Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
U nas sie dzisiaj zapowiada chlodniej,wczoraj troszke popadalo i az mi sie lepiej spalo 🙂Nawet bylo mi chlodno i zarzucilam sobie koldre....
A co do ogorkow malosolnych to tez mam na nie zachcianki,zjadlam taki wielki sloik5 litrowy bo zakisilismy swoje,i teraz trzeba dokupic nowych,zeby zrobic druga porcje 😜
Wiecie jak sie wkurzylam,zakupilismy moskitiere do lozeczka i chcialam zobaczyc jak bedzie wygladac,ja tu ja rozpakowuje a tu cholera wie jak ja zalozyc,niema ani fotki na opakowaniu,ani instrukcji,cholera ich wie....Musze poszperac w neci...

• Mamusia
Niema,moniko juz przeszukalam caly net i strone tej moskitiery tez jest tylko fotka,poczekam na siore jak przyjedzie ona jest bystrzejsza niz ja hehe,,,, 😉 Tak to ma wygladac [URL=http://img94.imageshack.us/i/baldachim.jpg/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/3512/baldachim.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] I najprawdopodobniej sa potrzebne te tasiemki zeby to tak zmarszczyc

• Mamusia
Współczuję Irka ja z głupim baldachimem męczyłam się z 40 minut tak więc wiem co czujesz :P:P:P:P
U nas też dzisiaj chłodniej chociaż momentami słoneczko zagląda za chmur ale niech sobie tam posiedzi 🙂 🙂 Nocka była w miare superowa i tak jak ty Irka musiałam się tym raze nakrywac bo dupa mi zmarzła troszkę 😁
Monica nie wiem jak ty to robisz, że dajesz rade jeszcze w szkole siedzieć??? wielki podziw ja osobiście nie chciałabym już wracać do tych murów- nie ważne czy to studia czy inna jakas szkoła nie wiem poprostu czy dałabym rade wytężyć swój móżg jeszcze do nauki widzę jak mój się męczy z ostatnim rokiem i też mu wspołczuje
Lecę robic rosołek bo już nie moge sie go doczekać....a z tym jedzeniem to fakt jedźcie wszystko na co macie ochotę bo niedługo sie nam to ukruci 😞

• Mamusia
Witam kochane 🙂
W ten weekend wyjątkowo się rozpisałyście 😉 Później was doczytam, bo zaraz jedziemy na miasto 😜
U nas wczoraj był zaduch nie z tej ziemi, a na wieczór nadeszło zbawienie, padał deszcz i była burza. No i dzięki temu na dworze zrobiło się cudownie chłodno 🤪 Dzisiaj świeci słoneczko, ale wiaterek jest chłodny, więc da się normalnie funkcjonować 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ach i wczoraj u teściów zrobiliśmy sobie ognisko i jedliśmy kiełbaski mniammmmm 😜 Było pyyyyszne!!!!!! Jedynym minusem było to, że piekliśmy te kiełbasy jak jeszcze było ciepło na dworze i od ogniska buchał żar 🤢 Niczym w saunie 😮 Straciłam chyba ze dwa kilo, ale nadrobiłam jedzeniem hihihihihiihi 🤪 😁 😜 😉 🙃 😁

• Mamusia
lusia1982 napisał(a):
Poszłam na te zakupy, całe szczęście ze pogoda fajna sie zrobiła i wiaterek wiał 🙂
Miałam wielkiego smaka na loda, więc kupiłam sobie takiego w wafelku, ale jak go zjadłam to zachciało mi się ogórka małosolnego ☺️ ale miałam za daleko do sklepu który jest otwarty do 23 i można w nim kupić wszystko, więc obeszłąm się smakiem.

Niedługo będzie Robert to koniecznie zamienie z nim słówko na temat pogrzebu. W sumie nie zależy mi na samym pogrzebie żeby na nim byc, bo nawet nie znałam tej ciotki, ona od dawna już chorowała i jakos nie miałam okazji jej poznac....moze nie powinnam tak pisac, ale chodzi mi głównie o sam wyjazd, podjechalibysmy nad morze, a tak to bede siedziec w domu.
Boje sie troche jechac, nie ze moge zaczac rodzic, ale mam obseje jakiegos wypadku drogowego...

LUSIA SORKI ZE SIĘ WTRĄCAM... ALE PODOBNO JEST JAKIS TAM ZABOBON ZEBY W CIAZY NA POGRZEBY NIE CHODZIC. CHODZI COS O DZIDZIUSIA.

• Mamusia
Witam w niedziele
Jak fajnie po tym wczorajszym deszczyku się zrobiło i tak trzymać może dłużej. Chociaż jak do parku poszłam ze znajoma to w słoneczku fajnie było ale jak zaszło to wiaterek zimnawy nawet był. Troske mnie słoneczko nawet chwyciło na twarzy i rękach bo są lekko zarczerwienione.
Powróciłam z truskawkami i zrobiłam koktajlu troche i sie nim teraz racze.
Sławciu mój pojechał się spotkać z synem tym najstarszym i ja sobie siedze w domku sama na razie i myśle coby sobie obiadek zgrzać.

