Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Izunia - bardzo mi przykro, ale pomyśl, że dzieciątko było za słabe aby przetrwać. Może i lepiej, bo przecież mogło urodzić się niepełnosprawne i wtedy ani ty ani ono nie bylibyście szczęśliwi.
Widocznie tak miało być, nic nie dzieje się bez przyczyny!! A twoja rodzina to debile, skoro się cieszą zamiast cię wspierac!!!

Olusia - ma melodie do spania Viki 🙂

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
WITAJCIE MAMUSIE
czytam was codziennie, tylko tak jakoś czasu zbytnio nie miałam by odpisać. Ostatnie podrygi z zaliczeniem przedmiotów i jeszcze jedna praca zaliczeniowa i koniec!!! praca juz napisana, zostało jeszcze trochę do poprawek "kosmetycznych"Obrona 7 lipca.eh mam nadzieje ze jakoś to pójdzie heh

Olusiu, ale męża ubrałaś!!!Ale się uśmiałam, udana jesteś. Viki słodziasta ciekawe czy odziedziczy talent po tobie he he

Emilka jaka blondynka sie zrobiła, w szoku jestem 🤪 kolejna lipcowa pięknosc.

Ellie no to udanego wypoczynku, az zazdroszczę he he

Lusiu, wózeczek super, Franiu teraz sie będzie woził he he furę ma to jeszcze skóra i komóra i będzie gościu ha ha

co do picia to tez mam ochotę zmienić na kubek, tylko juz sama nie wiem na jaki. ten z lovi 360 stopni jest fajny ale drogi bo kosztuje ok 37 zł wiec jak mała nim pogardzi albo dalej będzie sie krztusić to lipa. dziewczyny a wy polecacie te kubki z jakąś kuleczka, możecie wkleic zdjęcie tego art, bo nie wiem o jaki chodzi 🤢

Izuniu, przykre to bardzo co ci sie przytrafiło, nie wiem co ci napisac.

Tez myślałam o torcie...chętnie bym go sama zrobiła tylko nie wiem czy czasem nie wyjdzie mnie podobna cena co kupnego. takie figurki tez kosztują, do tego wszystkie składniki...hmmm muszę pomyśleć.a no i do tego musi starczyć na 12 osób 😁

• Mamusia
http://allegro.pl/nuk-active-cup-disney-kubek-niekapek-bidon-300-ml-i1628052614.html

http://allegro.pl/nowosc-nuk-fc-butelka-kubek-niekapek-150-ml-6-i1628052632.html

takie niekapki sa z nuka,my mamy ten mniejszy bo ma raczki i malej wystarcza taka ilosc 😉jest od 6-18mies a ten wyzej od roczku ale to pewnie ze wzgledu na to, ze bez raczek bo ustnik chyba jest identyczny

• Mamusia
Na roczek zamierzam sama zrobić torcik tylko jeszcze nie wiem czy będę kombinować czy taki zwykły z napisem tylko lub coś będę wymyślać.

Co do kubków to Lenka ma ten treningowy już chyba z 3 miesiące i tylko dokupuje na wymianę jaj smoczki bo jak się ten otworek w smoku powiększy to picie ucieka jak się przechyli butelkę. A Lenka sama pije z tego kubeczka bo ma uchwyt i jak jej się chce pić to wypija nieraz całą butle w ciągu pół godzinki.
Ostatnio to moje dziecię mniej je ale dobrze że jakieś owoce chce zjeść.

• Mamusia
My mamy jeszcze taki,ale maly cos nie moze sie zaciagnac piciem ,moze pozniej sie przyda
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekapek-z-miekkim-ustnikiem-150ml-6-i1644228913.html
A co do tego monia o ktorym piszesz lovi 360 to polecaja go bardzo dla dzieci ktore wogole z butli niechca pic tylko ze szklanki.

• Mamusia
msr_monica napisał(a):
Dziękuje Olusiu za oświecenie mnie hehe ja widziałam taki http://allegro.pl/kubek-niekapek-lovi-360-active-250ml-promocja-ja-i1638827108.html na allegro jest tańszy no ale jeszcze przesyłka dochodzi. no i sie zastanawiam jak by mała sobie z niego radziła

Monika ten kubek jest rewelacyjny kilku znajomych mi go polecalo i kupilismy juz jakies pol roku temu,ale na razie Wojcieszek niechce z niego pic,albo inaczej hehe za bardzo pociaga i sie krztusi , albo nic mu nie leci
mysle,ze to dla wiekszych dzieci jest bardzo dobry pomysll
moja chrzesnica ma go rowniez i wszyscy sa nim zachwyceni

mamy jeszcze ten i maluch traktuje go jako gryzak http://allegro.pl/avent-kubek-niekapek-dekor-260-ml-i1645481228.html 😁 🥴

• Mamusia
Monia - albo kup taki jak ja kupiłam Frankowi, dokręcisz do tej czerwonej butelki Lovi ustnik niekapek, i bedziesz wiedziała, jak Gabi sobie radzi, a koszt o wiele mniejszy 🙂 W realu dałam 6,99, są 2 do wyboru http://www.mamabebe.pl/product-pol-13035-Ustnik-niekapek-12m-pomaranczowy-twardszy-Lovi.html i taki jak mój http://www.mamabebe.pl/product-pol-13034-Ustnik-niekapek-6m-zolty-miekki-Lovi.html

• Mamusia
Olusiu wiesz ja mam taki kubek z TT i powiem ci ze ta dziurka w nim jest spora a w środku jest taki mały dzyndzel do regulacji ale ja nie wiem jak go obsługiwać hehe a w sklepie widziałam ze od 12 mies. jkest ten kubek.
Lusiu no własnie oglądałam te końcówki lovi i juz głupia jestem, cos nie mam przekonania czy będzie mi piła z tego. no ale co zrobic..trzeba próbować

