Skocz do zawartości

Na jakie jedzenie nie możecie patrzeć ? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 256
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heh...ja cole mogłabym teraz pić hektolitrami-mimo ze wcześniej bardziej preferowałam wodę mineralną...teraz wszystko na odwrót :laugh: Kawy też nie piłam nigdy,ale capuccino zawsze piłam i w tej chwili na jedną filiżankę dziennie sobie pozwalam 🙂
Dziewuszki a jak u Was ze zgagą?Ostatnio mnie tak męczy że żyć normalnie nie mogę...są jakieś domowe sposoby na to,aby znów nie faszerować się chemią???Pozdrawiam 😆

• Mamusia
A dziękuję bardzo...urlopik się udał,było miło,ale niestety pogoda zawiodła...no i powrót był tragiczny bo jechaliśmy 11 godzin...korki korki korki!!!Dodałam właśnie zdjęcia z brzusiem z urlopu...pięknie się prezentuje na tle morza 🙂No koniecznie musze sprawdzic czata:P 😉 A co do cherbatki to próbowałam i niestety nie dała rezultatu... 🥴 może Rennie pomoże...eh,straszna jest 😲

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Witajcie to mój pierwszy post na tym forum 🙂

ja nigdy nie byłam ulubienica białka ale teraz w ciąży to mam całkowitą awersje do mleka czy jogurtów. Jedyne co mogę jeść to deserki śmietankowe i serek twarogowy. Nie mogę jednak patrzeć na kurczaka wędzonego. Ten zapach mnie po prostu nokautuje 😮

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Latwiej bedzie napisac co moglam ewentualnie przelknac przez pierwsze 14-nascie tygodni tej ciazy: jablka, zolty ser i tosty.
Pozniej nie bylo i nie ma juz problemu z niczym. Pierwszy trymestr jest zawsze najgorszy - wiem cos o tym - to moja trzecia ciaza i za kazdym razem problemy z jedzeniem mijaja po osiagnieciu drugiego trymestru.

• Mamusia
ja w obecnej ciąży mogę jeść, wszystko 🙂 w poprzedniej pierwsze trzy miesiące były fatalne, wszystko mi przeszkadzało, te zapachy okropieństwo. a teraz wiele zachcianek mnie męczy np. godz. 22.00 a ja mam ochotę na ser biały z dżemem truskawkowym 🙂 no i moj biedny małżonek w samochód i do najbliższego marketu 17 km jedzie, bo jak nie przywiezie to lament (że on ze mna jeszcze wytrzymuje 🙂).

• Mamusia
Ja właściwie mogę jeść wszystko, tylko że jednego dnia smakuje mi ser, a drugiego szynka. I tak na zmianę, jeden dzień to, drugi dzień tamto. Jednego dnia jem z pomidorkiem, a na drugi nawet bym go nie powąchała. A zachcianki to matko boska, sama jestem nimi przerażona!!! godz.22, a ja każę mężowi ugotować mrożone warzywa. Żal mi go 😉

• 2 tygodnie później...
od początku ciąży (teraz 19tc) nie mogę patrzeć ani nawet czuć ryby ,choć lubiłam i kawy,bez której nie wyobrażałam sobie poranka :-)
nie mam ochoty na jogurty aż mi się niedobrze robi jak je widzę,choć mleka dużo piję no i ogóryyyy 😉 mogę jeść i jeść
a na co Wy macie ochotę????

• 2 tygodnie później...