Skocz do zawartości

zmiany w wyglądzie | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Safarii napisał:
zauważyłam że na brzuchu zaczęły mi wyrastać włosy... na początku była to linia od pępka w dół a teraz cały mój brzuch pokrywają jasne włoska 😞 czy to jest normalne? a jeśli chodzi o inne zmiany to jestem niesamowicie blada i poprawił mi się stan paznokci 😆

Droga Safarii, to jak najbardziej normalne z tymi włoskami. U ciężarnej jest inna gospodarka hormonalna, i nawet czasami można mówić o tzw. histruizmie w ciąży. Mi niestety też powyrastało troszkę włosków na brzuszku ;/
a co do innych zmian, to włosy zrobiły mi się jak siano, ładniejsza cera na buzi i paznokcie przestały mi się rozdwajać 🙂

Anulka7 - niby są takie przesądy, że dziewczynka zabiera mamie urodę, chłopczyk dodaje. I moim zdaniem coś w tym jest, choć nie zawsze się to sprawdza 🙂 Bo ja np. czuję że "zbrzydłam" w ciąży, zrobiłam się jedna wielka pyza na twarzy, a wyszło, że u mnie będzie chłopak, czyli de facto powinnam "wyładnieć".

Akigo - chyba każda z nas zmienia się na twarzy podczas ciąży 🙂

• Odpowiedzi 81
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
KASIA I WIĘKSZOŚĆ MOICH KOLEŻANEK WŁAŚNIE "ZBRZYDŁA"A PORODZIŁY CHŁOPCÓW 🙂 MOŻE MALI MODELE BĘDĄ:laugh: BO NAPRAWDĘ JA CZUŁAM SIĘ ŁADNA W CIĄŻY I JEDNEJ I DRUGIEJ I WŁOSY ŁADNE ITP,HEHE ŚMIAŁAM SIĘ DO MĘŻA,ŻE CÓRCIE SIĘ BOJĄ MAMUSI URODĘ ZABIERAĆ:laugh:

• Mamusia
:laugh:fajne porównanie!Ale wiecie co nie wiem jak Wy ja sie czuję taka nie kobieca.Jeżeli chodzi o łóżkowe sprawy to wcale mnie nie interesują.Nie pamiętam jak się czułam w poprzednich ciążąch.Ale teraz okropnie.Ciążą jest taka kobieca a ja sie nie czuję kobietą. 😠 Kasieńko ja po zdięciu widzę że ładny z Ciebie pingwinek 🙂 Ja za to przypominam hipopotama i tak sie czuję 🙂 I ładne wybralaś imię dla swojego synka. Mój mąż to Grzesiu i kochany z niego facet .Czytałam o tym imieniu w imienniku i fajne są te Grzesie 😉

• Mamusia
HEHE A JA NAWET W ŁÓZKOWYCH SPRAWACH CZUŁAM SIĘ SEKSOWNA:P MOŻE NIE KOCHALIŚMY SIĘ CZĘSTO BO SIĘ JAKOŚ KRĘPOWAŁAM I MĄŻ TEŻ,ALE ZAWSZE SPAŁAM W SATYNOWYCH KOSZULKACH BO CHCIAŁAM W CIĄŻY TEŻ BYĆ KOBIECA 🙂NO I MĄŻ MI CAŁY CZAS MÓWIŁ,ŻE ŚLICZNIE WYGLĄDAM MOŻE TEŻ TO SPRAWIAŁO MI SATYSFAKCJĘ,NIE WIEM 🙂 I DO SAMEGO KOŃCA LATAŁAM JAKBYM NIE BYŁA W CIĄŻY,ALE TEŻ MAŁO PRZYTYŁAM BO TYLKO 10KG I WYGLĄDAŁAM JAKBYM PIŁKĘ POŁKNĘŁA:laugh:

A GRZESIU ŁADNE IMIĘ 🙂I RACZEJ TERAZ RZADKO SPOTYKANE WIĘC FAJNY WYBÓR 🙂

• Mamusia
a ja niestety ale jeśli chodzi o łózko, to zaczęłam się troszkę wstydzić swojego ciała. I mimo zapewnień męża, że jest ok, że mu się podobam, to i tak jakoś "niepewnie" czuję się w swoim ciele.. A co do satynowych koszulek, to tez w takich przed ciążą spałam, teraz niestety nie mogę, bo jest mi w nich strasznie gorąco :P Ale już niedługo je pewnie włożę 🤪

