Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Fasulek, liczysz od dnia ostatniej miesiączki, czyli od 17 października 🙂
możesz skorzystać z kalkulatora 🙂
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html

pozdrawiam Lipcóweczki 2010 🙂 heh, jeszcze tak niedawno były Lipcóweczki 2009. Mój chłopczyk jest z 5 sierpnia 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka Mamusie 🙂 Jeszcze raz Gratuluje 🙂
Fasulek tydzien ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniego okresu 🙂 czyli jestes wq 9tyg ciazy a Twoje dziecko ma mniej wiecej 7tyg no ale na to sie nie patrzy 🙂 Jestes poprostu w 9tyg i nawet jak chcesz zobaczyc sobie co sie dzieje tydzien po tygodniu to patrz na 9tydzien 🙂

• Mamusia
Dzięęęki dziewuszki : )) ... początek 3 miesiąca 🙂 a ja już mam brzuszek, moje maleństwo kochane : ) najpierw myślałam, że sobie to uroiłam i tak bardzo przejęłam się ciążą, że podświadomie brzunio zaczął się powiększać, ale teraz to nawet moja mama zauważyła, że rośnie. Czyli nie uroiłam sobie tego. Już ledwo co dopinam spodnie :P ahh jeszcze 7 miesięcy i będę mogła zawartość brzuszka trzymać na rączkach : )

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam wszystkie przyszłe mamy! Jestem w 10 tc, po raz pierwszy, dlatego też pewnie za bardzo się przejmuję i zamartwiam, czy wszystko co ma się dziać to się dzieje. Nie mogę doczekać się następnej wizyty i usg, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok. Termin mam na 30 lipca.

• Mamusia
Witam lipcowe mamusie. Z przyjemnością dołączam do grona. Termin mam na 9 lipca. To moja trzecia ciąża. Mam 4-letniego synka,drugą niestety poroniłam. Obecnie przebywam w domu na L4 i chucham na swój powoli rosnący brzuszek.Jak tam dziewczyny Wasza waga? Dla mnie to stresujący temat bo z synkiem przytyłam 24kg, a teraz jestem już 3kg na plusie 🙂

• Mamusia
Witam z przyjemnością dołączam sieędo grona lipcoweczek ja mam termin na 17 lipca!! To moja pierwsza ciaza i teraz moge powiedziec w 13tc ze czuje sie dobrze poza malymi zawrotami glowy!!! Bo przez pierwsze 3 mc nie bylo lekko!! Ja jak narazie nic nie przytyłam bo nic nie mogłam jeść, ale teraz powoli odzyskuje apetyt i coś czuje, że w niedługim czasie cię Amelio dogonie więc się nie martw 🙂pozdrawiam 😘

• Mamusia
Witam dziewczyny! Dołączam do Waszego grona. To moja pierwsza dłuugo wyczekiwana ciąża 🙂 Termin mam na 23 lipca tak jak kaczuszka W poniedziałek mam kolejną wizytę. Dzisiaj byłam na badaniach i czekam na wyniki.
Samopoczucie dopisuje mi znakomite - czasami nawet zapominam, że jestem w ciąży ☺️
amelia ja też mam już 3 na plusie i obawiam się co będzie dalej. W takim tempie nie zmieszczę się w drzwiach pokoju 🤢
Pozdrawiam 🙂

witam witam dzieczyny:P co prawda mam termin na 3 sierpnia ale wszystko moze sie przyspieszyc wiec moze zostane lipcoweczką wiec postanowilam dolaczyc do grona przyszlych mam ktore spodziewaja sie swojej pociechy w lipcu, mam nadzieje jakos odnalesc sie w waszym towarzystwie 🙃 pozdrowionka

• Mamusia
Mam pytanie co sądzicie na temat farbowania włosów w ciąży?
Przeczytałam gdzieś w necie artykuł dotyczący zakładania i przedłużania paznokci, w którym było napisane, że może to szkodzić dzidziusiowi. Mam zamiar "odświeżyć" fryzurkę, ale nie mam pojęcia czy nie zrobię tym krzywdy maleństwu... ☺️