieje ze toie tez pomoze 🙂Agatce moze zey ida ze goraczkuje? 🙂Ja właswnie skonczyłam roic sałatke i czekam za mezem i teraz edzie miał 7 dni wolnego o edzie wykorzystywał tacierzynski 😜Wiec zecze miłego dnia i zdrówka dzieciaszka 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂! Widzę maluszki chorują 😞 Niestety, taki sezon. Chociaż jak na listopad i tak jest bosko - złota jesień. Może póki tak ładnie umówimy się na jakiś spacer z maluszkami? Bo teraz jeszcze się chce chodzić gdzieś dalej, a jak śnieg spadnie, to pewnie z lenistwa do wiosny będziemy krążyć w okolicach domu 😉 Pomyślcie. I w razie czego dajcie mi znać. A w ogóle kochane - jak będziecie miały wolną chwilę, to wyślijcie mi swoje numery na komórę. Bo odkąd mi Wandzia pogryzła telefon i mam nowy - nie mam Waszych numerów.
Widzę już myślicie o prezentach na Święta. Fajne macie pomysły. Ja jeszcze nie wymyśliłam co Mikołaj w tym roku córci przyniesie - sanki na pewno, ale jeśli śnieg spadnie szybciej (o i le w ogóle) to może te sanki na Mikołajki, a na Święta jeszcze nie wiemy. Wy już wyposażone i zabezpieczone 🙂, a my nie mamy ani kurteczki, ani butów, a to drugie jest teraz i tak priorytetem, bo Wandzia już chodzi pełną gębą (albo raczej nogami 😉) i spacery wyglądają tak, że albo idziemy za rączkę (2 kroki w przód, 3 w tył 😉..) i ja pcham wózek, albo Wandzia pcha wózek. No więc porządne buty baaardzo potrzebne. Tylko jak się rozglądamy z Karolem, to drogi biznes 🥴.... Muszę jeszcze zerknąć na rynek pod Tęczę, bo podobno koleżanka za 60zł jakieś bardzo ładne buty synkowi na zimę kupiła.
A co do pierwszych urodzinek... A no właśnie - już stara sprawa, ale Wam nie mówiłam - Wandzia wybrała długopis, a tym długopisem trącała kieliszek, aż go przewróciła, także pewnie będzie pisarką, będzie miała problemy z alkoholem (jak to pisarze 😉) i będzie się próbowała pozbyć problemu 🙂 Albo będzie pisać o złych skutkach picia 😉 Heheheh. Ciekawe co Wasze maluszki wybiorą?? Bo już niedługo Gabrysia, potem Agatka, Adaś.... no i reszta jedno za drugim 🙂 A co do torta urodzinowego - zawsze można zrobić samemu! Ja tak robiłam. Może nie bedzie tak efektowny jak te zamawiane, ale liczy się intencja i serce 😉
Martuś, a jak tam przeprowadzka? Jesteście już przeniesieni? A jak się Agatka czuje, co z tą jej gorączką? I jeszcze któraś z dziewczyn pytała kiedyś o witaminę D. Ja znam wytyczne takie jak Werka - bodajże od 3 tygodnia (tu nie jestem pewna, mam w książeczce zdrowia napisane) do końca 1 roku, a potem w 2 roku przez okres jesienno-zimowy. Także my jeszcze dajemy.
Byłyśmy wczoraj na szczepieniu. Biedula płakała, teraz jest na szczepieniach ciążej niż na tych wcześniejszych, bo tak w oczy rozumnie patrzy i tak łka 😞... Ale jeszcze tylko jedno w lutym i koniec szczepień na dłuuuugo 🤪 Bo my nie szczepiliśmy na nic dodatkowego. I Ulcia - też braliśmy te 3 kłucia, także nie jesteś jedyna 🙂 Zresztą z tego co pamiętam - Agatka Werki też. A co do wagi - ile Wasze maluchy ważą? Bo Renia niedawno pisała, że Adaś jakieś 9,5kg. Wczoraj zważyliśmy Wandzię pierwszy raz od 22 czerwca i przybrała raptem niecałe 1,5kg.. Trochę się zdziwiłam (myślałam że z 11 jak nic) i zmartwiłam. Teraz waży 9,8kg. Ale lekarz nic nie powiedział, także zakładam, że nie powinnam się martwić 🙂 Bo je dużo, pewnie tylko dużo też spala przez to raczkowanie wcześniej i chodzenie teraz. Ale tak z ciekawości - ile ważą Wasze kruszynki? I jakie są długie? Moja 80cm 🙂

No czesc koiety ale tu cisza 😜Co tam u was słychac mój mały rozraia ze szkoda slów w nocy jak sie przeudzi to stoi w łózeczu i woła TATA! 😁i tak potrafi se gadac przez pół godziny az sam zasnie hehe.Co tam u was odzywac sie!