• Mamusia
Ja w satynkach nie sypiam raczej w wielkich bawełnianych koszulach 🙂 10kg no super.Ja rzuciłam fajki i skończyłam z meridią.No i wtedy wielki bum.Ale spodziewałam się tego.Strasznie chciałam mieć dziecko więc nie powinnam marudzić ale trochę muszę. 😉 Włanie dzwonił mój maż i powiedział że w ciąży to normalne że kobiety wyglądają jak sło ń 😠 Więc fantastycznie podtrzymał mnie na duchu 😠 Nie ma jak usłyszeć dobre słowo.

• Mamusia
HEHE AKIGO TWÓJ MĘŻUŚ TO DEBEŚCIAK,ALE CIĘ PODNIUSŁ NA DUCHU:laugh: ALE TY DOPIERO W 25 TYGODNIU I JUŻ CZUJESZ SIĘ JAK SŁOŃ?? 😲 NO JA JAKOŚ POWOLI TYŁAM I MAŁA TEŻ NIEDUŻA SIĘ URODZIŁA W PIERWSZEJ CIĄŻY MIAŁAM TAK SAMO WIDOCZNIE TAKA MOJA NATURA,ALE TERAZ MAM TROSZKĘ CIAŁKA:P BO I PRZED CIĄŻĄ MIAŁAM,ALE CO TAM 🙂NO MIEŚCIAŁAM SIĘ W SATYNKI W ROZMIARZE XL HEHE I CAŁĄ CIĄŻE W JEANSACH Z PRZED CIĄŻY PRZECHODZIŁAM 🙃 NO ALE ROZMIAR 40 NOSIŁAM I NADAL NOSZĘ 🙂

• Mamusia
Ja dół 40 a górę 38.Ale teraz to lepiej nie mówić.Mój mąż debeściak pewnie coś sobie chlapna bo sobota.Zobaczymy jak do domu wróci i będzie chciał się przesłać ze słoniem. Już ja mu dam:P Anulka co do tamtego to się nie przejmuj.Ja tam nie czuję żadnej urazy .Strasznie apodyktyczna jestem.A teraz w ciąży ciężko sie że mna dogadać.Do tego mam wysokie ciśnienie i nerwus jestem 😉 Nawet moje dzieci ulatniają się szybko z domu jak widzą że mi palma odbija.

• Mamusia
NO JA NERWUS JESTEM OGÓLNIE NAWET BEZ CIĄŻY:P TAKA MOJA NATURA,ALE DOMOWNICY JUŻ SIĘ PRZEZWYCZAILI 🙂MĄŻ SIĘ ZAWSZE DZIWI JAK WYTRZYMUJE Z TAKĄ WIEDŹMĄ,AE WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY:P :laugh: W CIĄŻY MIAŁAM FORY,A TERAZ TO JUŻ POWINNO MI MINĄC,ALE NIESTETY CHYBA JESZCZE NIE DO KOŃCA 🙃

• Mamusia
No! Dobrze, że się dziewczyny dogadałyście. Ten wątek z piwem był naprawdę emocjonujący :P i po raz pierwszy widziałam tak zaciętą wymianę zdań między ciężaróweczkami.

Akigo - "mi mąż mówi tak: ale z Ciebie grubas. Ale mój grubasek, i tak Cię kocham"
Jak Twój mąż Ci powiedział o tym słoniu, to zapewne z miłości 🙂 i jestem pewna, że nie zamieniłby takiego "słonika" na żadnego innego :P

• Mamusia
KASIA JA JUŻ NIE CIĘŻARÓWKA,ALE DOPIERO WRACAM DO SIEBIE PO PORODZIE 🙂 NAPEWNO Z MIŁOŚCI TAK JEJ POWIEDZIAŁ 🙂

AKIDO A ILE MASZ DZIECIACZKÓW BO PISZESZ,ŻE DZIECI???JA MAM TYLKO DWÓJECZKĘ I JUŻ WIĘCEJ NIE PLANUJĘ,SAMA JESTEM JEDYNACZKĄ,ALE NIE CHCIAŁAM,ŻEBY MOJA CÓRCIA BYŁA WIĘC DALIŚMY JEJ SIOSTRZYCZKĘ 🙂

