Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Michalindzior jak puchną ci nogi to pewnie i tak miałabys problem z kupnem butów.
Jest taka strona na któej dodaje sie zdjecia www.imageshack.us więc musiałabys tam popatrzec jak zrobic.
Strasznie chciałąbym jechac, bo nie prędko przytrafi się okazja zeby wyjechac, tym bardziej z malenstwem taka podróz to troche za daleko. Wiem ze to nie moja rodzina, ale najblizsza Roberta, w sumie tak sobie mysle że moze bym pojechałą z nimi a na pogrzeb nie poszła, ale nie wiem czy nie wypada tak zrobic. Co prawda jego kuzynka z tamtad tez jest w ciazy - rodzi w sierpniu i ciekawa jestem czy ona pójdzie (to jest jej babcia)
Co robić?? Moja matka to by ryknęła na mnie, że w żadnym wypadku, więc nawet nie dzwonie do nie zeby mnie nie denerwowała juz.

• Mamusia
Lusiu wiem że problem z kupnem, bo kupowałam niedawno klapki... dlatego na dzisiejszą pogodę odpuściłam, w to miejsce poszłam sobie na kawę mrożoną... 🙂
w sumie mogłabyś i tak zrobić, że jechać ale na sam pogrzeb nie iść....
nie mam pojecia co sie w takich sytuacjach robi.

zaraz planuje wypróbować prostownicę, bo kupiłam niedawno taką zwyczajną, moja dostała nóg, pewnie z pomocą siostry mojej, ale martwię się czy w taki upał nie wykituję przy prostowaniu 🙂

• Mamusia
michalindziorku to dwie dzielne dziewczyny z was Ty i coreczka Siuuuper 🙂
fajnie,ze masz juz kreacje na wesele w koncu to jakis problem mniej na glowie .. . moj m. dzis montuje zaluzje ktore kupilismy z 3 mies temu w Ikei a nie bylo komu zreszta i pogody by je zawiesic . .. . ufff w koncu jakos jest lepiej przynjamniej poki co w moim krolestwie sypialni . .. .Ja znow calymi dniami leze bo w sumie na krzesle niechce mi sie siedziec , a czekamy na rogowke az przyjdzie znow dostane zaalu bo na 6 p. musi ja moj m . z kolega wniesc zeby sie nic z nia nie stało ehhh mowie wam te windy wrrrr nic sie do nich nie miesci .. . tzn Ja jeszcze sie mieszcze 🤪 🙃
a jak bede z dzidzia to tylko ja wejde i wozek i nikt wiecej paranoja mowie wam . .. . jakbym urodzila blizniaki to juz wozek by nie wszedl bo szeroki .... o to musielibysmy szukac nowego M .. . . ma nadzieje,ze w przyszlosci blizszej i tak sie stad wyprowadze . . . . . . .
wiecie jak kombinuje bo mieszkam w innym miescie od slubu a pracuje tez w innym i dzieciatko nasze pozapisywalam do zlobka no,ale zeby sie dostalo to graniczy z cudem po zatym znow czeka mnie zmiana dokumentow bo JA musze sie przemeldowac chyba do mojego m. mieszkanka gdzie poki co babcia mieszka by dziecko dostalo sie do żlobka 🥴 paranoja

• Mamusia
lusiu co do pogrzebu to Ja bym jednak odpuscila sobie takie wycieczki , ale zrobisz co uwazasz . .. . sama przeklinalam siebie ze zgodzailam sie jechac 2 godz. na to wesele a bylam w 32 tg ciazy dobrze ze byla klima w aucie,ale dopoki nie byla wlaczona bylam cala blada jak sciana i chcialam na A4 wyjsc z auta TRAUMA

• Mamusia
Ja wynalazłam w swojej szafce na buty klapki, które mają lekko rozciągane paski, więc są dla mnie zbawieniem, bo tak musiałabym łazić i szukać czegoś nowego.
Spróbuj z tą prostownicą, może dasz rade i nie bedzie tak źle 🙂
Mam zamiar dzisiaj zrobic ciasto, ale jak pomysle o syfie jaki mam w domu, i gdy go juz ogarne, to pewnie pieczenie ciasta bedzie ostatnią rzecza na jaką mam ochote.

Jeszcze co do pogrzebu - ta ciocia to jest Roberta babci siostra, więc jak ja bym nie jechała, to pojechałby w moje miejsce wujek - brat tesciowej.
Z drugiej strony boje sie, bo jak np. zaczełabym rodzic, to nie byłoby ze mna Roberta, a tak to może urodziłoby sie na mazurach hihi...z drugiej strony z Łodzi na mazury to kawał drogi, i boję się.