• Mamusia
Hejka. U nas przeprowadzka się przedłużyła do przyszłego tygodnia ale to długa historia. W każdym razie jestem już spakowana i czekamy 🙂

Wercia, nie pamiętam dokładnie ile było Pod Orzechami za osobę bo zależy bodajże od tego co konkretnie zamawiasz czyli np czy sam obiad plus wiadomo kawa i ciast no i torcik oczywiście , czy plus do tego jakieś przystawki. Mi się kojarzy że coś ok 80-90 zł ale nie wprowadzam w błąd. Jak pisałam maila do Orzechów hehe to mi gościu odpisał odnośnie wolnych terminów i kwestii wyboru sali uzależnionej od ilości osób a kwestia kwoty za osobę mówił że to do ustalenia osobiście bo zależy od menu 🙂
Ewcia, no rzeczywiście nie pisałaś o tym co Wandzia wybrała hehe. Jak długopis to dobrze hihi, wykształciuch będzie jak mamusia 🙂 🙂 Co do wagi to nie wiem szczerze jak teraz a jak byliśmy u lekarza ostatnio z .... 2 miesiące temu to ważyła równe 10 kg , teraz raczkuje więc pewnie stoi na wadze albo zleciała trochę. Ile mierzy to nie wiem szczerze ale z ciekawości sama ją jutro zmierzę o ile się to uda 😁 Wandzia na pewno mieści się w normie skoro lekarz nic nie mówił 🙂
Renia, moja też jak się obudzi w nocy to potrafi czasem pogadać z pół godziny i idzie dalej spać 😜 No i przeważnie gada TATA i coś tam jeszcze po swojemu, jakieś sylaby 😉 A jak Adaś się czuje, już zdrowiutki? Moja Gabi teraz wszystkie szafki i szuflady otwiera i oczywiście interesują ją kable, gniazdka i takie tam hehe
Karci nie było już dawno 😞 Zapracowana jest pewnie...

To kiedy robi imprezkę kobietki? Kiedyś tak fajnie się bawiliśmy i co teraz?? Ja jestem zarówno za piątkiem przyszłym jak i sobota także wpisywać się na listę kto idzie i kiedy Wam pasuje ok ????? 🙂 🙂 🙂 😎 😎

Co do spacerku to hmm może w tygodniu uda mi się wyrwać do południa bo Rafi na rano cały tydzień. Teraz zmienił pracę i ma tydzień rano, tydzień popołudniu i tydzień nocek plus przeważnie weekendy wolne 🙂 Mój numer Ewuś to 501-185-761 🙂

Malutka moja nie przestawiła się na nowy czas i zasypia mi 18-19 tzn przeważnie przed 19 już lulka 😉 Ale cieszy mnie fakt że i tak wstaje rano jak zwykle czyli ok 6-7 także tu się nic nie zmieniło 🙂 Potrafi przespać całe 12-13 godzin z przerwą na mleko ok 4-5 🙂 Oby tak dalej 🙂

Miłego wieczorku kochane 🙂

• Mamusia
HEJ, FAKTYCZNIE JESTEM ZABIEGANA 😞 MI PASUJE SOBOTA ZA TYDZIEŃ, POZATYM NIE WIEM CZY 11 BĘDZIE COŚ OTWARTE !!!! jak znajdę chwilkę napiszę coś więcej, tęsknie za latem jak chodziłyśmy beztrosko na spacerki z Bąbelkami naszymi, a teraz już takie duże te Dzieciaczki matko kochana 🙂

Zgadzam sie z Karolinką one tak szyko rosna ze edzie mi kiedys tego rakowało 😞wy to chociaz po latach edziecie miec pewnie jeszcze małe dzieciaszki 🙂ale cóz ciesze sie teraz kazda chwila Adas to takie miny roi wywala wszystkie zey i sie tak słodko smieje gada jak najety Martus mój te i chodzi i raczkuje jak mu wygodnie i zaglada gdzie sie da a włosy to mu tak urosły z tyłu ze smiesznie wyglada hehe 🤢pia od 20tej udzi sie Adas raz w nocy koło 1ej zje i spi do 6tej a potem poutka stoi w łózeczki i se gada i siega maskotki z komody 😁Ja teraz se pije z mezusiem piwko 😜Martus fajnie ze juz edziesz na swoim 🙂Miłego wieczorku pa 🙂

