Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buziaczka ale super ze wszystko ok a dzidzia jak moja :P prawdziwe cacko 😆 ale za to nasze i strasznie kochane:laugh: widzisz stres niepotrzebny wiec teraz bedziemy kulac sie do konca 🙃

a co do zwolnien to nie ma nic wazniejszego niz dzidzi i nasze samopoczucie a lekarz moze wypisac zwolnienie nawet na mdlosci i poranne wymoity wszystko zalezy od niego jak to medycznie ujmie:P dla chcacego nic trudnego 😎

• Mamusia
U mnie to nie taka prosta sprawa, dopiero od niedawna zaczełam prace i jestem na okresie próbnym, narazie nie mogę powiedzieć o ciąży bo do 12 tygodnia c. po prostu mogą mi nie przedłużyć tej umowy, musze jeszcze poczekac ok 3 tygodni.
Jak pisałam wcześniej u mnie z samopoczuciem ok, ale niestety coś nie tak dzieje się z moim kręgosłupem 😞

sara kurcze sorki za zamieszanie ale myslalam ze masz umowe lub zlecenie :P okres probny nie daje szans na przywileje 😠 w sumie nie wiem musze poczytac i popytac bo to mnie zaciekawilo ale kochaniutka co do pleckow to niech ci maz wymasuje w wannie lub pod prysznicem strumieniem wody byle nie za gorąca lub przejdz sie na masaz - pomogła bym ci w cierpieniach masażem ale niestety...

buziaczka i sara trzeba polezec na pleckach z lekko uniesonymi i zgietymi nożkami tak by mięśnie brzuszka sie rozluźniły jak one odpoczywają to plecki również - to jest twz gorset mięśniowy i o niego najbardziej musimy dbać :P wystarczy kilka minut dziennie :P

• Mamusia
Dziewczyny, mi się wydaje, że mój ból kręgosłupa nie jest spowodowany ciąża, tylko to są sprawy dziedziczne ( po mamie 🤨 ). Mnie boli kość ogonowa. I to jest taki dziwny ból jakby kości nachodziły na siebie. A Was w której częsci kręgosłupa boli??
Co do pracy to w sumie zaczełam ją będac w ciąży i mam te 3 miesiące próbne, a czy to prawda, że pracodawca ma później obowiązek przedłużyc mi umowe do dnia porodu?? Nie orientujecie się moze jak to jest??
miłego wieczorku 🙂

SARA to dla ciebie poczytaj znalazłam coś takiego

"UMOWA POWYZEJ MIESIACA ULEGA PRZEDŁUŻENIU DO DNIA PORODU WŁACZNIE. PLATNE ZWOLNIENIE PRZYSLUGUJE JAK NAJBARDZIEJ ( OKRES MIESIECZNEGO UBEZPIECZENIA JEST ZACHOWANY). NALEZY SIĘ PANI MACIERZYŃSKI. PO URODZENIU DZIECKA MUSI PANI PRZEDLOZYĆ DOKUMENT O URODZENIU DZIECKA PRACODAWCY A ON Z KOLEI MUSI WYSTAWIC PANI SWIADECTWO PRACY. DO ZUS-U ZANOSIMY SWIADECTWO PRACY, DRUK Z3 OD PRACODAWCY, SWIADECTWO URODZENIA DZIECKA ORAZ OSWIADCZENIE KTÓRE DZIECKO Z KOLEI URODZILISMY. W NIEKTÓRYCH ZAKLADACH JEST TAK, ZE PRACODAWCA TE DOKUMENTY WYSYLA SAM DO ZUSU. MUSI SIE PANI TEGO DOWIEDZIEC.

PRZYSLUGUJE TEZ PANI BERCIKOWE 1000ZŁ I DRUGIE TAKIE SAMO JESLI DOCHODY PANI I PARTNERA NIE PRZEKRACZAJA 504ZŁ NA OSOBĘ. JA ZALATWIALAM TO W OPIECE SPOLECZNEJ. NALEZY PAMIETAC,ZE O BECIKOWE TZREBA SKLADAC DOKUMENTY W CIAGU TZRECH MIESIECY OD MOMENTU URODZENIA DZIECKA, GDYZ POTEM NIE PRZYSLUGUJA. POZDRAWIAM."

widze ze sierpnioweczki sie rozkladaja wiecie co ja od tygodnia walcze z katarem , nienawidze go w nocy i nad ranem bo nos zapchany a oddychanie ustami jakos mi nie wychodzi 😉 tez walcze herbatkami .... chociaz 2 dni temu mialam straszna ochote na lody i wiecie co zjadłam cały litrowy kartonik 😆 nie mogłam sie powstrzymać i pewnie teraz mnie tak trzyma dobrze ze nie mam kaszlu i gorączki 😁

pozdrowioka mamuski i zdrowka zycze 😆

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
W poniedziałek mam wizyte u Pani doktor. + USG.
Ale się boje, już o niczym nie myśle, tylko o tym, żeby było wszystko dobrze. Na pierwszym usg widać było tylko pęcherzyk ciążowy, a teraz na pewno powie mi czy wszystko dobrze z moim Maleństwem. Ech...trzymajcie kciuki.

Sara85 ... w 11 tyg już na usg widać małego człowieczka my mamy z tego tyg nagrany filmik maństwo jak miniaturka nas... podskakiwało machało rączkami... mowie ci niesamowite uczucie 😆 a będzie dobrze nie martw się 😁

• Mamusia
Cchciałam dodac pare fotek do galerii ale nie da się 😞 Napisałam e-maila do admina i mi odpisał że pracują nad tym i że będzie-nowy Brzuszek.Net będzie wielkim, pozytywnym zaskoczeniem dla stałych bywalców naszego serwisu.
EXSTRA !

A tak pozatem to coraz mniej mogę zjeść, żołądek mi sie zmniejszył czy co? zjem pare kęsów i mam pełny brzuch 😲

• Mamusia
buziaczkaa ja mam podobnie z tym, że jest taki dzień, że mam niezły apetyt, a innym razem wręcz zmuszam się do jedzenia.

anycool zobaczyć na usg tak fikającego Maluszka to na pewno coś niesamowitego. Oby tylko najpierw powiedziala, że wszystko ok. 🙂 Napisze jak wróce. 🙂