• Mamusia
Ale po co mieliby zabierać kartę ciąży??? 😮 Kurcze ja bym swoją chciała sobie na pamiątkę zostawić...
Lusiu zrobisz jak uważasz z tym pogrzebem, ale ja bym nie jechała...I nie chodzi mi tu nawet o te zabobony, tylko o tak długą podróż, ja osobiście bym nie wysiedziała tyle w aucie i to jeszcze w takie upały...
Michalindzior sukieneczka super 😉 Wkońcu udało ci się cosik zakupić hihi 😜 Ja na szczęście nie mam żadnych imprez okolicznościowych w planach 😉
Kamapewnie nie mów, że bukiecik ma być na ślub, bo wyrwą od ciebie ostatni grosz 😉 A na kościelnym zaszalejesz i wszystko sobie odbijesz 🤪 🤪 🤪
My niedawno wróciliśmy z miasta, bo byliśmy z moją przyjaciółką pomóc jej w wyborze lustrzanki i niedawno wróciliśmy, zaraz zjemy rosołek 🙂 Za mną kurcze ostatnio chodzą truskaweczki i jak na złość nie mogę ich niegdzie dorwać, bo zawsze podjeżdżamy za póxno, jak już wszystko jest wykupione 😞 😞 😞 Ehhhhhh

• Mamusia
To prawda karty ciąży już nie oddają dlatego warto zrobić sobie ksero!!!!!
Leń mnie ogarnął...zaraz jakiegoś filma wciągnę na kompie bo co tu robić...wcześniej byłam ze swoim u mojej Babci ale teraz to totalne nudy ;/
A było pytanko czy odczuwamy swędzenie sutków...ja narazie tego nie odczuwam jedynie to brzuch mnie piekielnie swędzi no ale nie dziwota równo 100 w pasie się zrobiła 🙂 🙂 no i nie wspomnę o pogryzionych nogach przez komary diabelskie 😠

• Mamusia
Mnie sutki też nie swędzą, ale ostatnio zaczęły mnie swędzieć piersi (tak jak nieraz przed okresem) tylko nie skóra, ale w środku... Już myślałam, że pojawi mi się siara ale narazie dalej echo 🤔 Ach i zakupiłam sobie dzisiaj tą maść na brodawki z Ziajki, wkońcu ją znalazłam, bo nigdzie jej nie było... Powiem wam, że jest bardzo gęsta, gęstsza niż miód czyli wydajna 😉 i niedroga bo kosztowała 5zł z groszem. Zobaczymy jak się spisze.

• Mamusia
Co do swędzenia sutków to mam bardzo ale jest tak ze swędzi mnie jednego dnia jeden sutek a następnego dnia drugi sutek i tak na zmianę, oczywiście są też bardzo czułe i bolą nieraz aż tak bardzo ze ściągam stanik i chodzę po domu bez niego i jest jakaś ulga wtedy. Siary też jeszcze nie mam do tej pory powinna niedługo się pokazać.

• Mamusia
Nie ma sprawy 😉 Mnie tą maść poleciła koleżanka, która używała jej w okresie karmienia na poranione brodawki i mówiła, że bardzo szybko goi ranki i działa kojąco 🙂 Można jej używać już na ok. dwa miesiące przed porodem w celu zahartowania. A i najważniejsze, nie trzeba zmywać jej z brodawek do karmienia 😉

• Mamusia
Acha i wcześniej pojawił się wątek torby do szpitala. Moja jest już spakowana i czeka na godzinę zero 😉 W ostatniej chwili dopakuję tylko moje osobiste kosmetyki, których używam na codzień 😉 Pieluszki dla małej, wkłady poporodowe, ręczniki papierowe i wkładki laktacyjne musiałam spakować do osobnej reklamówki, bo były zbyt duże i zajmowały całą torbę 🤪 Musiałabym wtedy spakować dwie hehehheheh 🤪 😮

• Mamusia
buziaczkaa napisał(a):
SLYSZALYSCIE ZE KARTE CIAZY ZABIERAJĄ NAM W SZPITALU? BO MI COS TAK KOŁO UCHA PRZELECIAŁO... JESLI TAK TO PASUJE ZROBIC SOBIE KSERO.

Być może zależy to od szpitala, ale moja siostra rodziła już dwoje dzieci i ma 2 karty. Po za tym tak jak pisała Edyta, po co szpital miałby gromadzić nasze karty?
Ja jak byłam teraz w szpitalu to zabrali mi na czas pobytu a przy wypisie oddali. Może tak też jest przy porodzie?

• Mamusia
Edyta, jeśli chodzi o torbę do szpitala to ja mam dwie 🙂 zresztą tak nam doradzili w szkole rodzenia przy szpitalu gdzie planuję poród. Jedna jest mniejsza z rzeczami na salę porodową typu klapki pod prysznic,mały ręcznik, małą wodę z takim "sportowym ustnikiem", gorzką czekoladę 🙂 itp. Natomiast druga torba zawiera rzeczy na oddział położniczy (koszule, bielizna, wkłady, kosmetyki itp) i rzeczy dla maleństwa.

• Mamusia
Ellie z tymi dwoma torbami to też dobre wyjście 😉 Przynajmniej nie trzeba grzebać w jednej dużej aby coś znaleźć 😉 Ja mam taką małą torbę i akurat wszystkie moje rzeczy na cały pobyt do szpitala się w niej mieszczą, a w reklamówce mam tak jak już pisałam tylko te rzeczy, które są w mega dużych opakowaniach 😜