Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ach no to i tak mam za daleko 🙂
Ani85 w moim tesco jest marny wybór, ubranka to jeszcze, ale takie inne...kiepsko z tym. Widocznie co tesco, to inaczej 🙂

No wlasnie chyba tak.....
Ja bylam w swoim, bodow, skaretek pajacykow pelno.... i nic wiecej...
Jedynie kosmetyki, takie tam dodatki smoczki i te inne duperelki, i pieluchy.
Ja upilam w tesco paleczki do uszu dla niemowlat, i takie platki kosmetyczne 😉 pampersow nie bo nie chcialo mi sie targac ich 😜 a tez bym kupila... huggies born mega paka chyb 90 szt za 40 zl??? taniocha... jutro moze pojde albo wieczorem jak karol wroci to autkiem smigniemy i te kosmetyki juz tez chyba kupie bo sa roznice w cenie a na kilku produktach to juz zawsze sporo 😉
A no i widzialam ze sa wkladki laktacyjne bardzo tanie balsamy na roztepyi plyny po porodowe z kory debu i inne takie....

Eeee dodalo mi sie na stare konto... eheh bo pisze od teciwej z kompa i tak sie pewnie zapisalo... 😜a noo i moja tesciowa postepy robi.. 😜 kupila posciel w bobaski 😜

cześć dziewczynki 🙂
no rosną te nasze bobasy jak nie wiem co 🤪 moja miała w sobotę na badaniu 818 g 🤪

widzę ze szał zakupowy trwa 😁 ja też pomalutku coś tam zbieram, zamówiłam co nieco na allegro - 2 komplety po 3 szt pajacyków z George - świetne są - takie mięciusie - i nie drogie bo 3-pack jest po 28 zł, a do tego komplet dla niuni do szpitala na wyjście jest po prostu boski 🤪 🤪, a zresztą same zobaczcie - już Wam wysyłam linki:
http://www.allegro.pl/item1045541073_babaluno_komplet_wyprawka_rozm_newborn.html
http://www.allegro.pl/item1036113881_george_pajacyki_spioszki_3_sztuki_56_cm.html

Dwupaki 😉 my już po USG 🙂
Nieuwierzycie ale trafiłam na super lekarza ! nie dosć że miałam zrobione normalne USG 2D
to jeszcze załączył mi obraz 4D i wyrażnie pokazał bużke 😁 jejku byłam tam w 7 niebie 😁
niesmowicie się cieszyłam :P kurde jak to słodko wygląda i zapłaciliśmy tylko 70zł ale bylismy niesmowicie zadowoleni z meżem wpatrywaliśmy się chyba z 35min 😉
a co do maluszka to potiwerdziło sie to ze to syn będzie 🙂 ale powiem wam w 4 D wyrażnie widziałam że nosek ma po tatusiu hihi 😁 sie tam śmialiśmy z lekarzem i mężem 🙂
waży już 633 gram 😁 i ogoólnie wszystko jest w porządku nasze słoneczko kochneee 🙂 🙃

• Mamusia
Ja jak byłam na ostatnim usg też miałam za darmoche 4D. Ale chyba pójdę jeszcze raz i poproszę o płytke z filmem. Bo jak już wcześniej pisałam chcem Krystianowi dać w prezencie. Napracowałam się bardzo i teraz nie wytrzymuje z bólem pleców...Chyba wcześniej się położę...

Haha chyba z wrażenia 🙂 Ja zapomniałam zapytac ale dowiem sie w środe 🙂 SUper, że zobaczyłaś maleństow... też bym chciała zobaczyć w 4D ale niestety za dużo kosztuje

buuterfly: ale to trzeba mieć szczęscie do lekarza bo kuzynka osttanio była na USG 2D
i też robili podejście do 4D ale lekarz odwrócił jej ekran i powiedział ze widać ale to po dopłaceniu 150zł 😜

Eluska: no moim marzeniem też to było i myślam że wyniesie mnie to 300zł i dł nad ty myślałam,
ale wydaje mi się że warto aczkolwiek bardzo to drogie 🥴
aż wkoncu udało mi się dziś to zobaczyc 😁 taka słodziaśną twarzyczke mojego synaa 🙂