• Mamusia
Na mnie rodzice mówią że jestem włoszka bo ciągle krzyczę:P Ale mam troszke zwariowane życie.Dlatego zwłaszcza w ciąży jest mi ciężko!Mąż pracuje za granicą a ja muszę dawać sobie radę. I chyba daje ale czase siadam i rycze.Jakoś tak ciężko być spokojnym jak wszystko się ma na własnej głowie.Na mnie mąż mówi że jestem wredna:P Może i jestem nie wiem 😉

• Mamusia
AKIGO TO,ŻE JESTEM WREDNA TO SŁYSZAŁAM JUŻ TYSIĄC RAZY:P MOŻE I CZASAMI JESTEM,ALE NIE ROBIĘ TEGO CELOWO I PRÓBUJĘ ZAWSZE DOJŚĆ PO POROZUMIENIA 🙂

NO TO MASZ TROSZKĘ PRZERĄBANA SAMA Z DZIEĆMI I CAŁY DOM NA GŁOWIE WIĘC TO TŁUMACZY TWOJE NERWY W 100%,JA NIE WIEM CZY BYM PODOŁAŁA TAKIEMU WYZWANIU 🥴 MÓJ MĄŻ PRACUJE OD RANA DO WIECZORA I JUŻ MAM CZASAMI DOŚĆ.NIE DZIWIĘ SIĘ,ŻE CZASAMI SIĘ WYPŁACZESZ BO TO POMAGA

• Mamusia
Anulka z pod jakiego Ty jesteś znaku zodiaku?Kasieńko wiem wszyscy piszą o tym wątku:P ja sie juz tam potem sama zakręciłam. Powiem Ci że on to też tak z miłości mówi .Ale szerze powiedziawszy wolałabym gdyb wybrał mniejszego zwierzaka ☺️ Mógłby powiedzieć misiu ,niedzwiadku.Ale wybaczam mu!:P
Co do dzieci mam dwójkę.Mam córkę 12lat i syna 10.Tak jak pisałam miałam 17 lat jak urodziłam. Ade. ☺️ Wcaześnie ale mam cudowną córkę.Naprawdę to anioł nie dziecko.

• Mamusia
Anulka - heh, no takie mu urosły :P ale po porodzie to chłopaczkom się zmniejszają jajeczka, więc myślę, że takich po kolana to mieć nie będzie 😉 Zresztą nic innego nie chciał pokazywać, na każdym usg wywalał swoje klejnoty, a z buźki to dało się tylko ucho wyłapać.

Ja uciekam lulu, 3majcie się 🙂

• Mamusia
KASIA MOJA TEŻ MI TYLKO NA 4D CIPECZKĘ POKAZYWAŁA:laugh: I DO DZISIAJ LUBI Z GOŁĄ LEŻEĆ JAK JĄ ROZBIORĘ Z PAMPERSA TO JEST W 7 NIEBIE 🙃 ŚMIALIŚMY SIĘ Z NIEJ,ŻE MAŁA BEZWSTYDNICA ROŚNIE 🙂ALE ZA TO MIELIŚMY 100% PEWNOŚĆ CO DO PŁCI:laugh: DOBRANOC

• Mamusia
Anulko wodniki raczej spokojne.Ja to baran dlatego taka uparta jestem.Ciężko jest być 17 letnią mamą zwłaszcza ze mam mała róznicę wieku miedzy dziećmi. Ominęło mnie trochę w życiu.Skończenie szkoły i tak dale sprawiało trudność. Ale podołałam.Teraz tłumaczę swoej córce ze jej zycie ma inaczej wyglądać.Ja miałam zupełnie inne życie moze dlatego tak potoczyło się moje życie.Ale też w sumie nie żałuję.Narazie!Bo jestem ze swoim mężem odkąd skończyłam 14 lat.Czyli dziecko znamy sie jak łyse konie i chyba dobrze nam sie układa.

• Mamusia
Aż z ciekawośi poleciałam zobaczyć te jajka 🙂 100% facet.Ja byłam na 3d ale jak mi pokazywał lekarz płeć dziewczynki to ja nie widziałm tego co on . Ja nie widziałam nic a on mi mówi że widzi wargi sromowe. Nie wiem gdzie on je widził ☺️