• Mamusia
justi hehe 🙂 no dzielne, dzielne... 🙂
Ah skąd ja znam takie chachmęty z tym mieszkaniem i meldowaniem...
u nas też tak było i teraz też kombinacje alpejskie... szkoda gadac
no windy rozwalające są. teściowa na 11 piętrze mieszka, i jak mają coś wnosić to masakra, a teraz remont mój M jej robił to płyty kart-gips. na części ciął żeby windą jeździć a nie targać 🙂
tylko czasem robią u kogoś upartego z firmą i jako że zleceniodawca to sobie nie życzy krojenia płyt i konieć więc targają to bóg wie na które piętro.

• Mamusia
heheh tez Michalindziorku obcinalismy płyty 😉 choc teraz troche jak slonce przygrzeje widac te laczenia w jednym pokoju na suficie, ale trudno wyjscia nie bylo . . . takie to u nas bloki budowali 🥴
a ludzie to sa rzeczywiscie wredni ale niestety "klient nasz pan"

• Mamusia
dokladnie Lusia ma racje mnie na tym weselu tez pytali głupio czy Ja w ciazy jestem ??? no nie przytyło mi sie na brzuchu troche 🥴 🥴 oczywiscie ci ktorzy jeszcze nie wiedzieli

no to osttanim rzutem kupilas sobie sukienke teraz nie masz wyjscia musisz isc 🙂 🙂

• Mamusia
Michalindzior sukienka idealna 😉 🙂 teraz wypada tylko zyczyć ci udanej imprezki 😁 😁 😁
Dzisiaj jest zdecydowanie chłodniej niz wczoraj ale słońce i tak wyszło niby wieczorem maja pojawic się burze( osobiście nie przepadam za piorunami i grzmotami, tymbardziej jak jestem sama w domu) 🙂 🙂
Lusiu sama musisz zdecydowac czy jechać na ten pogrzeb ja osobiście nie wybierałabym się w taka podróż, przede wszystkim z tego powodu, ze bałabym się urodzic wczesniej i bez żadnego przygotowania( wyprawka) a poza tym nie ukrywajmy droga daleka i męcząca decyzja nalezy do Ciebie 😉

• Mamusia
Justi hehe dobre... 😁 faktycznie, trochę ci się na brzuchu przytyło 😁 przecież też niedawno byłaś na tym weselu, to juz wysoko w ciąży....
kaczuszka dzięki 🙂 pewnie długo nie zabawie bo dzieci też z nami idą, ale zawsze to coś... 😉
boszsz... ten stanik taki ogromny że jedna miseczka by mi całą twarz zakryła 🤪
dziecku zamiast czapki by z powodzeniem służyła 🤪
czuję się jak taka krowa... albo koza, one mają takie te wymiona...
mam nadzieje że się potem zmniejszą a nie urosną jeszcze większe...

• Mamusia
heheh Michalindziorku to sie usmialam . .. . na pewno sie zmniejsza jak synus sie dorwie do nich 😜 😜 😜 zwlaszcza w taki upał 🙂
a na weselu bylam nie tak dawno bo 3 . 06 ehh ci ludzie

kurcze no Ja to sie boje tego nawału pokarmu najbardziej kupowania pozniej stanikow 🙂 ale damy rade sobie . . . teraz jest juz duzy wybor .. .
jesli chodzi o wesele to pewnie twoje dzieci same sie soba zajma i bedziesz miala z mezusiem tance przytulance 🙂

• Mamusia
kuchnia juz opierdzielona, boże daj siły na reszte mieszkania 🙂 🙂

dziewuszki, jakie marzycielki jestescie hihi 😁 jak bedzie nawał pokarmu to dopiero cycuchy beda nam pękac w szwach!!! mój luby to dopiero sie zdziwi ze moge miec takie bimbały 😉

lece dalej na pokoje 😉

• Mamusia
ufffffffffffffffffffff nie powiem pewnie nic nowego TOPIE SIE 😞 masakra

dzis zrobilam na obiadek kapustke mloda z ogromna iloscia koperku i pomidorkow nawet moj m,. sie zajadal choc teoretycznie jej nie lubi hehe tylko grymasil, ze bez mieska/kielbasy wiec mu wyjasnilam ,ze sladowe ilosci sa boczusiu czym chata bogata 😜 usmial sie tylko bo mowie,ze w zapiekance z pieczarkami z mrozonki tez ma jedna pieczarke to tu ma kawaleczki boczusiu ktore musi łowic i szukac 😜 😜 😜 przechodze przez te upały na wegetARIAnizm

juz po porcji lodow, a na kolacji zimne truskaweczki nic innego nie przełkne dzis . . . .. ehh gdzie te zapowiadane opady ??? 😞

• Mamusia
no i u nas zaczelo padac,powietrze jakie lekkie i az milo 🙂)..
michalindziorkuj kiecka wystrzalowa 🙂)bedziesz piekniej wygladala niz ja na wlasnym slubie 😉bo ja zakupilam tunike (jedna z nielicznych w ktora wlazlam w cyckach),leginsy w h&m i takie tam sandalki 🙂,no ale czego chciec w 9 miesiacu ciazy 😉),zafunduje sobie jakis maly bukiecik i bede prawie jak panna mloda hehehe