• Mamusia
Masz fotke?? pokaz nam swojego synusia 😉)) hihihi
I tez grubasek maly sie zapowiada 😜 ehhe
tez wlasnie zrezygnowalam z tego, bo z drogo, karol stwierdzil ze skoro znamy juz plec to warto zainwestowac w cos innego.... pamiatka jest na cale zycie 😉
Ela fajny prezent na bank bedzie sie cieszyl jak szalony 🙂

Nie nie braliśmy zdjęcia w sumie to nie proponował nawet, mnie w pamięci ta twarzyczka została 😁
lekarz powiedział że jest w sam raz jak na swój tydzień, aczkolwiek tez jak usłyszałam 633gramy to pomyślałam że to za dużo 😁

No ja niestety nie zrobie 4D ale trudno 🙂 no Dosik miałas szczęścia naprawde 🙂 dobra ja uciekam z pieskiem a pozniej myc sie i spac. Miłej nocki dwupaki :* 🙂

• Mamusia
o znalazlam w necie cos takiego.....tydzien po tyg ile powinno dziecko wazyc i mierzyc 😜
Według Kalendarza Ciąży ("Ciąża tydzień po tygodniu") i częściowo z
gazety "Ciąża bez lęku" :
tydzień 5 - zarodek ma długość 2 mm (jak pestka jabłka)
tydzień 6 - długość od czubka głowy do krzyża około 2-4 mm (połowa paznokcia małego palca). Worek owodniowy ma pojemność ok. 2-3 ml
tydzień 7 - długość 5-13 mm (wielkość pastylki). Waga 0,8 g
tydzień 8 - długość 14-20 mm (ziarnko fasoli). Waga 3g
tydzień 9 - długość 22-30 mm (truskawka). Waga 4g
tydzień 10 - długość 31-42 mm (śliwka węgierka). Waga 5g (tyle co ząbek czosnku)
tydzień 11 - długość 44-60 mm (jak kurze jajo). Waga 8g (płaska łyżeczka cukru
tydzień 12 - długość ok. 61 mm. Waga 9-13g (tyle, ile cukierek)
tydzień 13 - długość 65-78 mm (jak brzoskwinia) . Waga 14-20g ( tyle co dorodna rzodkiewka)
tydzień 14 - długość 80-103 mm (pomarańcza). Waga 25g (to waga moreli)
tydzień 15 - długość 93-113 mm. Waga 50g (tyle co kromka chleba)
tydzień 16 - długość 108-116mm. Waga 80g (tyle, co poł kubeczka jogurtu)
tydzień 17 - długość 11-12 cm (tyle co nasza dłoń). Waga 100g
tydzień 18 - długość 12,5-14 cm (a wyprostowane 25 cm). Waga 150g (to waga
kolby kukurydzy)
tydzień 19 - długość 13-15 cm. Waga 200g
tydzień 20 - długość 14-15 cm. Waga 260g (jak dojrzałe awokado)
tydzień 21 - długość ok. 18 cm (jak duży banan). Waga 300g (jak 2 nektarynki)
tydzień 22 - długość ok. 19 cm. Waga 350g (trzy gruszki)
tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g
tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g
tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g
tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g
tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g
tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g
tydzień 29 - długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm). Waga 1250g
tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g
tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g
tydzień 32 - długość ok. 29 cm(z wyprostowanymi nóżkami 41 cm). . Waga 1800g
tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g
tydzień 34 - długość ok. 32 cm. Waga 2250g
tydzień 35 - długość ok. 33 cm (z wyprostowanymi nóżkami - 45 cm). Waga 2550g
tydzień 36 - długość ok. 33 cm. Waga 2750g
tydzień 37 - długość ok. 35 cm (z wyprostowanymi nózkami - 47 cm). Waga 2950g
tydzień 38 - długość ok. 35 cm. Waga 3100g
tydzień 39 - długość ok. 36 cm. Waga 3250g
tydzień 40 - długość z wyprostowanymi nóżkami ok. 48-51 cm. Waga 3500 -....

• Mamusia
ale tam chyba nie ma dlugosci... bo ja tez myslalam ze na tym wydruku z USG jest wzrost a to sa obwody glowki i brzusia .. chyba ze masz inne. zobacz tu na tez str masz zkroty z tych kartek USG napisane
http://szkolarodzenia.ips.pl/artykul/opieka-lekarska-w-czasie-ciazy