Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Olusia jeszcze nic nie przesadzone . . . . juz kiedys pisalam,ze u mnie w szpitalu zrobili lasce cc bo na USG wyszlo,ze dziecko ma 4300 g , a gdy sie urodzilo mialo 3300g wiec maszyna i czlowiek moze sie mylic
ale kciuki bedziemy trzymaly na pewno

moja siostra (równy rok temu się urodziła) miała mieć 3100 a urodziła się na 2500g więc jak widać justi masz racje-pomyłki się zdarzają i zastanawia mnie od czego to zależy 😮

justi5 napisał(a):
ooooo kochana to ty masz nie lada doswiadczenie z takimi niemowlakami 🙂 w razie czego wiem gdzie i kogo zapytac 😜

moi rodzice są po rozwodzie i to córka taty i widzę ją wtedy kiedy tatę,a że tata jest kierowcą międzynarodowym,to widzę ją od święta 🥴 więc nie mam doświadczenia raczej 😁

• Mamusia
olusiiaa napisał(a):
wrocilam od poloznej,jutro na 10 do szpitala i cesarka,mala duza ok 4kg,zrobili gratis zdjecia 4d i taka pyzucha,chyba ciuszki bede musiala zakupic wieksze:/

Gratuluję Olusiiaa, w końcu będziesz mieć malutką przy sobie, a tak się niecierpliwiłaś 🙂 Trzymamy kciuki żeby wszystko było ok i żeby jak najmniej cie bolało po 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, meldujemy się z Tymonkiem. Już drugą noc z rzędu synek robi niespodziankę mamusi i sika i strzela z armaty w tym samym czasie, oczywiście bez pieluszki 🙂 Aż musieliśmy budzić tatę na pomoc bo zarówno podkład jak i przewijak okazały się za krótkie na kupkę i wylądowała ona w kieszeni w przyborniku! 🤪 🙃
Olusia, 3mamy kciuki 🙂
My dzisiaj idziemy na usg bioderek. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

• Mamusia
Czesc dziewczyny
Ja jeszcze z naszym skarbkiem w brzuszku, ale wszystko wskazuje na to,ze niedlugo 🙂

noc mialam koszmarna wlasciwie przez ten bol krzyza nie spalam w ogole a jesli spalam to po 5-10 minut ( płakałam , kreciłąm sie i stekałam z bólu przez cala noc nawet zeby maz sie wyspal wprowadzilam sie z sypialni ) ehhh

ale teraz dobre wiesci jakies pół godziny odpadł mi chyba ten czop tzn śluz podbarwiony duża ilością krwi 🤪 🤪
wiec wlasnie zajadam sie ogorkami malosolnymi i kabanosem bo kto wie moze to moje ostatnie takie sniadanko w najblizszym czasie
Obyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 🙃 🙃 🙃 🙃
poki co nie mam jakis boli miesiaczkowych , skurczy tylko ten cholerny promieniujcy bol w okolicy krzyzowej
CZEKAM na ciag dalszy wydarzen 😆 😆 😆

• Mamusia
Karulina napisał(a):
LIPCOWE MAMUSIE czy jak wychodzicie na spacer smarujecie Wasze pociechy jakimś kremem?( i tak nie mogą być eksponowane na słońcu)czy po kąpieli smarujecie ciałko Maleństw jakimś kremem?

ha nie smaruje bo czytałam ze takie maleństwa nie powinno się smarować jeszcze kremami z filtrem.po kąpieli tez nie smaruje, chyba ze widzę gdzieś sucha skore to wtedy kremem bambino albo oilatum do suchej skóry. Im mniej tym lepiej. Miejsca zaczerwienione przemywam rumiankiem

• Mamusia
No pięknie JUSTI! Trzymam kciuki 🤪

Co do kosmetyków dla małej to ja robie identycznie jak EDYTKA. Jak Hani zaczęła się łuszczyć skóra to zaczęłam kąpać ją w oilatum i skóra się poprawiła. Naprawde polecam. Używam też kremu nivea baby do pupy.
A jeśli chodzi o ubieranie to stosuje się do zasady: dziecko leżące w wózku powinno mieć jedną warstwe więcej niż rodzic (gdy temp powyżej 30st to tyle warst co rodzic), a dziecko biegające jedną warstwe mniej niż rodzic. Oczywiście kontroluje też ciepłote karczku (ma być ciepły ale nie wilgotny).

• Mamusia
ja tez kapie mała w Oilatumie i nie ma potówek ciałko super. Wczoraj zobaczyłam ze jej skóra na główce troszeczkę schodzi..
JUSTI i Malutka jeju super by bylo jak by się okazało ze to juz!!! trzymam kciuki !!! oby poród jak już nastąpi był dla was lekki 😁
OLUSIA mocne kciukasy trzymam, trzymaj się 🙂
LUSIU śliczne zdjęcie umieściłaś z Franiem...słodkie

• Mamusia
Witam na chwilke bo co zaczne czytać zaległości to nie moge już nic napisać bo mała się budzi do cyca albo coś innego na głowie jest. Jakoś dochodze do siebie dzięki mojej mamie dosyć szybko i się ciesze z tego, chociaż od wtorku już będziemy miały bój bo zostajemy same z Lenką.
Teraz wybieramy się na spacerek i jak wrócę będe miała troszkę czasu to tu zaglądne do was.