Skocz do zawartości

Herbata zielona i czerwona???? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno nie zalecia sie picia w ciąży i póżniej podczas karmienia piersia czerwonej herbaty. A co do zielonej to piłam cała ciąże i nawet lekarka mi zaleciła bo na kofeine a ja mam miskie ciśnienie

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Cześć dziewczyny :-) Co do wpływu zielonej herbaty na rozszczep kręgosłupa to pierwsze słyszę, a czytałam tego sporo, bo mam taki przypadek w rodzinie, więc lekarze od początku ciąży suszą mi głowę.
Natomiast słyszałam, że ani zielona herbata ani czerwona nie jest wskazana w ciąży. Czerwonej w ciąży nie próbowałam, a ile razy spróbowałam zielonej, tyle razy wymiotowałam. Widać dzidzi nie służy :-)
Mi jeszcze nie minęły mdłości, więc generalnie wymiotuję po wszystkich herbatach owocowych, ziołowych itp., najbardziej jednak po zielonej.
Polecam soki. Zdecydowanie :-)

• Mamusia
Kiedys czytalam,jak bylam w pierwszej ciazy,ze zielona herbate mozna pic 1,2 razy w tygodniu,a czerwona wogole najlepiej unikac,szczegolnie PU-ERH,za to Roibos mozna pic dowoli. No ale z tego co czytam na forum,co specjalista to osobna teoria,wiec moim zdaniem trzeba miec umiar,a zielone iczerwone herbatki zamienic na miete,melise,herbatke koperkowa i imbirowa,[te dwie ostatnie pomagaja przy nudnosciach :P ] POZDRAWIAM!!!