• Mamusia
Ojjj zapomniałam że piątek to Święto, Skleroza 😁 😁 NO to wstępnie umawiamy się na sobotę ok? Kto chętny podpisywać się 🙂 🙂 Myślałam o jutrze ale Wercia pisała, że Karol ma imieniny wyprawiane jutro 🙂 Dzisiaj życzymy mu wszystkiego Naj Naj Naj !! 🤪 🙂 Zwłaszcza dbania o swoje dwie piękne damy 🙂
Reniu, ależ mnie skusiłaś na piwko hehe, zaraz otwieram sobie Harnasia 🙃 😎

• Mamusia
Witam was kobietki u nas kolejnie dwa zabki na górze a co przeszlismy to same wiecie'' 😮ide szykowac sie do koscioła i znow 2,5 godzinki masakra a nie czuje sie dzis najlepiej 🤨 🤨a co u was meldowac sie;;Martusia była dzisiaj pierwsza 😉a i jeszcze Martusia wiesz cos na temat pracy bo przydał by sie dodatkowy grosz a i wiecie cos na temat tego czy mozna dorobic do wychowawcego bo moja kolezanka była na wychowawczym i chodziła do pracy na umowe o dzieło;;uciekam miłego dnia wam zycze pa; 😉

• Mamusia
Zamawiam dzisiaj chyba te balony http://all...e-balon-i1898276012.html , 3 wzory mi się podobają także jak będzie po 10 sztuk z każdego czyli 30 balonów to wysyłka gratis 🤪 Wieczorem się za to wezmę 😉 Ulcia, gratuluję ząbków ! 🙂 Co do pracy to na razie cisza... 🤢 A co do wychowawczego to chyba można umowę o dzieło bo niby może być taka praca zarobkowa która nie koliduje z wychowaniem dziecka. No ale co dokładnie do znaczy i jak to prawnie wygląda to nie wiem. Pewnie Asia by wiedziała ale niestety już od dłuższego czasu do nas nie zagląda... 🤨 Lecimy go Carrefoura obejrzeć prezenty pod Choinkę dla Chrześniaków 🙂

No hej ja sie tez melduje Martus jak mały wstanie tez wyruszam na spacer o męzus edzie roic oiadek 🙂Adas tez chodzac se nuci cos po swojemu i mówi ciagle Tata! 🙂Wczoraj pierwszy raz usiadł sam na nocniczku a potem sie nim awił mam nadzieje ze pomalutku zrozumie do czego to słuzy 😜Ja juz 2 prezenty mam na swieta dziadki tez juz kupili jeszcze musze kupic sporo 🙃Miłego dnia 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny tu leer dawno mnie nie bylo gdyz jestem caly czas na mamusiach nie chcecie sie tam przeniesc?

mam pytanie i nie wiem do ktorej z was gdyz nie pamietam loginu ☺️odnosnie rozstepow i gabinetu w kaliszu gdzie je usuwaja laserowo..? jedna z was ze mna wtedy pisala jak bylam w ciazy ze byla gdzies kiedys i usunieto jej z tylka i ud czy jakos tak ☺️ale ja nie pamietam jaki to salon? pomocy ☺️ buziaki 😘

• Mamusia
Hejka dziewczynki i dzieciaczki 🙂

Znów się skusiłam na małego drineczka 🙂 Rafał gra w Paly'a a ja sobie szpekam w necie 😜 Moja gwiazda zasnęła w drodze do domu po 18 i teraz śpi w domku 🙂 Oj ciekawe o której się jutro obudzi 🤪 A Wy wszystkie mężów molestujecie czy co hehe 😁

Aha, nie wiem czy już pisałam ale kupiłam cudowne kozaczki dla malutkiej w CCC za 89,90 zł 🙂 Owszem widziałam tańsze ale co z tego jak mi sie nie podobały 🙂 Wiem, że częściej będzie pod kocem przykryta ale ja wolę mieć świadomość że buty są ładne 🙂 Chciałam kupić Bartka ale to koszt prawie dwa razy tyle więc na następną zimę zainwestuję 🙂 A Wy jak tam z zakupem kozaczków? Jaki numer kupujecie/kupiliście? 🙂

Madziuś, witaj 🙂 Czemuś nas zdradziła i uciekła do mamusiek hehe. Zaglądaj do nas bo nam tu dobrze, przynajmniej mnie 🙂 Z ciekawości jednak zajrzę 🙂

Co tam porabiacie? Organizujemy coś w sobotę Pod Orzechami tzn czy idziemy potańcować haha. Tylko Karcia chyba podpisała się że idzie a reszta???? Renia, Ewa, Wercia, Ula, Ania ???