Olusiu, szczęśliwej i spokojnej drogi

• Mamusia
hey.nie moge sie jakos po tym pozbierac....mysle calyczas o tym ze jakbym miala te 2 dziecko to jakos dalabym sobie rade..za miesiaC SIE WYPROWADZAMY STAD....I JAKOS DALIBYSMY SOBIE RADE....JUZ SIE PRZYZWYCZAILAM DO TEJ MYSLI ZE BEDE MIALA 2 DZIECKO....moj facet co tydzien zarabia 2 tys i byloby nas stac........teraz to juz bede w przyszlosci sie bala w przyszlosci ciazy ze znowu poronie....zabezpiecze sie spirala jest 100%...ale kosztuje ponad 1200zl....to jest zabezpieczenie na 5 lat..i jak bede chciala wczesniej miec dzieci to on mi to wyciagnie i po problemie....za miesiac ide na prawko......na kursy i mam nadzieje ze dam rade tak calyczas o tym nie myslec....a kubusiowi dalej nie wyszly zabki.....ale mi tez tak dlugo wychodzily..wyszly jak mialam roczek i do tej pory mam zdrowe zeby........no nic lece do malego/////trzymajcie sie i maluchy

• Mamusia
Haniutek dziękuje wszystkim ciotkom! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Hania od wczoraj znów chora 😞 Tym razem chyba będzie trzydniówka (mam nadzieję). Ma tylko gorączkę (wczoraj w nocy do 40st 🤨 ), poza tym nic. Mocz oczywiście rano zbadany i jest ok.

IZUNIU- poronienie jest bardzo przykrym wydarzeniem, ale można się po tym pozbierać- wiem coś o tym. Mam nadzieję,że wszystko się Wam ułoży

OLUSIA- spokojnej podróży!

Muszę kupić ten kubek lovi 360- czerwcówki go polecają.

Od koleżanki pożyczymy pchacz. Mam nadzieję,że pomoże Hani nauczyć się chodzić bo bardzo bym chciała żeby to już nastąpiło. Mała nie chce już za bardzo w wózku siedzieć ani być na rękach tylko chce wszędzie sama się dostać, a wiadomo,że np. po betonie nie będzie raczkować 😁. Dlatego łatwiej by było gdyby zaczęła chodzić.

• Mamusia
Izunia - rozumiem, że to przykre i ciężkie przeżycie, ale jesteś m,łodziutka i cale życie przed tobą!! Jak zechcesz, będziesz mieć dzidziusia jeszcze!!

Amelia - Franek już przeszedł trzydniówkę, więc może i Haniulka też teraz będzie przechodzić...
Nie zniosłabym jakby nagle Franek przestał lubić jeździć w wózku 😠 😠 Nie po tym, jak ma nowy wózek 🤢 No, ale jakby nie chciał jeździć, to siła wyższa. Na szczęście chętnie jeździ i śpi 🙂

Czy "mówią" już wasze dzieci? Nie mam na myśli mama czy tata, ale takie swoje gadanie 🙂
Od kilku dni Franek cały czas mówi "dradradra" albo "rarara". Komicznie to brzmi 😁

• Mamusia
Izuniu wspolczuje ci,ale jakos sobie dasz rade jestes jeszcze mlodziutka i cale zycie przed toba,jak to sie mowi czas goi rany 🙂
Amelio ja tez bym chciala zeby Kacper juz chodzil,bo mamy ten sam problem ze wszedzie chce na nogach,ale w wozku lubi jezdzic 🙂A co do pchacza to mamy taki z vtech i ci powiem ze juz zaczyna go pchac,ale trzeba go asekurowac bo za szybko jezdzi powinien byc jakis hamulec albo blokada,bo jest zbyt szybki....
Olusiu szerokiej drogi,i oby viki przespala cala nocke 🙂
Lusiu Kacper od samego poczatku duzo gaworzyl,a teraz to juz sam do siebie gada na maksa smiesznie sie tego slucha,ostatnio na czasie jest TIKITIKI.. 🤪 🤪

• Mamusia
Lusiu Wojtusiow budzia sie od zawsze nei zamyka mowi a raczej woła hehe 😜
"mama", "tata" , "baba" "lala" "dada", "ada","gaga", i wiele innych glodnych dzweiekow mozna od niego uslyszec 😉
hehe nei wspomne juz jaka mam piszczałke w domku 😉
ALE JAK jA GO KOFAM 😜

spokojnej nocki mamuski
ide na tv i nyny
czy jest jeszcze jakies dziecko ktore sie budzi w nocy na mleczko ??
u nas sa 2 pobudki po 180 mleka 🤔 🤔

• Mamusia
No miałam dzisiaj dzień pełen wrażeń he he...ale długo by pisać 😁

Irciu, kochana dobrze ze poszłaś do lekarza, lepiej później niz wcale. jejku współczuje ci bardzo, tego bólu i zmartwień. Trzymaj się dzielnie. Wszystko musi dobrze się skończyć!! Twoja historia mnie zmobilizowała, by samemu iść do ginka....dziękuje 😁

Lusiu, no chyba będę musiała tak zrobić, he he a my kiedy idziemy na spacer? Masz czas we wtorek?

Ahhh ja jestem gorsza cioteczka, bo ostatnio nie miałam głowy i nie składałam zyczonek dla maluszków,....ale ciotka sie poprawi i o urodzinowych życzonkach na pewno nie zapomni!!!!